Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Omletbloggen

Behöver min hund verkligen en säng?

Det är sant att hundar kan sova i stort sett var som helst. Men, när man tänker på det är det ju likadant för oss; vi kan sova i tält, på en lång tågresa eller i soffan framför TV:n. Men om vi får välja sover vi helst i vår egen säng, så att vi kan vakna upp varma och utvilade snarare än tjuriga med ryggont. Hundar är likadana.

En hundsäng fungerar på två nivåer. Den erbjuder komfort för en lång natts sömn (och alla de där tupplurarna under dagen), och den ger hundar en känsla av säkerhet. Hundar håller hårt på revir, de utser platser till sina egna. Deras favoritplatser, dit ingen annan går, är de viktigaste, så en hundsäng är den ultimata platsen att slappna av på för ditt husdjur.

Om du inte ger hen en faktiskt säng kommer din hund improvisera. En favoritplats på mattan, ett bekvämt hörn iväg från allt liv och rörelse, eller en gammal handduk eller filt. De kan bli ställföreträdande sängar, och hunden kommer gå tillbaka när hen behöver vila.

Den bästa platsen, om hunden själv får välja, kommer troligtvis vara din säng, och om du inte är sträng kommer hen vara där för att stanna. Det är ännu en anledning till varför det är en bra idé att ge din hund en egen mysig säng.

Den perfekta hundsängen

Det finns många fördelar med att inkorporera hundens säng i en koja. Kojan erbjuder extra säkerhet, och blir både en sovplats och ett ställe dit hunden kan gå när hen vill vara själv. Det är tanken bakom speciella hundkojor som Fido Nook.

En annan lösning är en hundsoffa. Då läggs hundens madrass i en ram, precis som en människosäng, och höjer upp hunden över marken för att minska drag och andra störningar. Med Omlets hundsoffa kan du byta ut själva sängen när den blivit för sliten, medan ramen kommer hålla i många år framöver. 

Hundsängar kan motverka sår, förhårdnader och kala fläckar, som alla är saker som kan drabba hundar som sover direkt på marken eller på hårda mattor. När hunden blir äldre blir hens leder stelare, och det blir extra viktigt att ge hen en riktigt bekväm madrass att sova på.

Det är en säng, inte en skamvrå!

Ett misstag som många ägare gör är att skicka en busig hund till sängen som ett straff. Det ger hunden dåliga associationer till sängen, vilket kan påverka nattsömnen negativt.

Om du har flera hundar kommer de i de flesta fall vilja ha separata sängar att sova i. Det är därför viktigt att du ser till att främmande eller nya hundar håller sig borta från sängar som redan tillhör en specifik hund. Det kan leda till onödiga bråk, eller att din hund känner sig stressad och obekväm.

En bekväm säng är det minsta din hund kan begära. Den ger värme, säkerhet och avslappning. Huruvida du ska kombinera den med en pyjamas kan dock diskuteras…

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *