Omletbloggen

Nyårslöften för dig och ditt husdjur!

En kvinna joggar på stranden med sin hundJanuari är traditionellt sett en månad att sätta några mål för året som kommer. Vi har satt ihop några idéer på nyårslöften du kan ha tillsammans med dina husdjur!

Bli aktiva

Inga fler korta promenader runt kvarteret efter middagen. 2019 ska du och ditt husdjur bli mer aktiva. Både du och ditt husdjur kommer må bättre, både fysiskt och psykiskt. En genomsnittlig halvtimmeslång hundpromenad förbränner mellan 100 och 200 kalorier.

Prova på någonting nytt med ditt husdjur

Från bergsklättring och kajakpaddling till att gå med i en träningsgrupp för husdjur – det är lättare än någonsin för människor att inkorporera sina husdjur i en ny hobby. Att prova någonting nytt kommer stimulera er båda både psykiskt och fysiskt, och ni kanske möter nya vänner på vägen.

Gör lekstunder till en del av din rutin

Hundar älskar att leka lekar, och katter tycker om att jaga efter en leksak. De har ingen aning om att det också är motion! Ha kul medan du leker med dina husdjur i år. 20 minuter dragkamp kommer trötta ut både dig och ditt husdjur.

Ta hand om ditt husdjurs päls varje dag

Att borsta ditt husdjur hjälper till att bli av med extra hår från deras päls, vilket minskar mängden du hittar på dina kläder och möbler. Det hjälper också till att sprida ut oljor från huden till pälsen, så att den håller sig frisk och skinande. Dessutom blir pälsvården en stund då ni kan umgås tillsammans.

Lär dem nya trick

Studier visar att mental stimulans kan hjälpa till att förebygga minskad kognitiv förmåga hos äldre djur. Att hålla dina husdjurs hjärnor aktiva kan alltså göra dem friskare!

Uppdatera ID-märkningen

Mycket kan ändras över några år. Människor flyttar och får nya telefonnummer, men glömmer att uppdatera sina husdjurs ID-märkningar. Vänta inte, ändra informationen både på halsbandet och online!

Träffa nya vänner

Gå till er närmsta park och lär känna andra husdjursägare. Det är lättare än du tror!

Håll en nyttig kost

Försök ha en balanserad kost utan för mycket godsaker. Det gäller för både husdjur och människor!

Men framför allt: njut av att tillbringa tid med dina fantastiska husdjur!

En flicka håller i sin hamster och hamsterburen Qute står i bakgrunden

This entry was posted in Husdjur


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *