Omletbloggen

Saker du bör tänka på om du vill ta med hunden till kontoret

Visste du att det är bevisat att närvaron av en hund på kontoret kan stärka moralen, och att arbetstagare som kommer i kontakt med hundar på jobbet är nöjdare med sitt jobb än andra? Att ha ett husdjur på sin arbetsplats kan också minska stress, och att klappa en hund sänker både pulsen och ditt blodtryck!

Den här veckan infaller Bring Your Dog to Work Day, och ett par av oss kanske funderar på att ta med vår hund till jobbet för första gången. Om du fått godkänt av din chef kan du läsa vår lista på saker att tänka på för att se till att det blir en dag utan några problem.


Kan din hund hantera det?

Det är inte alla hundar som är gjorda för livet på kontoret, och för att se till att det blir bra för alla är det viktigt att tänka igenom om du tror att din hund kommer kunna hålla sig lugn och tyst. Tror du att hen faktiskt kommer tycka att det är kul, eller kommer hen må bättre hemma? Om det finns andra hundar på kontoret är det också viktigt att du är säker på att de kommer komma överens.

Se till att dina kollegor tycker att det är okej

Även om du är säker på att din hund inte kommer ställa till några problem kanske du har kollegor som är rädda för, eller allergiska mot, hundar, och att ta med vovven utan att rådfråga dem kanske inte blir allt för populärt. Om folk verkar tveksamma, säg att du kommer ha hunden vid ditt skrivbord hela tiden, och att de inte kommer behöva interagera med hen om de inte vill.

Välj en bra dag

Om det är första gången din hund följer med till jobbet, se till att det är en dag då du inte har massvis med mötet, eller har för mycket att göra för att kunna ta en rejäl lunchpaus då du kan ta med hunden ut för en promenad. Hunden kommer förmodligen känna sig lugnast om du är där större delen av tiden, och om kontoret är relativt lugnt och tyst.

Se till att du har tid för pauser och promenader
Din hund kommer må bättre om hon eller han får komma ut på en rejäl promenad på lunchen, och ett par mindre pauser under dagen för att kissa och sträcka på benen. Det kommer vara bra för dig också, eftersom frisk luft kommer förbättra både ditt humör och din produktivitet. 

Se till att ha en plan B

Du känner din hund, men en ny miljö kan ta fram sidor du kanske inte sett tidigare. Skällande, eller andra sätt att markera revir, kan vara väldigt irriterande och distraherande, så se till att du har en plan. Håll också utkik efter tecken på stress, som flämtande eller läppslickande. Kan du ta med hunden hem om det behövs?  Har kontoret ett mötesrum som ni kan använda om hunden orsakar några problem?

Ta med allt hunden behöver

Se till att du packar ner en bekväm säng som din hund trivs i och som luktar som hemma, och lägg den någonstans nära dig där det är lugnt. Om du fungerar på ta med hunden regelbundet kan det vara bra att köpa en separat säng att ha på kontoret. Packa också ner mat- och vattenskålar och godisbitar. Pusselleksaker som Kongs är perfekta för att underhålla din hund om du behöver ringa ett samtal eller verkligen fokusera på någonting ett tag.

Ta fullt ansvar

Du vill verkligen inte att din hund ska vara en anledningar att dina kollegor blir irriterad på dig, så se till att du aldrig lämnar hunden med någon annan såvida de inte tydligt sagt att de vill ta hand om hen. Anta aldrig att någon vill gå ut med hunden eller hålla koll på hen när du är på ett möte.


Omlet är stolt sponsor av Bring Your Dog to Work Day, ett årligt event som samlar in pengar till välgörenhetsorganisationer som arbetar för hundars välmående. Besök deras hemsida för att läsa mer och ta del av det roliga!

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *