Omletbloggen

De 10 största fördelarna med att ha husdjur

Ett par sitter ute med sin hund på Omlets hundkrypinsäng

Som alla husdjursägare kan intyga, har husdjur en fantastisk förmåga att ge oss både glädje, tröst och bedårande kaos. Husdjur är utmärkta sällskap som kan bevara hemligheter, få oss på gott humör och hjälpa till att hela brustna hjärtan. På Omlet tänker vi bortom normen när det gäller husdjursprodukter och vi vill främja det fantastiska band som finns mellan människor och husdjur. Vi känner till fördelarna med att ha husdjur och vet att ett husdjur är mer än bara ett sällskap – de är en viktig del av vårt liv och berikar våra liv på många olika sätt.

De 10 största fördelarna med att ha husdjur

Beslutet att skaffa husdjur har ofta fler orsaker än att man vill ha sällskap och det för med sig många fördelar som kan förbättra din fysiska och mentala hälsa och välbefinnande. Från att främja ansvarstagande till att lindra stress – det finns många fördelar med att ha husdjur.

Här fördjupar vi oss i de 10 största fördelarna med att ha husdjur:

1. Sällskap och känslomässigt stöd

Den orubbliga lojaliteten och villkorslösa kärleken som husdjur ger kan lindra känslor av ensamhet och ge ett djupt känslomässigt stöd. Oavsett om du är 2 eller 92 år, så kan husdjur tillföra tröst till våra liv genom att de ger oss en känsla av syfte och mening.

Lägg till roliga produkter till ditt husdjurs miljö som en kupolformad fågelbur eller ett klösträd med ljus och se hur snabbt ert band kan stärkas. Med viftande svansar eller fina fjädrar blir husdjuren våra förtrogna, som ger oss tröst under svåra tider, sällskap när vi är ensamma och någon vi kan dela vår glädje med, vilket gör varje dag ljusare.

2. Förbättrad fysisk hälsa

Att ha husdjur leder ofta till ökad fysisk aktivitet. Oavsett om det är en hund som behöver promenader eller en energisk katt som vill leka, får du regelbunden motion på köpet när du tar hand om ditt husdjur. Mer motion bidrar till lägre blodtryck, minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar och en bättre kondition.

Och glöm inte alla fördelar som ditt husdjur får tack vare motionen och det starka bandet de får med dig. Som husdjursägare har du ditt husdjur att tacka för att de hjälper till att hålla din hälsa i bra form.

3. Minskad stress

Har du någonsin haft en stressig dag, kommit hem, suttit i soffan, börjat klappa din hund och börjat känna dig mer tillfreds? Det beror på att bara närvaron av husdjur har visat sig minska stress. Det finns en anledning till att husdjur ibland används i lugnande syfte på sjukhus, skolor och äldreboenden. /span>

Den enkla handlingen att klappa en katt eller hund frigör oxytocin, som är ett “må-bra”-hormon, i våra hjärnor, vilket hjälper oss att slappna av och minskar kortisolnivåerna. Och en bonus är att din hund eller katt får lika mycket glädje och tillfredsställelse som du.

4. Förbättrade sociala kontakter

Vill du ha fler vänner i ditt liv? Skaffa ett husdjur. Husdjur underlättar sociala interaktioner mellan ägare. Oavsett om det handlar om att träffa andra husdjursägare i parken eller småprata med grannar under promenader, fungerar husdjur som de perfekta isbrytarna. Att skapa nya kontakter med andra husdjursägare är lätt eftersom de alla har en sak gemensamt – de älskar sina husdjur som en del av deras familj.

5. Psykiska hälsofördelar

Att ha husdjur påverkar också vår psyiska hälsa på ett positivt sätt. Husdjur ger oss en känsla av syfte, kan hjälpa till att minska ångest och depression och är en ständig källa till glädje. Husdjur kan också hjälpa oss att känna oss gladare under jobbiga perioder.

När man känner sig deppig eller sorgsen kan det vara bra att etablera nya rutiner för att skapa en allmän känsla av välbefinnande. Med husdjur är rutiner oundvikliga. Oavsett om det är de dagliga hundpromenaderna, schemalagda mattider eller regelbundna tider för skötsel – att ha fasta rutiner för ditt husdjur är bra för din mentala hälsa.

6. Lär dig ansvar

För familjer som har husdjur, kan ett husdjur vara ett bra sätt att lära barn vad ansvar innebär. Att ha husdjur lär barn värderingar som empati, medkänsla och ansvar. Genom att ge ditt barn ansvaret att fostra ett husdjur kommer du i din tur att uppfostra ansvarsfulla människor.

En kvinna håller en pojke som klappar en katt i katträdet Freestyle från Omlet

7. Förbättrat immunförsvar hos barn

Även om en del människor är allergiska mot husdjur, finns det mycket forskning som visar att tidig exponering för husdjur faktiskt kan stärka ett barns immunsystem. Allergier mot pälsdjur är en verklighet för många, men ju tidigare ett barn exponeras för pälsdjur, desto mindre är risken att barnet utvecklar allergier och astma.

Att växa upp med husdjur introducerar faktiskt en mängd olika mikrober till ett barn som de annars inte skulle komma i kontakt med, som stärker deras immunsystem. Rådgör alltid med din läkare när det gäller allergier, men att växa upp med husdjur skapar inte bara minnen, utan det kan också stärka immunförsvaret.

8. Terapeutiska fördelar

De terapeutiska fördelarna som husdjur ger människor är många. Från att hjälpa till med fysisk rehabilitering till att ge tröst i terapi – att ha husdjur kan dramatiskt påskynda läkningsprocessen. Medan vissa husdjur är utbildade för specifika uppdrag som att vägleda synskadade människor, kan nästan alla husdjur ge känslomässigt stöd till sina ägare genom att bara finnas till.

9. Husdjur ger en känsla av trygghet

Om du bor ensam eller på en plats där du känner dig otrygg, kan det göra stor skillnad att ha ett husdjur. Husdjur, särskilt hundar, ger en känsla av trygghet eftersom de är en annan varelse i ditt hem som kan skydda dig och göra så att du känner dig trygg. Hundar har skarpa sinnen och skyddsinstinkter, vilket gör att hundägare ofta känner sig tryggare med dem i närheten.

10. Villkorslös kärlek

Det finns ett citat av George Eliot som säger: “Djur är så trevliga vänner. De ställer inga frågor; de kritiserar inte.” Vi vill tillägga att de också är en av få varelser som kommer att älska dig mer än du älskar dig själv.

De glada stunderna som du delar med ditt husdjur leder till en djup känsla av lycka och tillfredsställelse. Genom deras upptåg, lekfulla beteenden och orubbliga lojalitet, ger husdjur oss människor villkorslös kärlek och sällskap, som är bra för både husdjuren och oss.

Omlet och dina husdjur

Vi på Omlet värnar om den djupa och unika relationen mellan människor och husdjur och vi anser att husdjur berikar och förbättrar våra liv på många sätt. Det är därför vi tillverkar produkter som Eglu Pro och klösträdet Switch
som stärker det okrossbara bandet som finns mellan människor och husdjur. Att ha husdjur är en berikande upplevelse som bidrar till välbefinnande för både kropp och själ och som tillför sällskap och glädje till ditt liv. Vi på Omlet är stolta över att vara med dig på vägen när du tar hand om ditt husdjur.

En kvinna tittar in i Eglu Cube hönshus för att samla in ägg

This entry was posted in Husdjur


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *