Omletbloggen

6 anledningar höns kommer vara fördelaktiga för din trädgård

En höna tittar på tulpaner i en trädgård med hönshuset Eglu Go UP från Omlet i bakgrunden

Hönshuset Eglu Go UP är den perfekta lösningen om du vill ha några hönor i trädgården.

1. Gödsel

Hönsgödsel är en av de bästa sakerna du kan använda för att förbättra kvaliteten på jorden i din trädgård. När spillningen komposterats är gödslet fullt av kväve, fosfor, kalium och andra viktiga näringsämnen, och förbättrar dessutom jordens förmåga att hålla vatten. Det innebär fler vackra blommor, och större och godare grönsaker!

Plocka upp hönsens bajs och lägg på komposten i upp till ett år innan du använder gödslet.

2. Skadedjursbekämpning

Höns tillbringar dagarna med att krafsa runt i trädgården på jakt efter goda grejer. De älskar att hitta skalbaggar, larver, fästingar och andra kryp. Ibland käkar de också upp de där otäcka sniglarna! Det är ett otroligt miljövänligt sätt att bli av med skadedjur, med den extra fördelen att hönsen blir nöjda och glada.

3. Rotation

Vill du ha en ny rabatt i trädgården? Inga problem, hönsen kan göra en åt dig. Om det är något de är bra på så är det att dra upp och vända på gräs och jord. Sprid ut lite hönsfoder där du vill att jorden ska flyttas eller luftas, eller låt hönsen sprida ut en hög med löv du vill låta multna över en rabatt, så kan du vara säker på att de kommer ha löst problemet innan du ens börjat leta efter en jordfräs.

4. Gratis ogräsrensande

På liknande sätt kan du också använda dina höns för att få bort ogräs och gräs från grönsakslandet eller en rabatt. De kommer smaska i sig ogräs och annat du inte tagit bort, och låter således dig fokusera på det roliga med att jobba i trädgården!

Även om de är smarta djur kan höns tyvärr inte skilja på ogräs och de växter och frön som du faktiskt vill behålla i rabatten eller grönsakslandet, så det är bäst att hålla dem borta från platser där du odlar saker du vill behålla. Använd ett bra stängsel för att begränsa hönsen till vissa delar av trädgården.

5. Mer kalcium

En av de främsta fördelarna med att ha höns är de smaskiga äggen de förser dig med. Men visste du att äggskal också kan vara otroligt bra för din trädgård? Äggskal är gjorda av kalciumkarbonat, och är ett perfekt sätt att addera mer mineraler till jorden. Kalcium är nödvändigt för att bygga cellväggar och se till att växterna håller sig starka och friska.

Mal ner skalen i en mortel och häll över komposten, eller direkt på landet.

6. Trevligt sällskap

Med hönsen i släptåg kommer du ha ännu fler anledningar att tillbringa tid i trädgården. Det är superroligt att se dem picka runt och höra deras vänliga kluckanden, och de kommer tycka det är roligt att hålla dig sällskap. Många menar till och med att det kan minska stress och främja psykisk hälsa att umgås med höns.

Så vad är det som hindrar dig? Höns är de perfekta husdjuren som både du och din trädgård behöver.

This entry was posted in Höns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *