Omletbloggen

Kundrecension av Omlets kattgÄrd ?

Ska jag eller ska jag inte? Funderar du pÄ att köpa en gÄrd till din katt? En av vÄra danska kunder Maria skickade in den hÀr superrecensionen, som kanske kan fÄ dig att bestÀmma dig: 

“Det Ă€r 25 grader ute, och vi vill sĂ„ himla gĂ€rna öppna fönstret eller altandörren, men vi har tvĂ„ innekatter som kommer försöka smita ut.

SÄ började vÄr idé om att skaffa en kattgÄrd. Min man Àr vÀldigt bestÀmd om att huset och trÀdgÄrden mÄste se bra ut, sÄ att sÀtta stÀngsel runt hela tomten var inte ett alternativ för oss. StÀngsel skulle dessutom hÄlla vÄra katter i trÀdgÄrden, men inte hindra andra frÄn att ta sig in. Efter det började vi fundera pÄ att bygga en sjÀlv, men vi insÄg att det inte skulle se snyggt ut i trÀdgÄrden, och det var inte praktiskt.

Jag började kolla runt efter nĂ„gonting som var flexibelt och gick att flytta pĂ„, men det fanns ingenstans. Eller? Plötsligt kom jag i kontakt med Omlets lösning – precis vad jag letade efter.

En utomhusgĂ„rd dĂ€r jag sjĂ€lv kunde bestĂ€mma lĂ€ngd och bredd. LĂ€tt att flytta, montera, göra mindre eller större – och den Ă€r lika grön som trĂ€dgĂ„rden. En av sakerna jag gillade var att jag kunde stĂ€lla den direkt pĂ„ grĂ€set, sĂ„ att katterna har ett naturligt golv att leka pĂ„. Taket Ă€r gjort av samma nĂ€t som resten av gĂ„rden, sĂ„ att katterna kan se vad som hĂ€nder uppe i skyn, vare sig det Ă€r en fĂ„gel, ett flygplan ellet nĂ„gonting annat.

NÀr det regnar kan gÄrden tÀckas över, sÄ att katterna kan anvÀnda den som en tÀckt terrass. Samma överdrag kan ocksÄ skydda dem frÄn vinden eller skugga dem frÄn solen, sÄ att de fÄr en plats dÀr det Àr lugnt.

Vissa kanske kÀnner att det inte Àr rÀtt att ha katter i bur, men jag ser det inte alls som en bur. Jag kallar den katternas uteplats. Vi har dem dÀr för att skydda dem, men ocksÄ för att ge dem möjlighet att ta del av naturen och fÄ lite frisk luft utan att riskera att bli pÄkörda eller hamna i andra farliga situationer. BÄda vÄra katter Àlskar sin gÄrd, och de anvÀnder hela gÄrden som en klÀtterstÀllning.

Vi vÀcks aldrig mitt i natten eller tidigt pÄ morgonen lÀngre eftersom vi har tvÄ glada katter som fÄr all psykisk och fysisk stimulans de behöver tack vare utegÄrden.

Omlets kattgĂ„rd gör att vi kan vara utomhus med vĂ„ra katter, och ger dem ett bĂ€ttre och friskare liv.”

– Maria, Roskilde

This entry was posted in Katter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *