Omletbloggen

Hur Eglun håller dina höns svala

Hönshuset Eglu Cube från Omlet i rosa och  rosa blommor

Hönshus i trä och isolering

Att hålla dina husdjur varma på vintern och svala på sommaren är ett av de bästa sakerna du kan göra för att hålla dem friska. Men det är ofta lättare sagt än gjort. Traditionella hönshus och kaninburar är gjorda av trä. Det har sina fördelar: det är ett lätt material att arbeta med, det går att anpassa, och det ser bra ut. Men när det kommer till att hantera olika väderlekar finns det en del svagheter. Trä isolerar inte värme så bra, vilket betyder att om det är varmt utomhus kommer värmen snabbt gå igenom träet.

Luft som isolering

Det kan låta förvånande, men luft är en mycket bättre värmeisolator. Men hur kan något som är så tunt att man inte ens kan se det hålla våra husdjur isolerade mot världen utanför? Det är just för att luft är så tunt som det är så effektivt. Värme rör sig mellan ett område med mer värme till ett område med mindre värme genom en av tre processer: konduktion, konvektion och strålning. Vid konduktion vibrerar varmare molekyler snabbt och stöter emot andra molekyler och för således över energi. Om materialet som värmen försöker röra sig igenom har få molekyler i sig kommer det vara svårare för värmen att röra sig igenom det. Det är detta som händer när du har en varm yta separerad från en annan yta med ett lager luft.

Hönshuset Eglu Cube har ett isoleringssystem med dubbelväggar

Eftersom luft inte är en bra värmeledare används det ofta som en isolator i allting från byggnader (i fönster och väggar) till matlagningsredskap, vattenflaskor och till och med högteknologiska hönshus.

Eglu-hönshusen har ett unikt isoleringssystem med dubbelväggar som håller dina husdjur bekväma hela året runt. I Egluns väggar finns en luftficka som fungerar som en barriär och hindrar både varm och kall luft från att ta sig in i huset, så att hönsen håller sig varma på vintern och svala på sommaren.

Eglu-hönshusen har också ett dragfritt ventilationssystem som är designat för att öka rörelsen av frisk luft genom huset, så att hönsen hålls vid en bekväm temperatur. Dessa lufthål finns diskret placerade på olika ställen runt huset, och är specifikt designade för att förhindra drag över värpredet. Ett väl ventilerat hönshus är inte bara bra för att hålla dina höns svala, utan är också otroligt viktigt för att minska risken för att dina höns drabbas av problem med luftvägarna.

För ytterligare bevis på Egluns svalkande egenskaper, kolla in denna film som visar hur mycket långsammare en isglass smälter när den står inne i hönshuset…


This entry was posted in Höns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *