Omletbloggen

Ta hand om dina kaniner på vintern

En fluffig brun kanin i snönNär temperaturen sjunker vet de flesta kaninägare att det är viktigt att göra buren redo för vintern.

Men visste du att det också är viktigt att ta hand om din kanins känslomässiga behov?

Strunta i kylan och gå ut till din kanin!

En sak som få tänker på när det kommer till kaniner under vintern är att de får mindre tid för lek med sina ägare. När det är fint väder kommer du oftare vara utomhus, och även om det inte är specifikt för att umgås med din kanin kommer ändå se varandra. På vintern tillbringar du å andra sidan förmodligen mindre tid utomhus, så dina kaniner får mindre tid i din närvaro, vilket kan påverka deras hälsa. Även om du har flera kaniner tillsammans kan de fortfarande sakna dig och känna sig ensamma. Klä på dig rejält och försök att upprätthålla er vanliga rutin så gott det går. Och kom ihåg att kaninerna är som mest aktiva runt skymning och gryning, så även om det fortfarande inte är helt ljust när du går ut för att umgås med dem kommer du förmodligen inte störa deras sömn.Kaninburen Eglu Go täckt av snö

Förutom mindre lekstunder med sina ägare kan vintern också innebära mindre motion för dina kaniner. Det är otroligt viktigt att du gör allt du kan för att motverka detta, eftersom det är väldigt dåligt för dina husdjur att sitta still för länge.

Fundera på att skaffa en bur som är kopplad till en gård, så att dina kaniner själv kan välja när de vill röra på sig under dagen. En stor Walk in-gård gör det också lättare för dig att leka med din kanin, eftersom du kan gå in och umgås med hen, och du kan se till att ni båda är skyddade från väder och vind med hjälp av överdrag över och på sidorna av gården.

Om din kanins bur inte har en tillhörande gård är Zippitunnlarna ett fantastiskt sätt att koppla ihop buren med yta där kaninerna kan röra på sig när de känner för det. Du kan också välja att öppna vägen till gården på morgonen och stänga den på kvällen med den låsbara dörren.

Lägg gott om torrt strö i buren, och om dina kaniner blir blöta när ni leker utomhus kan du torka av dem med en handduk. Kolla att de har gott om mat och vatten i buren, leksaker att gnaga på, och torra ytor där de kan sitta still. Du kan till och med lägga strö på gården för att uppmuntra dem att röra sig även när det är kallt och snöigt.

Kaninernas hem

På vintern är det viktigt att du ser till att dina kaniners hem är vattentätt, torrt och ventilerat. En vanligt problem med traditionella burar i trä är att de kan bli fuktiga och kalla från läckor och drag. Om du har en bur i trä är det viktigt att hålla utkik efter fuktiga ytor. Du måste också ta bort strö och underlag så fort det blivit blött, eftersom det annars kan frysa.

Det kan vara bra att flytta buren närmare huset och ställa den på en skyddad plats för att undvika vind och regn. Det gör också att det blir lättare för dig att kolla till dina kaniner regelbundet.

Ge dina kaniner extra strö för att hålla dem varma under de kallare månaderna, och blir det riktigt kallt kan det vara bra att köpa en värmekudde som du kan värma i mikron och lägga under ströet för att hjälpa dina kaniner ytterligare.

Se till att kaninerna alltid har tillgång till vatten, eftersom de troligtvis kommer dricka mer under vintern, och att vattnet inte fryser när det är väldigt kallt. Förutom hö bör du också ge dina kaniner extra grönsaker att knapra på, eftersom de förmodligen inte kommer ha tillgång till så mycket i trädgården under denna tiden på året.

Vissa ägare tar med kaninerna inomhus under vintern. Det kan vara ett bra sätt att hålla dina husdjur varma och friska under vintermånaderna, men det är viktigt att det görs försiktigt och på rätt sätt. Att flytta dina kaniner till ett nytt habitat kan vara stressande för dem, så det är viktigt att det sker gradvis. Ta bort allting på marknivå som kan skada dina kaniner i det rum du ska låta dem springa fritt, som sladdar och giftiga växter. Ge dem en mörk plats att sova på, och ta med saker in från buren, så att de känner sig hemma.

Vi rekommenderar att alltid fråga professionella djurskötare eller veterinärer om råd innan du flyttar dina kaniner inomhus.

En fluffig grå och vit kanin sitter utomhus

Om det inte är ett alternativ för dig, eller om din bur inte är vad den borde vara och därför inte ger kaninerna den varma, torra plats de behöver, kan det vara dags att uppgradera till en isolerad och vattentät bur. Eglu Go är ett bra alternativ som kommer skydda dina kaniner mot väder och vind.

Kaninburen Eglu Go har ett unikt isoleringssystem med dubbelväggar som fungerar på samma sätt som tvåglasfönster, och håller dina kaniner varma och torra, samtidigt som den dragfria ventilationen låter friskt luft röra sig genom buren utan att blåsa in kall luft. Den utdragbara ströbrickan kan tas bort och spolas av, vilket gör det lättare för dig att ge dina kaniner en varm, ren och torr plats att bo på.

 

Kolla denna film för att se hur lätt du gör din Eglu Go-bur redo för vintern…

Källor – RSPCA (https://www.rspca.org.uk/adviceandwelfare/pets/rabbits, https://www.rspca.org.uk/adviceandwelfare/seasonal/winter/pets

Klicka här för erbjudandevillkor.

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *