Omletbloggen

7 tips för att hjälpa din räddade hund att etablera en rutin

Frilansjournalisten Rachel Spencer är en prisbelönt bloggare som skriver om husdjur och husdjursindustrin.

Hon välkomnade sin första räddade hund Daisy, en terrior cross, in i sitt liv 2009 och detta inspirerade henne att starta The Paw Post husdjursblogg, där hon skriver om husdjur och vilken roll de spelar i människors liv.

Rachel gav hennes andra terrier, Patch, ett nytt hem 2018 och tillsammans njuter de av att resa till hundvänliga destinationer och pröva det senaste inom hundleksaker, godsaker och teknik.


Rachel Spencer med hennes räddade hund

Att välkomna en räddad hund in i ditt hem och ditt hjärta är en underbar sak. Du får en trogen följeslagare som ger dig villkorslös kärlek och din hund får en andra chans till ett lyckligt liv. Som nybliven husdjursförälder är det viktigt att din hund känner sig hemmastadd i ditt hem och dessa sju tips hjälper dig att skapa en rutin.

1. Köp de viktigaste sakerna

Att skaffa följande saker innan din lurviga vän kommer hem, kommer att hjälpa den att känna sig hemma.

  • Mat – fråga hundstallet eller den tidigare ägaren vad den är van vid att äta.
  • Mat- och vattenskålar
  • Halsband, koppel och bricka med dina kontaktuppgifter – inkludera ditt namn och adress och gärna ditt telefonnummer också.
  • Leksaker
  • Hundsäng och filt – Omlet Topology lyxiga hundsäng är idealisk, med tvättbara och avtagbara överdrag och möjligheten att lägga till en filt ovanpå.
  • För att hjälpa din hund att komma till ro, mys under filten innan de kommer så att den har din doft.

2. Ge din nya hund lugn och ro

Att välkomna en ny lurvig familjemedlem är spännande, men din nya hund kommer sannolikt att vara trött och lite överväldigad. Den kan vara blyg i början också, så ha tålamod. Med tiden kommer den att interagera med dig och bli mer självsäker och lekfull.

Din nya hund kommer att behöva lite lugn och ro så ställ deras säng eller bur, godsaker och en leksak i ett lugnt rum eller på en lugn plats så att den kan dra sig tillbaka om den behöver lite tid för sig själv.

3. Börja utforska omgivningarna

Ta korta promenader i ditt närområde under de första dagarna och låt din hund nosa på och utforska sin nya omgivning.

Undvik platser med många andra hundar i början och låt kopplet vara kvar för att se till att din nya hund är säker. Fortsätt sedan med längre promenader till nya platser.

4. Observera framstegen

Ett tips är att föra hunddagbok, så att du kan registrera hur din nya hund trivs, vad den gillar och ogillar, träningsframsteg och beteende när den lämnas ensam.


Räddade hundar kan uppleva separationsångest, så överväg att använda en filmkamera för att se hur din hund reagerar när du lämnar den ensam.

5. Ta kontakt med lokala husdjursproffs

Boka tid hos en veterinär för regelbundna kontroller, avmaskning och vaccinationer. Detta kommer hjälpa din hund att vänja sig vid att gå till veterinären.

Om din nya hund kräver regelbunden skötsel kan du också besöka din lokala hundsalong med din hund för att diskutera deras skötselrutin. Under dessa besök kan du mata din hund med godsaker för att göra det till en positiv upplevelse.

6. Börja träna

Hundar älskar att lära sig saker. Hitta en lokal, ackrediterad och välrenommerad hundtränare för att lära dig de bästa sätten att kommunicera och knyta kontakt med din nya hund. Välj mellan klasser eller individuell vägledning för professionell hjälp och en chans för din hund att träffa andra hundar.

7. Se fram emot många lyckliga år tillsammans

Det finns ett underbart uttryck från psykologen Emma Kenney, “Att öppna upp ditt liv för en hund som behöver ett hem är en av de mest givande sakerna du kan göra.”

Oavsett deras förflutna kan din räddade hund se fram emot ett nytt liv med dig, från promenader i skogen till mys i soffan. Genom att ta dessa enkla steg för att hjälpa den att känna sig hemma hos dig, kommer du att bana vägen för minnesvärda äventyr i många år framöver och ett livslångt band som är svårt att slå.

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *