Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Omletbloggen

Marängrulle med hallon och citron

Alla älskar en bärfylld sommarefterrätt, och i år har vi rullat ihop allting gott i en marängrulle som garanterar alla goda smaker i varje tugga!

Ingredienser – Maräng:

6 äggvitor
300g socker
25g socker att strö över

1 msk majsena
1 msk vitvinsvinäger

Ingredienser – Fyllning:

4dl vispgrädde
Liten burk lemoncurd
Hallon
Florsocker

 

 

Gör såhär:

1) Värm ugnen till 180 grader och lägg bakplåtspapper på en bakplåt.

2) Vispa äggen till de skapar fasta toppar.

3) Häll majsenan och vitvinsvinägern över de vispade äggen och häll sedan gradvis i sockret medan du fortsätter vispa.

4) Fördela marängblandningen över bakplåtspappret.

5) Baka i ungen på 180 grader i 10 minuter, och sedan 10 minuter till på 160 grader tills marängen börjat få färg och stelnat något.

6) Lägg en ren kökshandduk på arbetsbänken, täck den med bakplåtspapper och strö över sockret.

7) Ta ut märrangen ur ugnen och vänd den upp och ner på det sockriga bakplåtspappret. Låt svalna helt.

8) När marängen är kall, dra försiktigt bort bakplåtspappret som den tillagades på och bre på den vispade över hela marängen.

9) Fördela lemoncurden jämnt över grädden och lägg på hallonen.

10) Rulla med hjälp av bakplåtspappret försiktigt ihop marängen så att den liknar en rulltårta, och se till att pappret eller handduken inte fastnar i din efterrätt!

11) Lägg på ett fint fat, sila över lite florsocker och servera!

Recept från Hencorner:

www.hencorner.com

This entry was posted in Recept