Omletbloggen

Tricket till det perfekt pocherade ägget!

Det finns få saker som är godare än ett riktigt runt, rinnande pocherat ägg, men många av oss har trots alla husmorstips (gör virvlar i vattnet, häll ättika i vattnet, tillaga i jättemycket vatten, tillaga i väldigt lite vatten) gett upp hoppet om det perfekta ägget och nöjt oss med kokta och stekta. Fram tills nu!

Låt oss presentera: plastfolietekniken! Den idiotsäkra metoden att pochera inte bara ett utan flera stycken perfekta ägg på en gång.

1. Ta ut en bit plastfolie från rullen, ungefär 20cm lång.

2. Lägg folien över en liten skål och skapa en liten grop.

 

3. Häll en liten mängd olja på folien och sprid ut över området som täcker skålen.

 

4. Knäck ett färskt ägg i gropen.

 

5. Lyft de fyra hörnen på folien och låt dem mötas i mitten. Snurra eller tryck ihop dem så att ägget är omslutet i en liten påse.

 

6. Upprepa för antalet ägg du vill tillaga och stoppa dem försiktigt i en kastrull med sjudande vatten. Låt sjuda i 3½ minuter.

 

7. Ta ut äggen och klipp av den övre delen av folien (var försiktig, ägget och folien kommer vara varma).

 

8. Ta försiktigt bort plastfolien och lägg ditt ägg på en macka, lite rökt lax, en skiva skinka, en pannkaka eller vad du än föredrar!

Smaklig måltid!

This entry was posted in Recept