Omletbloggen

Ge dina kaniner mer plats med Zippi!

Kaniner är designade att springa, och de älskar att rusa över gräset, spurta fram och tillbaka och göra stora hopp i luften. I det vilda springer kaniner över 5 kilometer om dagen, så det är viktigt att se till att din husdjurskanin får tillräckligt med motion för att hålla sig frisk och glad.

Kaniner som sitter i sin bur större delen av dagen kommer snabbt bli uttråkade, och kommer äta för mycket, vilket kan leda till fetma. Överviktiga kaniner kommer ha svårt att röra sig som de vill, och löper större risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar och ledvärk. Uttråkade kaniner brukar också ofta tvätta sig själva för mycket, vilket gör att de kan få problem med hårbollar.

Du kanske inte kan ge dina kaniner en halvmil varje dag, men du bör som minst se till att hen får 3 timmar om dagen utanför buren, för att sträcka på benen, utforska och socialisera. Ju mer plats du kan ge dem, desto bättre. Såvida du inte har en väldigt kaninsäker trädgård och möjlighet att hålla ett öga på dina husdjur hela tiden är det inte en bra idé att låta dem springa fritt trädgården. Kaniner är utbrytarmästare, och kommer hitta ett sätt att ta sig igenom de säkraste av staket eller grindar. De kan också utsättas för rovdjursattacker, eller råka få i sig giftiga växter.

Ett bra sätt att se till att dina kaniner får tillräckligt med motion är att ha en bur som är kopplad till en gård, så att dina husdjur kan gå in och ut när de själva vill, som Eglu Go. Du kan förlänga gården och göra den längre, men det finns nu också ett annat sätt att ge dina kaniner mer plats att springa runt på.

Omlets Zippi-gårdar är smart designade lekhagar för kaniner och marsvin som låter dig och dina barn tillbringa tid med era husdjur samtidigt som de njuter av en färsk bit gräs i trädgården. Du kan välja till tak och underliggande nät som håller kaninerna säkra på gården om du vill att de ska kunna vara där även när du inte är hemma, och en golvlist för att hindra rovdjur från att gräva sig in. Gården kan lätt flyttas när kaninerna har trimmat gräset, så att du slipper ta fram gräsklipparen varje vecka!

Många kaninägare tycker att en stressig del av dagen är att flytta kaninerna mellan gården och deras bur. Du vill att din kanin ska få springa runt, men förmodligen är du inte så sugen på att jaga runt dem på gården en halvtimme varje kväll. Detta problem kan lösas med tunnelsystemet Zippi. Om du har bestämt dig för att ge dina kaniner mer plats med en ny gård kan du lätt koppla dessa till buren och skapa ditt eget system som kaninerna kommer älska att springa runt i, eftersom det är en version av de tunnelsystem de skulle byggt i det vilda. Faktum är att kaniner som har friheten att röra sig in och ut mellan gård och bur när de vill glatt kommer vandra in buren när det blir mörkt, och då kan du bara stänga dörren som ger dem tillgång till tunnlarna om du inte vill att de ska springa ut under natten.

Se till att du inreder dina husdjurs nya gård eller hage med saker du vet att de kommer tycka upp. Kanske vill du ge dem mer gömställen? En sandlåda att gräva i? Eller kanske ett par leksaker de kan tugga och gnaga på.

Du kan se alla versioner av våra gårdar och lekhagar på vår hemsida, så att du kan hitta en som passar både dig och dina husdjur!

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *