Omletbloggen

8 anledningar att skaffa en utegård till dina katter

1. Du bor vid en trafikerad väg, tåglinje eller liknande

Många som bor nära en trafikerad väg eller en tågräls vill inte ha katt, eftersom de inte vill riskera att katten blir påkörd och vill heller inte att katten alltid ska vara inomhus. Om det är vad som stoppar dig från att bli kattägare kan en kattgård vara lösningen för dig. De ger dina fyrfota vänner en säker plats utomhus.

2. Din katt är sjuk och bör inte komma i kontakt med andra katter eller djur

Om din katt drabbats av en smittsam sjukdom, t.ex. kattpest, måste hen omedelbart separeras från andra djur för att minska smittorisken. Du kan använda kattgården för att ge din katt möjlighet att då och då vara utomhus tills hen friskförklarats.

3. Behåll god grannsämja

Dessvärre finns människor som inte tycker det är roligt eller gulligt med katter som går på promenad genom deras trädgård eller absolut avskyr att deras prisvinnande rabatter och gräsmattor används som kattlåda. För att undvika otrevliga grannfejder kan du fundera på att använda en kattgård.

4. Om du har tummen mitt i handen

Vi har inte alla fått gåvan att kunna snickra ihop en hemmagjord gård som är både säker och trevlig att se på. Beroende på storleken sätter du ihop våra kattgårdar på 2-3 timmar. Om du behöver lite extra hjälp kan du alltid titta på våra monteringsfilmer.

5. Prisvärd lösning

Förutom förmågan att bygga en egen gård behöver den stolta snickaren också saker att bygga med: trä, pålar, gångjärn, skruvar, nät, cement – det blir snabbt mycket! Omlets kattgård är prisvärd och hållbar, och kan förlängas när som helst.

6. Kringgå bygglov

På många platser kräver fasta byggnationer (t.ex. armerad betong, icke-flyttbara strukturer) bygglov. Omlets kattgård är inte en permanent byggnad, utan kan flyttas runt i trädgården när som helst. För säkerhets skull kan det ändå vara bra att kontakta kommunen innan du köper en kattgård från Omlet eller bygger en egen.

7. Hjälpa en katt vänja sig vid en ny plats

För ett par veckor sedan fick vi ett mejl från Katzenverstehen, en välgörenhetsorganisation i Schweiz som arbetar med att hitta hem till övergivna och svårplacerade katter. En viktig del i deras jobb är att vänja katterna vid nya hem och omgivningar. Eftersom våra kattgårdar är lätta att montera men ändå är väldigt säkra låter organisationen de nya ägarna låna en Omlet-gård tills katterna vant sig vid sina nya omgivningar och kan gå fritt. Om du t.ex. har flyttat och oroar dig över att släppa lös din katt kan en gård vara en bra lösning.

8. Frisk luft och (en del) frihet för innekatter

Många katter bor, av flera olika anledningar, inne i lägenheter eller hus. Med hjälp av Omlets kattgård kan dessa katter få frisk luft då och då. Gården kan ställas i trädgården eller på terrassen, och katten kan tas ut dit för att leka utomhus utan att du behöver oroa dig. Om du kan ställa gården precis intill behöver du bara öppna fönstret, så kan katten själv bestämma om hen vill vara ute eller inne.

 

This entry was posted in Katter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *