Omletbloggen

Var ska jag ställa min hunds säng?

Hundar tycker om att ha sina egna sängar. Det är dock stor skillnad på en gammal filt i ett kallt hörn och en riktig säng på den perfekta platsen.

Om hunden inte har en bestämd säng eller ett specifikt sovrum kommer hen prova flera platser i hemmet på jakt efter den perfekta stället att sova på. Det är först när du ger hen en riktig säng som din hund kommer kunna slappna av på allvar. Men även då kan hen verka rastlös, på jakt efter någonting bättre. Om du märker att din hund vandrar runt under natten och vilar på olika platser kan det vara ett tecken på att hen inte är nöjd med sin säng, eller var den står.

Det första du måste göra är att köpa en säng. Det finns massvis med olika möjligheter, Omlet har t.ex. hundsoffan Fido, kojan Nook och många fler att välja mellan. De är alla väl anpassade för hundar, och kommer ge din fyrfota vän fantastiska tupplurar, men du måste fortfarande hitta en bra plats att ställa sängen på.

De bästa – och sämsta – platserna för en hundsäng

  • Om hunden redan valt en favoritplats i hemmet, och den är någorlunda praktisk, ställ sängen där.
  • Sängen bör inte stå någonstans där det drar, och se till att den inte är för nära varma element och kaminer.
  • Ett hörn, eller åtminstone en yta mot en vägg, är vanligtvis ett bra val. Hundar känner sig trygga när de är säkra och inneslutna när de ska gå och lägga sig på natten, och stora ytor runt sängen kan störa nattsömnen.
  • Sängen bör inte placeras mitt i ett rum eller i en korridor där det är mycket liv och rörelse. Hundar tycker om att vara nära sina människovänner, men de behöver också en plats för sig själva dit de kan gå när de är trötta.
  • Ett rum som ni tillbringar väldigt lite tid i är å andra sidan inte heller ett bra val. Hundar vill vara en del av flocken, eller åtminstone ha uppsyn över flocken från sin viloplats.
  • Om hunden är van vid att sova i ditt sovrum, ställ sängen där. Det betyder dock att du måste försöka övertyga hunden om att hens egen säng är bättre än din!
  • Om din hund har för vana att sova utomhus kan du lägga en säng i ett skjul, en hundkoja eller någon annan täckt plats i trädgården. Undvik kalla och blöta gräsmattor.

Det viktigaste att tänka på när du letar efter en perfekta plats för din hunds säng är att balansera hundens behov av lugn och ro med hens lika starka vilja att vara nära er människor. Vissa raser är i större behov av närhet, och du känner din hund bäst. Om du väljer att ställa sängen i sovrummet är det viktigt att först diskutera det med dina nära och kära; alla kommer inte älska tanken på en snarkande hund i samma rum!

Så bästa platsen för en hundsäng beror på hur ditt hem ser ut, din hunds personlighet, och andra detaljer kring att hålla alla så glada och nöjda som möjligt. En sak är dock säker, synen av en nöjd hund som vilar i sin egna bekväma säng är väldigt tillfredställande.

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *