Omletbloggen

Se till att dina kaniners gård är redo för våren

Våren är möjligtvis den bästa tiden på året för kaniner! Solen kommer tillbaka, gräset är färskt och friskt, och de kan äntligen tillbringa större delen av sin tid utomhus utan att du behöver oroa dig för regnstormar och frost.

Denna fantastiska årstid är nästan här, så detta är den perfekta tiden att se över dina husdjurs nuvarande boendesituation och se till att de har tillräckligt med plats att leka på, och att de är säkra och stimulerade nog att hålla sig underhållna och avslappnade.

GÅRD

Om du redan har en gård, kolla den och se till att den fortfarande håller dina kaniner säkra. Du kan behöva byta ut några spännen och klämmor, smörja lås eller möjligtvis byta ut en panel. 

Om du är ny kaninägare eller vill bygga ut är det viktigt att hitta en säker och rymlig lösning som passar din trädgård. Omlets kaningård är ett fantastiskt alternativ om du vill skapa en stor, säker yta där dina kaniner kan tillbringa sina dagar. Den kan lätt kopplas till din Eglu Go, så att kaninerna utan problem kan hoppa in för en tupplur eller ett mellanmål. Den generösa höjden på gården gör det lätt för dig att gå in och tillbringa tid tillsammans med dina husdjur.

Zippi-gårdarna är också en bra lösning för kaninägare. Dessa säkra gårdar ger din kanin mer plats att röra sig på, och de kan anpassas med två höjder och valbara tak- och golvpaneler.

LEKHAGE

Du kommer troligtvis tillbringa mer tid ute i trädgården när det blir varmare, och om du har barn kommer de vilja vara med och leka med kaninerna. Zippi-lektunnlarna är superlätta att flytta runt i trädgården och gör det lättare att få riktig kvalitetstid tillsammans med dina husdjur.

ZIPPI-TUNNLAR

Om du har en bur eller en gård men är trött på att behöva bära dina husdjur mellan dem kan tunnelsystemet Zippi vara den perfekta lösningen för dig. Genom att koppla tunnlarna till olika platser kan du låta kaninerna röra sig mellan sina olika habitat precis när de vill. De kan låsas vid slutet av dagen för att säkra dina husdjur inne i buren.

Du kan anpassa Zippi efter din trädgård genom att lägga till kopplingar, hörn, höställ och utkikstorn. Det är också väldigt lätt att lägga till extra tunnlar vid ett senare tillfälle, om du vill göra dina husdjurs lekplats ännu större!

ÖVERDRAG

Du kan se till att dina kaniner håller sig torra i aprilvädret genom att lägga till överdrag på taket på din gård. Vi har massvis med olika sorters överdrag, så att du kan hitta ett som passar din lösning och skyddar dina husdjur mot alla sorters väder. De genomskinliga överdragen är perfekta för tidiga vårdagar eftersom de släpper in ljus på gården även när det regnar, medan de täckande kommer ge kaninerna en skuggad plats när det blir varmare.

GÖMSTÄLLEN OCH LEKTUNNLAR

Nästa steg mot att skapa den perfekta gården är någonting som dina kaniner kommer tycka är roligt. Omlets lektunnlar är designade för att efterlikna ett underjordiskt kanintunnelsystem i det vilda, och de blir en perfekt accessoar för din gård. Kaninerna kommer älska att jaga varandra genom tunnlarna eller sträcka på sina långa ben och hoppa över dem. Tack vare de gnagsäkra ringarna i vardera ände av tunnlarna kan de säkert kopplas till Zippi-gömställena. 

Dessa gömställen är ett annat roligt och praktiskt tillskott till gården som låter kaninerna leva ut sina naturliga instinkter. De kan använda gömställena som en plats att slappna av under på gården, eller att hoppa upp på för att få en bättre utsikt över sina ägor.

CADDI

Ett annat sätt att ge dina kaniner en underhållande och stimulerande gård är att att göra måltiderna något mer utmanande. Godsakshållaren Caddi kan lätt fyllas med nyttiga grönsaker eller hö och hängas från taket på gården. Den kommer sakta gunga medan kaninerna knaprar i sig sina smaskiga godsaker, vilket adderar ett interaktivt inslag som också är mer hygieniskt än att lägga maten direkt på marken.


Om du vill vara säker på att du har allting klart inför utomhusmånaderna kan du ta en skärmdump på listan här nedanför och checka av alla väsentliga kaningårdsdelar!

? Permanent, säker gård

? Flyttbara gårdar och lekhagar

? Väderskydd

? Tunnlar

? Andra leksaker

? Roliga matningslösningar

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *