Omletbloggen

Vad tycker våra kunder om Omlets nya autodörr?

Har du sett Omlets Autodörr?

Den är gjord för att fungera med Eglu Cube, samt med alla andra sorters hönshus. Den är batteridriven, och kan öppnas och stängas efter tid eller vid speciella ljusnivåer, vilket ger dig mer kontroll och flexibilitet.

Vi skickade Autodörren till några av våra kunder och bad dem sen berätta vad de tycker om detta fantastiska nya tillskott till deras liv som hönsägare!


Hayley har sex höns som bor i en Eglu Cube på hennes kolonilott.

Hur trivs du med Omlets nya autodörr? Jag älskar den till 100%! Den är absolut en livräddare för hönsmammor.

Var den lätt att installera? Har du satt den direkt på din Cube eller på gården? Jag monterade den på min Cube eftersom jag ville att hönsen skulle kunna gå upp och sova när de ville utan att räven kom åt dem. Den var superlätt att installera, det tog bara ungefär 20 minuter. Instruktionerna är väldigt enkla att följa.

Vad gillar du med den? Den frihet som den ger mig. Som nybörjare förstod jag vilket ansvar det innebär att skaffa höns, men det är helt annorlunda i verkligheten. Tjejerna gillar att komma ut så fort solen går upp, och om jag tar en timmes sovmorgon får jag så otroligt dåligt samvete när jag sedan släpper ut dem och ser hur de desperat hoppar ut huset. På samma sätt blir jag väldigt orolig på när mörkret kommer på kvällarna och jag inte hunnit dit, jag är så rädd att rovdjur ska störa dem. Det dåliga samvetet har absolut släppt sedan jag fick autodörren. Jag behöver inte längre vakna med solen, och jag vet att de är säkra i sitt hus även om jag är ute på middag.

Vilka inställningar använder du? Var det svårt att ställa in? Jag använder tidsinställningen. Mina höns bor på min koloni, så till skillnad från andra kan jag inte hålla koll på dem genom fönstret. Jag har sett rävar som smyger runt på lotterna (hönsen var säkert omstoppade inomhus). Det betyder att jag är extra försiktig med att släppa ut hönsen innan kusten är klar, så timern låter mig ha full kontroll.

Har den ändrat din livsstil? Får du nu de där extra timmarna i sängen som många hönsägare längtar efter? Det har absolut ändrat min livsstil. Förra vintern var jag till och med tvungen att åka från jobbet en halvtimme tidigare för att kunna stänga om tjejerna innan det blev mörkt. Och det har också varit en förändring för mina höns. Jag tror inte det är många som har höns bara för äggen. Vi vill ge hönsen det bästa vi kan, speciellt mina som räddats från en hemsk äggfarm. Så om jag kan ge dem en tydlig rutin där de vaknar vid samma tid varje dag och sen får stanna ute så länge som möjligt innan de vill gå och lägga sig och de kan veta att de är säkra så mår vi allihop bättre.
Jag vet ingenting om automatiska dörrar, så jag visste inte vad jag skulle förvänta mig eller hur den fungerade. Jag kan ha varit lite skeptisk, men blev helt övertygad när jag installerat den. Det är superskönt att kunna välja mellan ljussensorn och timern. Jag var lite orolig över att dörren skulle stängas på en av hönsen, men den rör sig ganska sakta så att tjejerna varnas. Den har dessutom en sensor, så att den inte stängs om någonting är i vägen. Jag var heller inte säker på om jag skulle vara tvungen att byta batteri flera gånger i veckan eftersom jag inte har någon elektricitet på min koloni, men än så länge har batterierna inte tagit slut. Panelen visar också hur mycket batteritid som är kvar, så att jag slipper oroa mig.


Ruth har tre höns och har varit hönsägare i ungefär tio år.

Hur trivs du med din nya autodörr? Vi tycker väldigt mycket om den. Innan hade vi en annan automatisk dörr med ljussensor, men den var inte integrerad i dörren, så den fungerade inte alltid.

Var har du monterat din autodörr? Den är på vår Eglu och var lätt att montera.

Vilken inställning använder ni? Vi har ljusinställningen för att se till att dörren öppnas så fort våra tjejer är redo att ta sig an dagen och stänger kort efter att de gått och lagt sig på kvällen.

Vad är det ni gillar med autodörren? Vi älskar att den är pålitlig och att man kan se hur mycket batteri som är kvar på kontrollpanelen. Vi brukade vara oroliga att batterierna plötsligt skulle ta slut eller för att en kabel gick av på den gamla dörren. Det skulle vara hemskt om hönsen blev in- eller utelåsta.

 

This entry was posted in Höns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *