Omletbloggen

Hur länge kan jag lämna mina höns ensamma hemma?

Precis som med alla andra husdjur är det du som ägare som har huvudansvaret för att se till att dina höns kan känna sig säkra och är glada. Det betyder att om du är borta över natten för jobb eller semester, måste du se till att du har en plan för vem som tar hand om hönsen när du inte är hemma.

Höns är mycket självständigare än många andra populära husdjur. De behöver inte mänsklig interaktion varje dag, motionerar sig själva och äter inte mer än de behöver bara för att det finns mer mat. Trots det är det mycket du måste tänka på innan du lämnar dem ensamma.

Hur länge kan jag lämna mina höns ensamma hemma?


Hönor behöver alltid ha tillgång till mat och vatten, och tillräckligt mycket utrymme för att kunna röra på sig och få motion. Det är relativt enkelt att ordna om du bara ska vara borta i två eller tre dagar. Det viktigaste, och förmodligen det svåraste, när du är borta är att se till att dina höns är skyddade från rovdjur när du inte är där och håller ett öga på dem. Att låta dina hönor vara frigående utan någon övervakning är riskabelt, så du måste se till att din säkra hönsgård är tillräckligt stor för att hönsen ska kunna röra på sig.

Hönshuset Eglu Cube kopplad till en Walk in-hönsgård är alltid en perfekt kombination för dina fåglar, men speciellt bra när du inte kan hålla ett öga på dem hela tiden. Walk in-hönsgården kan förlängas beroende på hur många höns du har och du kan vara säker på att de inte behöver vara oroliga över oönskade besök från rävar och vilda fåglar.

Om du är säker på att din inhägnad är tillräckligt rymlig och säker, och att det inte är någon risk att hönsens mat och vatten kommer att ta slut, kan de flesta hönsflockar bli lämnade ensamma hemma över en helg utan problem.

Borde jag skaffa en “hönsvakt”?

Om du ska vara borta i mer än tre dagar måste du se till att någon kan komma och titta till och ta hand om dina höns varje dag. Även om du bara ska vara borta över natten rekommenderar vi att du ber en vän eller granne att kasta ett getöga på dem över staketet för att se till att det inte är några problem.

Ibland är olyckan framme och en av dina hönor kan ha ramlat ner och ser ut att ha ont, eller vattenbehållaren kan ha vält. Din hönsvakt kan förhoppningsvis enkelt fylla på vattnet och ringa dig om något annat har hänt.

Det kanske kommer att förvåna dig hur många som kommer att erbjuda sig att titta till dina höns en gång om dagen om de får ta med sig några färska ägg hem. Om du har en automatisk dörr som släpper ut dina höns på morgonen och stänger om dem på kvällen kan dina hönsvakter själva bestämma vilken tid på dagen det passar dem bäst att titta förbi.

Om du har bett någon att titta till dina höns när du är bortrest, kan det vara bra att göra det så enkelt som möjligt för dem innan du reser bort.

Vad behöver mina höns när jag är bortrest?

Om du känner att dina höns kommer att klara sig själva ett par dagar har du nog redan tänkt på allt, men det är ändå värt att nämna ett par saker:

Mat och vatten

Du vet förmodligen redan hur mycket dina höns äter och dricker varje dag och det beror såklart på deras ras, ålder och storlek. Det är alltid bättre att ge dem lite för mycket mat än för lite. Se också till att du har mer än en foderbehållare för dina fåglar att välja på utifall något händer med en av dem.

Var beredd på alla väder

Lita inte på väderprognosen. Se till att dina höns alltid kan gå in i hönshuset och att de har skyddade platser i hönsgården om det skulle regna hela dagen eller om det är en extremt varm dag.

Underhållning

Om dina höns är vana med att du umgås med dem när du kommer hem från jobbet kommer de att sakna det. Försök att kompensera genom att ge dem några roliga leksaker att leka med i hönsgården. Vissa höns älskar att sitta på The Chicken Swing och andra är helt galna i leksaker som innehåller mat, som en Caddi godsaksbehållare eller pickleksaker.

This entry was posted in Höns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *