Omletbloggen

Anledningar att Omlets Pet-pourri kan vara fördelaktigt för din kanin

Omlets nya örtiga Pet-Pourri är det perfekta sättet att skämma bort dina kaniner. Den noggrant utvalda blandningen av örter och blommor kommer göra att buren luktar fräscht och gott om du blandar den i ströet eller höet.

Kaniner är välkända för att gnaga på allting de hittar, så alla ingredienser är helt säkra i kontrollerademängder. I själva verket är de alla näringsrika och goda, och tros ha läkande egenskaper som kan hjälpa till att skydda din kanins hud, ben, immunförsvar och matsmältningsorgan.

Här är en lista på ingredienserna i Omlets Pet-pourri, med en kort sammanfattning över varför de kan vara fördelaktiga för din kanin!

Det finns inga studier som visar hur effektiva dessa ingredienser är för kaniner, eller att de kommer vara effektiva för alla kaniner. Om du tror att din kanin är sjuk, kontakta din veterinär genast för att få hjälp och råd.


Nässla – Denna gröna växt är en av de bästa källorna till klorofyll du kan hitta, och innehåller dessutom massvis med järn, natrium och klor. Förutom att stöta bort mask kan nässlor också förebygga flera smittsamma sjukdomar och sägs vara användbart när din kanin har problem med eksem eller artris.

Ringblomma – Ringblommor kan vara bra för sår, blåmärken, utslag eller andra hudproblem. De lugnar också en irriterad kaninmage. 

Hibiscusblomma – Innehåller stora mängder antioxidanter, och är en fantastisk källa till C-vitamin, något kaniner behöver dagligen. Hibiskus har visat sig motverka urinvägsinfektioner och förstoppning.

Maskrosblad – Detta ogräs är verkligen toppen för kaniner! Det sägs att maskros hjälper till vid luftvägsproblem, är antiinflammatoriskt och kan stoppa diarré. Många rekommenderar också att ge maskros till en hona efter att hon fått ungar, eftersom det sägs stimulera mjölktillförseln. 

Kamomill – Kamomill är perfekt för nervösa kaniner, eftersom många menar att det har en lugnande effekt, och kan också fungera som smärtlindring. I ett avkok med vatten är det supereffektivt för att tvätta rinnande ögon.

Torkad morot – Morötter innehåller massvis med fibrer, kalcium och A-vitamin, och är en perfekt godsak att ge dina husdjur.

Persilja – Förutom att persilja adderar smak och textur berikar den också blodet och hjälper till att behandla urinvägsinfektioner. Persilja har antiinflammatoriska egenskaper när det kommer till urinblåsa och njurar, och kan hjälpa till att förbättra fertilitet.

Peppermynta  – Mynta sägs vara bra för förkylningar och ögoninfektioner, och kan ha en avslappnande effekt på matstrupen, vilket är bra om din kanin har svårt med matsmältningen.

Basilika – Vissa menar att denna ört har cancerförebyggande egenskaper, och den tros vara bra för led- och muskelproblem.

Fänkålsfrön – Fänkål används för att förbättra mjölkproduktionen hos diande honor, och kan lugna en uppsvälld mage.


 

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *