Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Omletbloggen

Supersmaskigt bananbrödsrecept

Ingredienser:

  • 4 medelstora bananer, tre mosade och en som dekoration
  • 220g fullkornsmjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 240g strösocker
  • 125g rumstempererat smör
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt 

Inspirerad av Lord Lucy’s bananbrödsrecept med några förändringar eftersom vårt skafferi ekade tomt.

Såhär gör du:

  1. Mosa tre bananer och ställ åt sidan redo att vändas in i smeten senare.
  2. Sikta mjölet och bakpulvret ner i en stor skål.
  3. In en separat skål, vispa smör och socker fluffigt och knäck i äggen ett efter ett.
  4. När alla blöta ingredienser är blandade och smeten är jämn, vänd sakta in mjölblandningen. Försök att inte blanda för mycket.
  5. Ta de mosade bananerna och blanda in i smeten tillsammans med vaniljextraktet.
  6. Häll smeten i en smörad brödform eller någon annan ugnssäker form. Skala och skär den sista bananen på längden och lägg de två delarna uppe på smeten så att de sjunker ner något.
  7. Baka i ungen på 165 grader i ungefär en timme.
  8. Ta ut brödet ut ugnen när det är gyllenbrunt och teststickan kommer ut torr. Låt svalna och avnjut med en kopp kaffe framför din favoritserie!

This entry was posted in Recept


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *