Supersmaskigt bananbrödsrecept
Ingredienser:
- 4 medelstora bananer, tre mosade och en som dekoration
- 220g fullkornsmjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 240g strösocker
- 125g rumstempererat smör
- 2 ägg
- 1 tsk vaniljextrakt
Inspirerad av Lord Lucy’s bananbrödsrecept med några förändringar eftersom vårt skafferi ekade tomt.
Såhär gör du:
- Mosa tre bananer och ställ åt sidan redo att vändas in i smeten senare.
- Sikta mjölet och bakpulvret ner i en stor skål.
- In en separat skål, vispa smör och socker fluffigt och knäck i äggen ett efter ett.
- När alla blöta ingredienser är blandade och smeten är jämn, vänd sakta in mjölblandningen. Försök att inte blanda för mycket.
- Ta de mosade bananerna och blanda in i smeten tillsammans med vaniljextraktet.
- Häll smeten i en smörad brödform eller någon annan ugnssäker form. Skala och skär den sista bananen på längden och lägg de två delarna uppe på smeten så att de sjunker ner något.
- Baka i ungen på 165 grader i ungefär en timme.
- Ta ut brödet ut ugnen när det är gyllenbrunt och teststickan kommer ut torr. Låt svalna och avnjut med en kopp kaffe framför din favoritserie!
This entry was posted in Recept