Omletbloggen

Värmande vinterfrukost för dina höns

Två bruna hönor äter från en skål som står ute i snönVinterns frostiga temperaturer är här för att stanna, och medan du njuter av en varm kopp kaffe i värmen i köket kanske du tittar ut på dina höns i trädgården och funderar på vad de tycker om vintervädret.

Om du letar efter ett nytt sätt att hålla dem varma direkt på morgonen, eller sent på eftermiddagen innan de går in för att sova kan du prova detta smaskiga och värmande recept med majs, speciellt utformat för dina höns, med juliga smaker som ger dem den extra näring de kan behöva för att hålla sig friska under vintern. Det är superlätt och snabbt! 

Ingredienser – för 2-3 höns

40g majs

20g havregryn

20g russin

100ml varmt vatten

En nypa ingefära, och en nypa kanel

Såhär gör du

Blötlägg majs, havregryn och russinen i varmt vatten i 10 minuter, och rör runt då och då. Blanda i lite ingefära och kanel för extra näringsämnen till dina höns. Låt svalna lite innan du ger det till dina höns.

Därför är ingefära och kanel bra för höns 

Ingefära stöttar immunförsvaret och ger anti-inflammatoriska fördelar, vilket kan vara speciellt bra om någon av dina höns känner sig hängiga. Kanel har antibakteriella egenskaper och antioxidanter, och kan minska inflammation, och är därför toppen för höns som lätt drabbas av luftrörsproblem.

Källa: https://www.fresheggsdaily.com/2015/05/spice-up-your-chicken-keeping-for.html

En skål med gröt för höns

This entry was posted in Höns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *