Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Omletbloggen

De 10 främsta fördelarna med att ha husdjur

Studier har visat att husdjur kan hjälpa till att sänka blodtryck och kolesterolnivåer, minska stress, förbättra kondition och öka allmän lycka och välmående.

Här är våra tio bästa anledningar att ha husdjur:

 1. De håller dig i form
  Hundar behöver regelbundna promenader varje dag för att hålla sig friska och glada, och det gör vi också. En genomsnittlig hundpromenad på 30 minuter kan förbränna 100 till 200 kalorier!
 2. De minskar stressnivåer
  Livet kan vara stressigt, och mycket ångest och oro kan leda till flertalet hälsoproblem. Husdjur kan hjälpa oss slappna av. Att klappa din katt eller titta på dina höns i trädgården kan göra att du känner dig mindre stressad över andra saker i livet.
 3. De ser till att du aldrig är ensam
  Om du bor ensam, eller om din partner jobbar annorlunda skift från dig kan det blir väldigt ensamt hemma – såvida du inte har ett husdjur! De är fantastiskt sällskap, och kommer alltid bli glada när du kommer hem.
 4. De kan minska dina kolesterolvärden
  Studier har visat att människor som har husdjur, speciellt män, har lägre nivåer av kolesterol och triglycerider än de som inte har några husdjur.
 5. De kan sänka blodtrycket
  Att ha husdjur kan också möjligtvis sänka ditt blodtryck, vilket i sig innebär minskad risk för stroke och hjärt- och kärlsjukdomar.
 6. De kan hjälpa dig skaffa vänner
  Husdjursägare är otroligt vänliga, och du kommer märka att folk stannar för att prata med dig om din hund när ni är ute på promenad. Att ha husdjur är ett fantastiskt sätt att träffa nya människor.
 7. De kan lära barn att ta ansvar
  Husdjur är ett fantastiskt sätt för barn att lära sig viktiga saker om livet på ett roligt och belönande sätt. Ge dem ansvar för att mata, motionera och ta hand om sina husdjur, men kom ihåg att du som vuxen alltid måste vara den som har det slutgiltiga ansvaret att se till att det blir gjort.
 8. De kan förbättra din mentala hälsa
  Studier visar att husdjursägare är mindre benägna att drabbas av depression, och husdjur kan minska stress och ångest. Att leka med ditt husdjur kan boosta serotonin- och dopaminnivåer, vilket gör dig lugn och stabil.
 9. De hjälper dig upprätthålla en daglig rutin
  Ansvaret som kommer med att äga ett husdjur gör att varje dag har ett syfte, och du blir belönad och känner att du åstadkommit någonting. Regelbundna rutiner sägs öka disiplin, hjälpa till hålla energinivåer uppe och minska mental ohälsa.
 10. Och sist men inte minst, de kommer ge dig ovillkorlig kärlek
  Hur dålig din dag än varit kommer du alltid komma hem till någon som behöver dig, och som kommer ge dig massvis med kärlek. Forskning pekar på att de känslomässiga banden mellan husdjur och ägare i många fall kan vara lika starka som de mellan människor.

Källor: PetMd, PawCulture, WomansDay

This entry was posted in Husdjur