Omletbloggen

Kan modern teknik föra oss närmare våra höns?

Vi slutar aldrig att ställa frågor som hjälper oss att uppfinna bättre produkter. Och vi ställer aldrig isolerade frågor, utan vi använder oss av människor med olika expertis och passioner, så Omlets design är ett resultat av många olika människor och delar. Det är genom att sammanföra detta djärva tänkande som vi kan skapa verkligt innovativ design som för oss närmare våra husdjur varje dag, som Omlets nya smarta Autodörr.

En person använder Omlets app för den smarta Autodörren

Vår design

Våra designer börjar med diskussioner över en kopp kaffe och idéer som ibland kommer till på natten. Med vår smarta Autodörr, har en förändring i vilka slags personer som har höns drivit fram en förändring i inställningen till hönshållning. Vår produktchef Rebecca leder vår nya produktforskning och strategi och reser världen runt för att träffa Omlet-kunder och hönsentusiaster. Hon samlar alla unika insikter för att hjälpa oss att uppfinna nya och bättre sätt att ta hand om höns och hon gör det tillsammans med marknadstrender och analyser som ger henne en bred förståelse för vad våra kunder behöver och varför.

“Vi ser en trend att många i Generation Y vill börja med hönshållning. Men deras livsstil och brist på ledig tid kan göra det svårt – de jobbar ofta heltid, bor ofta i en förort eller stad och de har ofta unga familjer – så de har redan mycket på gång och tiden är en knapp och dyrbar vara. Det är där den smarta Autodörren kommer in. Det här är en generation som har vuxit upp med teknikens bekvämlighet och de vill kunna använda denna potential för att kunna integrera hönshållning i deras liv.“

Rebecca Wagstaff

Så i ett första skede kommer vi att fastställa efterfrågan på en produkt och jämföra den med filosofin bakom vårt varumärke – vi frågar oss alltså varför vi ska designa en smart Autodörr från Omlet?

“Detta kommer tillbaka till en av våra kärnvärderingar, som är kärnan i vårt syfte på Omlet: att göra det möjligt för fler att ha höns. Vår design bygger på tron ​​att fler människor borde kunna ha höns och njuta av fördelarna med det, även om de inte har en stor trädgård eller har ont om tid. Så vi vill designa produkter som gör det möjligt för dem att göra detta, på ett riktigt effektivt sätt.”

Rebecca Wagstaff

Denna utvärdering och analys är en viktig del av vår resa innan vi går in i verkstaden. Vi måste vara säkra på att alla produkter vi designar kommer att spegla Omlets anda och vårt syfte – att föra människor och husdjur närmare varandra.

“Det är mycket prat om modern teknik och uppkoppling nuförtiden. För det finns förstås en del argument och oro för att den moderna tekniken minskar tiden vi spenderar tillsammans och interaktionen människor emellan. Men när den moderna tekniken fungerar på rätt sätt – för att ge stöd åt våra relationer istället för att ersätta dem – då kan den faktiskt hjälpa till att föra människor och husdjur närmare varandra.

Och detta är syftet med den smarta Autodörren – genom att effektivt kunna titta till och styra dörren till ditt hönshus från din telefon, via Omlets app, kan du få sinnesro även om du inte är hemma. Du kan se statusen på din hönshusdörr i realtid. Det handlar om att hålla kontakten, var du än är.”

Rebecca Wagstaff

Omlets vad?

Om du har missat det, så är det Omlet-appen – utvecklad tillsammans med vår smarta Autodörr för att öppna upp en ny värld av hönshållning, som underlättas av den moderna tekniken. Dave är IT-chef här på Omlets huvudkontor.

“Teknik och produktdesign hör allt oftare ihop. Titta på glödlampor, dörrklockor, kylskåp, tvättmaskiner – alla dessa apparater kan idag startas från din telefon. Så varför inte även ditt hönshus? Det är en funktion som många av våra kunder vill ha. De vill kunna komma i kontakt med och kontrollera sitt hönshus när de inte är hemma.”

Dave Legg

Efter att ha fastställt att Omlets smarta Autodörr var en produkt som våra kunder ville ha och som passar vår värdegrund att hönshållning är till för alla, var det dags att sätta Dave och teamet i arbete.

“Processen att designa appen var ganska enkel, eftersom vi kunde använda verktyg som liknar de som vi använder när vi bygger vår hemsida. Vi var dock tvungna att skriva ny firmware för själva kontrollpanelen för att aktivera den nya funktionaliteten. Firmware är som mjukvara, men inbyggd i själva hårdvaran – så lite mindre mjuk kan man säga.

Vi har behållit all logik som gör att du fortfarande kan programmera dina dörrinställningar med hjälp av kontrollpanelen på ditt hönshus – och de kommer att fungera utmärkt utan att behöva kommunicera med din telefon, eller med Wi-Fi.

Så vi har behållit all nuvarande funktionalitet – inklusive kontrollpanelen – men förbättrat den genom att ansluta den till internet. Detta gör att kunderna kan kontrollera att deras höns är säkert instängda var de än befinner sig i världen. Vi kunde ha tagit bort kontrollpanelen och byggt in all smart elektronik direkt i själva dörren, men vi vet att den smarta funktionaliteten inte är för alla. Genom att behålla kontrollpanelen kan produkten fungera för alla våra kunder – och det betyder att alla med vår nuvarande Autodörr som vill uppgradera den till en smart Autodörr bara behöver byta ut kontrollpanelen, snarare än själva dörren.”

Dave Legg

Dave Legg, en av designerna bakom den smarta Autodörren

Omlets process för att uppnå perfektion

En annan hörnsten i Omlets design är att testa, förbättra och testa igen. Vi kallar det Omlets process för perfektion, och ingen app, hönshus eller smart Autodörr kommer undan denna rigorösa process.

“Denna process att testa, förbättra, testa igen är ett kännetecken för Omlets produktdesign. Och det är verkligen värdefullt att arbeta tillsammans med våra kunder – de gillar att pröva sig fram och det gör att de engagerar sig mer. Våra kunder är väldigt pålästa. Det är jättevärdefullt för oss att få höra om deras unika erfarenhet och perspektiv på vad de behöver från en produkt, det hjälper oss att gå längre. En kund, ett ord, kan göra skillnaden mellan en bra produkt och en fantastisk produkt.”

Rebecca Wagstaff

Tillbaka till Dave, som redan var väldigt involverad i testprocessen. Han och Rebecca samarbetar över gränserna i företagets avdelningar.

“Eftersom vår process är starkt driven av tester, har vi kunnat köra en hel del diagnostik och felsökningar före lanseringen. Genom att arbeta med våra egna testkunder har vi kunnat se detaljer från enheten, som vi normalt inte skulle ha upptäckt annars.

Så Autodörrarna som har testats har skickat data till oss, som t.ex. batterinivåer och vilken tid det tar för dörren att öppnas och stängas, vilket har varit väldigt användbart för att analysera och förbättra produkten. Vi har haft tillgång till mycket data, och eftersom Autodörren är ansluten till internet kan vi göra det på distans. Dörrarna söker efter programuppdateringar var 24:e timme, vilket innebär att alla uppdateringar vi gör inom 24 timmar kan gå live globalt.”

Dave Legg

I enkla termer kopplade vi upp oss till massor av smarta Autodörrar ute i världen och kombinerade människor som kommunicerade (Rebecca) och maskiner som kommunicerade (Dave) för att se till att allt och alla pratade samma språk. Så om Omlet-appen talar om för dig att din smarta Autodörr är stängd, då kan du vara säker på att den är det.

Under tiden i verkstaden…

Nu är det dags att presentera vår designchef Josh, vars roll var att föra in elektronik och produktdesign i ekvationen och förvandla vår befintliga Autodörr till en ny, smart inkarnation.

“Mitt ansvar var att se till att den fysiska designen och elektronikutvecklingen gick smidigt, och att arbeta nära vårt IT-team, som utvecklade appen som låter dig styra den smarta Autodörren från din telefon.

Så vi lät teknikteamet skriva koden och vår elektronikingenjör designade kretskortet. PCB är det elektriska kortet, inrymt i kontrollpanelen, som programmerar Autodörren och kommunicerar med appen. Jag övervakade designen på själva kontrollpanelen.”

Josh Davies

En intressant del av detta projekt är att den fysiska utformningen av Autodörren har förändrats väldigt lite. Detta kommer från en annan central designprincip hos Omlet: livslängd. Vi designar för livet, inte för sopberget. Vår Autodörr används redan i trädgårdar runt om i världen. Vi ville göra vår befintliga Autodörr mer värdefull för våra kunder, utan att de skulle behöva byta ut den.

Likadan men annorlunda

“Autodörren är en fantastisk produkt, så det var viktigt att inte laga det som inte var trasigt – men det här var en chans att ta ett steg tillbaka och titta på den igen och se om och var förbättringar kunde göras, och kontrollpanelen var en sådan möjlighet. Så vi designade om den, både för estetikens men också för funktionalitetens skull, baserat på kundfeedback som vi fått från vårt kundserviceteam och från observationer vi själva har gjort när vi har använt den i olika trädgårdar.

Något som kom fram var att det kunde vara svårt att öppna kontrollpanelen kalla morgnar, när fingrarna inte är så snabba eller när man har handskar på sig. Vi löste detta problemet genom att lägga till en liten hake, så att kontrollpanelen är lättare att öppna. Vi flyttade även skruvarna från framsidan till baksidan, vilket gjorde det lättare att lyfta ut dem.

Men när det gällde själva dörren behövde vi inte uppfinna något nytt, för vår Autodörr fungerade redan utmärkt.”

Josh Davies

Så det här är samma beprövade, pålitliga och älskade Autodörr från Omlet. Men med en ny smart kontrollpanel och en gnistrande ny app!

“Vi har designat hönshus och uppfunnit produkter för att hjälpa människor att ta hand om sina höns i 20 år, och vårt tillvägagångssätt är att alltid bygga vidare på det vi vet, med det vi lär oss. Så den smarta Autodörren är en ny, spännande produkt, men hela två decennier av Omlets designerfarenhet och uppmärksamhet på detaljer ligger bakom den.

Vi har behållit allt som gör vår Autodörr unik. Jag tror att det viktigaste är hur pålitlig den är – testerna vi gör här är så omfattande, ända ner till detaljerna i fettet vi använder till växlarna. Vi använder en speciell formula som har specialdesignats för att även fungera i låga temperaturer och som har testats i extrema väderförhållanden. Därför vet vi att Autodörren inte kommer att påverkas i extremt väder som snö, is och regn.

Hållbarhet är kärnan i hur vi ser på produktdesign. Allt vi uppfinner är byggt för att hålla och medvetet designat med en lång livslängd i åtanke. Så vi har aldrig uppfunnit en ny produkt som gör vår befintliga Autodörr omodern – alla som redan har en Autodörr kan enkelt uppgradera den för att få samma smarta funktionalitet, bara genom att köpa den nya smarta kontrollpanelen och ladda ner appen. Så ja, det är samma Autodörr. Men först nu har den blivit smart. Riktigt smart.”

Josh Davies

Så där har vi det. Efter mycket frågor, kommunikation, anslutningar, tester, förbättringar och upprepningar, har Omlets Autodörr återfötts som Omlets smarta Autodörr – för att öppna upp nya sätt att få kontakt med din flock.

Den smarta Autodörren på Eglu Pro

 

This entry was posted in Höns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Popular Posts