Omletbloggen

Tips på hur dina husdjur kan hjälpa till att ta hand om din trädgård

Husdjur och växter i trädgården kan vara en förvånansvärt bra kombination. Du behöver inte göra dig av med växter, grönsaksland och fruktträd bara för att du har husdjur i din trädgård. Faktum är att dina husdjur kan bidra till hur vacker och effektiv din trädgård är. Här är några sätt som husdjur kan hjälpa till att hålla din trädgård i gott skick.

En flicka sitter i trädgården med frigående höns vid Eglu Cube från Omlet

Husdjur kan vara bra för dina växter

Husdjur kan inte bara leva i harmoni med dina växter, utan kan faktiskt vara bra för din trädgård på oväntade sätt. Detta är några av de husdjur som är bäst för trädgårdar:

    • Höns
    • Kaniner
    • Marsvin

Dessa husdjur ger ett fantastiskt gödsel för dina växter. Faktum är att trädgårdsmästare ofta betalar för påsar med höns- eller kaningödsel att lägga till i sina komposter. Marsvinsspillning liknar kaningödsel i sin sammansättning, vilket gör det till ett bra val när det gäller gödsel. Höns har den extra fördelen att de hjälper till med att bekämpa skadedjur och de kommer med glädje att utrota dina växter från alla insekter de kan hitta.

Hundar kan också vara bra för en trädgård genom att de håller borta vilda kaniner, fåglar och andra vilda djur. Din hund behöver inte träna på att bli en fågelskrämma – bara deras doft hjälper till att avskräcka andra djur. Men för att dina husdjur ska gynna dina växter på ett säkert och effektivt sätt, behöver du göra några nödvändiga arrangemang.

Separata platser för husdjur och växter

Att se till att både husdjur och växter är friska och glada kräver noggrann planering. Din trädgård kommer att blomstra och dina husdjur kommer att trivas när de får sina egna respektive områden. Olika husdjur har olika behov när det gäller att hålla dem säkra i din trädgård och med rätt inställning kan både du och dina husdjur njuta av er gemensamma trädgård.

Höns i din trädgård

Höns spelar en viktig roll när det gäller att bekämpa skadedjur och ge näring åt din trädgård, tack vare deras kväverika spillning. Men höns äter också gärna olika växter, särskilt de med blommor eller frukt. På grund av detta måste du se till att dina höns har sitt eget utrymme i ett hönshus och hönsgård, och skaffa hönsstängsel

Kaniner och marsvin i din trädgård

Kaniner har ibland ett dåligt rykte bland trädgårdsskötare. Även om kaniner tycker om att knapra på växter, kan de vara väldigt hjälpsamma assistenter i din trädgård. Förutom att deras gödsel är väldigt bra gödselmedel för växter, tuggar de gärna i sig långt gräs eller oönskade växter som maskrosor eller klöver. Tricket är att hålla dem till specifika områden genom att ställa deras kaninbur och kaningård eller Zippi lekhage på en strategisk plats. Genom att placera dina kaniner bredvid oönskad växtlighet eller bevuxna områden som behöver hållas i schack, kommer dina husdjur med glädje att “rensa ogräs” och “klippa gräset” åt dig.

Marsvin påminner mycket om kaniner, då de glatt äter växter av alla sorter. Men på grund av att de är så korta och inte kan hoppa, äter de inte lika mycket av dina trädgårdsväxter. Du kan skapa marsvinsvänliga områden i din trädgård genom att använda Zippi marsvinstunnlar och Zippi lekhagar för marsvin. Dina marsvin kommer att äta gräs, ogräs och blad, grenar och växter som de når upp till. Detta är bra om du har buskar som behöver trimmas på marknivå.

Hundar i din trädgård

Hundar kanske inte erbjuder lika mycket hjälp i trädgården som andra husdjur, men de kan hålla dig sällskap och avskräcka oönskade besökare som vilda kaniner eller fåglar. Inte alla hundar kommer att gräva i din trädgård, men för att förhindra oönskade hål i marken och uppgrävd utspridd jord, kan du använda stängsel för att förhindra att din hund förstör din trädgård.

Se upp för giftiga växter

Alla växter är inte säkra för djur, särskilt för djur som kan bli frestade att smaka på dem som höns, kaniner och marsvin. Se till att din trädgård innehåller husdjurssäkra växter.

  • Azaleor
  • Påskliljor
  • Liljor
  • Rhododendron
  • Oleander
  • Tulpaner
  • Idegran

Detta är inte en komplett lista, så se till att korrekt identifiera varje växt som finns i din trädgård för att vara säker på att dina husdjur är säkra. Om din trädgård innehåller växter som är giftiga för husdjur, behöver du ta bort dem med rötterna.

Tänk också på vilka gödningsmedel, bekämpningsmedel och ogräsmedel som du använder i din trädgård. Kontrollera att dessa medel är säkra för både husdjur och människor, men som en allmän tumregel bör alla kemiska bekämpningsmedel och ogräsmedel anses vara giftiga för dina husdjur. Gödningsmedel som dödar ogräs eller innehåller andra kemikalier bör inte användas i närheten av husdjur.

Omlet och dina husdjur i trädgården

Trädgårdsskötsel ska vara en trevlig syssla, och vi anser att husdjur kan vara en positiv del av denna upplevelse. Med hönsstängsel, små lekhagar för husdjur, och stora husdjursgårdar för utomhusbruk, kan du lätt kombinera din kärlek till växter och husdjur. Skapa en fridfull oas utomhus för dina husdjur när du använder våra geniala produkter för utomhusbruk i din trädgård.

En kvinna och ett barn leker med en kanin i Omlets lekhage

 

 

This entry was posted in Uncategorised


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Popular Posts