Omletbloggen

Bästa tipsen för en lyckad påskäggsjakt!

Påskägg bland påskliljor framför det flyttbara hönshuset Eglu Go UP från Omlet

Håll det rättvist och roligt

Undvik bråk mellan barn genom att färgkoda äggjakten och ge varje barn en färg på äggen de ska leta efter. Om barnen som letar efter äggen är i olika åldrar kan du också färgkoda jakten baserat på ålder, så att de yngre barnen får leta efter stora gula ägg, medan de äldre barnen letar efter mindre rosa ägg som är svårare att hitta.

Se till att det finns alternativ till choklad

Tänk efter på vilka som kommer vara med på äggjakten. Har något av barnen diabetes? Är de allergiska mot laktos, gluten, kakao eller nötter? Du kan alltid använda dekorativa plastägg att leta efter och ge dem presenter som målarböcker eller leksaker istället för söta godisbitar.

Glöm inte korgarna 

Barnen kommer behöva någonting att bära sina ägg i. De flesta hobbyvaruhus har söta små korgar, men du kan också göra dem själv tillsammans med barnen innan ni letar ägg. Kolla här för att se hur du gör en egen papperskorg.

Kom på roliga ledtrådar

Om du vill lägga till ännu en nivå på jakten kan du ge barnen ledtrådar på var äggen är gömda, t.ex. “En plats som är kall” (kylen), “Vad ska vi äta till frukost?” (flingpaketet) eller “Det regnar utomhus, vad behöver vi?” (paraplystället).

Håll koll på dina gömställen

Det är värt att hålla koll på vad du gömt äggen och hur många ägg du gömt, så att du vet när alla kan sluta leta, eller ge dem lättare ledtrådar om de är svåra att hitta.

Kolla vädret

Se till att du inte planerar att börja jakten när det öser ner. Är det väldigt soligt måste du se till att gömma chokladägg någonstans där det är skugga, och inte lägga ut dem för tidigt. Ingen vill ha ett smält påskägg! Om det ska bli riktigt ruskigt väder kanske det är bättre att ha jakten inomhus.

Sätt gränser

Låt barnen veta på vilket område äggen är gömda; det är viktigt att se till att alla har kul, men på en säker plats. Visa barnen var de ska börja och sluta leta.

Påskägg i en korg

This entry was posted in Husdjur


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *