Omletbloggen

Festlig chokladkaka med julsmaker

Vilka bakverk får dig att gå igång såhär i adventstider? Enkla, nyttiga, lyxiga, glutenfria, utan extra fett? Med ägg och grönsaker från trädgården är detta recept en favorit hos många.


Ingredienser:

100 g mörk choklad av bra kvalitet

250 g riven rå rödbeta

4 stora ägg från frigående höns

100 g mandelmjöl

150 g strösocker

2 msk kakaopulver

2 tsk mixed spice (pepparkakskrydda fungerar också bra)

1 tsk bakpulver

Dekorationer du väljer själv: florsocker, choklad, skivad mandel etc.

Gör såhär:

1) Värm ugnen till 180 grader och lägg bakplåtspapper i en 20cm rund kakform.

2) Smält chokladen i en skål över varmt vatten.

2) Blanda ihop ägg, mandel, socker, kakao, kryddor och bakpulver i en stor skål.

3) Blanda i den smälta chokladen och rödbetorna.

4) Häll blandningen i formen och baka i 40 minuter tills du kan sticka en provsticka i mitten och dra ut den torr.

5) Låt svalna och dekorera!

Lycka till!

Recept från Hen Cornerwww.hencorner.com

This entry was posted in Recept