Omletbloggen

Omlets kanintunnelsystem Zippi är här!

 

Barn leker med kaniner som har ett Zippi tunnelsystem för kaniner och en Eglu kaninbur

Varför nöja sig med en bur när man kan ha ett helt nätverk?

Vi vet alla att kaniner behöver en bur och en gård. Men tänk om de kunde ha ett helt system i din trädgård, med tunnlar och gångar, utan att behöva gräva under gräsmattor och rabatter?

Att koppla din kaninbur till en gård är ett lätt sätt att göra dina kaniner glada. Omlets kaninbur Eglu Go kan vara en del av lösningen, så att dina kaniner kan få tid både inom- och utomhus. Men det finns också andra ännu smartare sätt att ge dina kaniner det perfekta hemmet.

Stuprännor till kaniner?

Precis som alla djur har kaniner instinkter som måste uppfyllas. Tunnlar är en viktig del av kaninernas välmående, ungefär som ett badrum och en bekväm säng är för dig. I det vilda lever kaniner i komplexa tunnelsystem som består av flertalet privata och kollektiva “rum”, ihopkopplade med tunnlar. Instinkten att röra sig under jord är stark också hos husdjurskaniner. Trots det är det någonting som många inte får uppleva.

Detta var inspirationen bakom tunnelsystmet Zippi, en design som bygger på att ge kanin färdiga tunnlar. Tunnlarna är hållbara, flexibla och lätta att rengöra, och ger dina kaniner möjlighet att röra sig fritt, utan extra grävande.

Inte vilken tunnel som helst!

Omlets tunnelsystem Zippi gör att dina kaniner har möjlighet att springa från bur till gård när de vill, och ger dem dessutom gömställen. Du kan också koppla tunnlarna till lekhagar, så att dina barn kan umgås med kaninerna i deras habitat.

Eftersom kaniner kommer i flera storlekar har tunnelsystemet Zippi byggts för att passa även de största raserna, och är så flexibla att de inte går att jämföra med andra sorters rör:

  • Varje del är 90cm, och du har inga begränsningar när det kommer till längd eller komplexitet på ditt system.
  • Anslutningar och fästen kommer med rören.
  • Zippi fungerar inte bara i raka linjer, den kan böjas runt saker i trädgården om det behövs.
  • Förutom de 90cm långa tunneldelarna kan du också välja T-korsningar, hörnbitar, låsbara dörrar och utkiksplatser som också kan fungera som höställ.
  • Stöttande ställ lyfter upp Zippi över marken så att gräset kan växa under.
  • Den unika designen har även ventilation och dränage, och håller möjliga rovdjur borta.

Nöjda kaniner

Kaniner är fantastiska husdjur. De är inte högljudda, de jagar inte fåglar och gnagare, och de kräver inte konstanta promenader och träning. Förutom att de är gulliga och fulla av karaktär, har alla dessa saker gjort dem väldigt populära som husdjur.

Men det handlar inte bara om att hålla dig glad, utan också om att ge dina kaniner vad de behöver. Med en bur och en gård har du gett dem ett mysigt hem. Om du dessutom lägger till tunnelsystemet Zippi ger du dem dessutom motion, underhållning och ett sätt att leva ut sina instinkter att springa genom tunnlar.

En vit kanin på väg in i ett Zippi tunnelsystem

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *