Omletbloggen

Ett äggstraordinärt skolprojekt!

En skola i Italien, Agrinido e Agriasilo Montessoriano Al Nido dell’Aquila’, köpte nyligen en Eglu Cube och en Eglu Classic för att använda som en del av undervisningen.

Vi pratade med Signor Colombo om deras nya spännande projekt:

“Vår gård med grönsaksland som producerar och grönsaker har nyligen öppnat en förskola som följer Montessoripedagogik. Denna metod anser att utomhus måste vara förberett och organiserat på samma sätt som klassrummen inomhus. Därför har vi nu en del av trädgården som bara är för barnen, så att de både kan odla sina egna grönsaker och ta hand om djuren, våra höns och sköldpaddor.”

“Vi vill att våra små elever ska lära sig sköta om höns, både för att lära sig att visa hänsyn och ta hand om andra levande varelser, och för de dagliga belöningarna i form av färska ägg. Att ta hand om höns har också visat sig vara väldigt användbart i andra delar av undervisningen. De lär sig siffror, och under påsk målade vi äggen och använde som dekoration.”
“Storleken på huset var också viktigt: vi ville att små barn skulle kunna komma åt den. Eglu Cube har en sidodörr där vi kan komma åt redet och äggen, och den är på perfekt höjd för 2-åringar. På så sätt kan eleverna turas om att plocka äggen.”

“Efter ett år ville vi utöka programmet, och köpte då ett annat hus, Eglu Classic, där vi nu har kycklingar. Att ha kycklingar ger barnen ett tidsperspektiv och olika faser av en hönas liv, från ruvning och kläckning till att kycklingarna växer upp och börjar lägga ägg. Detta övar även deras tålamod!”

Eglu Cube är det perfekta sättet att ha en något större flock höns i en trädgård, vare sig du bor på landet eller i stan – läs mer här.

Eglu Classic är ett underbart nybörjarhus, för 2-4 höns – läs mer här.

Om du jobbar på en skola och funderar på att köpa en Eglu, vänligen mejla oss på hej@omlet.se.

This entry was posted in Höns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *