Omletbloggen

Hur du hittar en hamster som rymt

Har du någon gång gått för att titta till din hamster och upptäckt att någon råkat lämna dörren till buren öppen så att ditt husdjur kunnat ge sig ut på ett litet äventyr?

Försök att hålla dig lugn, för även om de är små och snabba är de inte lika svåra att hitta som man kanske kan tro.

Följ våra bästa tips så hoppas vi att hamstern snart är tillbaka i säkerhet!


1 – Leta inte under dagen

Hamster är nattdjur, så din hamster kommer troligtvis ha hittat en bekväm plats att vila på under dagtid. Det är bäst att försöka leta efter dem på natten när de är ute och utforskar de nya miljöerna.

2 – Locka med godisbitar

Lämna ett par av hamsters favoritgodisbitar i hörnet på rummet (eller rummen) där du tror att din hamster kan vara, och kolla om de försvinner. Bananer är alltid en bra sak att försöka locka med.

3 – Släck lamporna

Hamstrar är mer benägna att komma ut från sina gömställen om rummet är mörkt och tyst. Försök att sitta tyst i det mörka rummet och se om du kan höra hamstern röra sig.

4 – Bli hemlig agent och leta efter tassavtryck

Prova att strö lite mjöl på trösklar och framför platser där du tror att hamstern gömmer sig och kolla efter små tassavtryck. Då kan du åtminstone se

5 – Sitt still och lyssna

Om du misstänker att de gömmer sig i ett specifikt rum, stäng av tv:n och lyssna. Du kanske kan höra ljudet av deras små tassar på parketten eller försiktiga pip, så att du kan få en idé om var hamstern gömmer sig.

6 – Hitta hem själva

Ibland kommer hamstrar hitta tillbaka till buren av sig själva, så låt buren stå på golvet med dörren öppen och matskålarna fulla. Till slut kommer de förmodligen bli hungriga och kan dyka upp när du minst anar det!

Det bästa du kan göra för att hindra din hamster från att rymma är att se till att buren är säker. Hamsterburen Qute är det perfekta valet och du vill ha ett säkert hem till din fluffiga lilla kompis. Du kan läsa mer om den här.

This entry was posted in Hamstrar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *