Omletbloggen

7 anledningar att din hund bör ha en egen soffsäng

1. Minskar drag

Många människor inser inte hur dragigt ett hus kan vara om du befinner dig nära marken och har din säng direkt på golvet. Hundars sömn påverkas negativt av kall luft från öppna dörrar och dåligt isolerade fönster, och vi vet alla hur viktigt det är med sömn! Genom at höja upp sängen håller du hunden borta från den kalla luften och minskar risken att det drar direkt över sängen.

2. Lätt att ta sig in och ut

Många äldre hundar har problem med smärtsamma leder som gör det svårt att röra sig upp och ner, vare sig det är att går upp för några steg i trappan eller ta sig ur en låg säng. Genom att lyfta upp sängen något kan hunden bokstavligen gå in och ut ur sängen när hen vill, vilken minskar påverkan på lederna. Det gör det mycket mindre smärtsamt för äldre hundar att lägga sig ner och ställa sig upp, och minskar risken för framtida problem hos yngre hundar.

3. Ökade luftstömmar

Med en upphöjd soffsäng kan luft röra sig på alla sidor av sängen. Luften håller sängen renare och mer hygienisk, minskar risken för mögel och fuktskador, och det är superlätt att torka av hundsoffan Fido med en fuktig trasa och ett hundsäkert rengöringsmedel. Luftstömmarna hjälper också till att hålla din hund sval på sommaren och varm på vintern.

4. Förbättrar sömnkvaliteten

Soffsängar minskar mängden smuts i och runt din hunds säng. Smuts och damm kan irritera ditt husdjur och göra sängen obekväm, vilket leder till sämre sömnkvalitet. En upphöjd säng ger också stadigt och jämnt stöd, så att du kan vara säker på att att din hund får sin viktiga skönhetssömn.

5. Mer plats till alla

Gör lite mer plats på din soffa genom att ge hunden sin egen! Även om gosande på soffan är en av de bästa sakerna med att vara hundägare finns det dagar då ni båda vill vara för er själva, och då behöver du inte känna dig skyldig om du vet att din hund har sin egen soffa att lata sig på.

6. Gör det lättare att sola

Om du har en hund som verkligen älskar att sova i solen är det toppen att kunna flytta ut deras säng i trädgården utan att behöva oroa dig för fuktigt tyg och smuts. Soffsängen kan lyftas ut på terassen eller gräsmattan, så att din hund får en riktigt bekväm plats att njuta av solen på.

7. En tron till kungen eller drottningen!

En hund som härskar över dig hela dagarna ska inte behöva nöja sig med en filt på golvet på kvällen – ge din ledare den tron hen förtjänar!

 

This entry was posted in Erbjudanden och kampanjer


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *