Omletbloggen

Julrecept: Chokladtrianglar med smak av chili

Vi har bakat supergoda chokladtrianglar med smak av chili tillsammans med Sara på Hen Corner.

Perfekta för julfesten, eller för att baka under mellandagarna, och de är dessutom både gluten- och laktosfria, så att alla kan få njuta!

Ingredienser:

  • 100g mörka chokladknappar
  • 275g strösocker
  • 165g mjölkfritt smör
  • 1 msk kakaopulver
  • Ett stänk chiliflakes
  • En nypa salt
  • 5 ägg
  • 2 msk mandelmjöl

Gör såhär:

  1. Blanda chokladknapparna, sockret, det mjölkfria smöret och kakaon tillsammans med chiliflakes och en nypa salt.
  2. Värm blandningen i vattenbad.
  3.  

    Vispa 5 ägg och blanda i mandelmjölet.

  4. Vänd i chokladen i äggblandningen och häll i en ugnsfast form.
  5. Baka på 180°C i 35 minuter.
  6. Dekorera med ätbart guldspray och skär i trianglar.

Hoppas det smakar, och god jul!

This entry was posted in Recept