Omletbloggen

Vill katter vara ifred när de går på lådan?

Trots att vissa katter brukar följa efter sina ägare in på toaletten och kanske inte förstår att de vill vara ifred, så gillar många ändå inte att någon tittar på dem när de själva går på toaletten.

Vissa katter uträttar alltid sina behov utomhus, andra går både ute och inne och föredrar kanske lådan inne när det är kallt på vintern. Många kattägare väljer öppna kattlådor och har inte alltid möjlighet att gömma undan lådan.

Men vad är kattens tankar om att gå på lådan?

Varför vill katter vara ifred när de går på lådan?

Kattens instinkt är att hela tiden vara på alerten för att kunna försvara sig, och det här gäller också när de går på toaletten. När du använder en öppen kattlåda som både människor och andra husdjur kan se och komma åt kan det få katten att känna sig väldigt sårbar och utsatt, speciellt om din katt redan är nervös av sig eller om du adopterat en katt som tidigare varit hemlös.

Så det är kanske inte svårt att förstå att många katter föredrar att uträtta sina behov i lugn och ro, utan att bli störda och någonstans där de kan känna sig säkra!

Vilken kattlåda är bäst för att katten ska få lugn och ro?

Öppna kattlådor är såklart det alternativ som gör din katt mest sårbar när den går på toaletten, och för dig som kattägare är de heller inte speciellt bra på att kontrollera dåliga lukter eller hålla allt kvar i lådan. En inkapslad kattlåda som Maya Jump On Top låter din katt hoppa ner i en mörk och enskild låda där de kan uträtta sina behov i lugn och ro.

Kattlådan Maya Jump In ger din katt ännu mer avskildhet eftersom den har en ingång som sitter högre upp på lådan så att katten kan hoppa in och ner i en helt avskild kattlåda. När katten går på lådan i en Jump In är den ifred eftersom hundar, barn och vuxna inte kan störa när den uträttar sina behov.

För dig som kattägare är kattlådan Maya den ultimata lösningen för att effektivt eliminera lukter och hålla kattsanden kvar i lådan eftersom den har en perforerad plattform som skrapar av sand som fastnat under tassar eller i pälsen och en lättrengjord innerpåse med ett gulligt fiskmönster för din katt att titta på när den uträttar sina behov.

Du kan också välja att köpa din Jump In med en förvaringshylla där du kan förvara kattsand och soppåsar samtidigt som du kan förvara den inkluderade vikbara skopan i den diskreta fickan på sidan av innerpåsen, vilket betyder att allt du behöver finns på samma ställe.

Det bästa är att den här kattlådan har designats som ett snyggt bås som smälter in i ditt hem utan att det går att se vad som finns inuti. Det ger din katt den avskildhet den förtjänar, samtidigt som du slipper ha en öppen kattlåda mitt i ditt hem.

Kan jag göra något annat för att min katt ska känna sig bekväm när den går på lådan?

Men det är inte bara en avskild och inkapslad kattlåda som kan göra att din katt känner sig trygg när den går på lådan, utan det finns också andra saker som kan påverka katten.

Om du märker att din katt ofta går till lådan men inte verkar uträtta sina behov kan det vara ett tecken på att den blivit störd och inte känner sig säkra.

Då kan det vara bra att gå till ett annat rum och lämna katten ifred så att den kan gå på lådan i lugn och ro utan några störande ljud eller rörelser. Om du har barn eller hund kan det vara bra att se till att de också lämnar rummet så att din katt inte har några störningsmoment.

Om du har möjlighet kan det vara bra att ställa lådan i ett rum där det oftast inte är folk, som ett badrum eller tvättstugan.

Ogillar katten att gå på en låda som inte gjorts ren?

En annan anledning till att din katt inte vill gå på lådan eller går dit utan att använda den kan vara att lådan inte har gjorts ren sedan den sist uträttade sina behov. Katter kan vara extremt kräsna och är väldigt rena av, sig så de kan vägra att använda en “använd” låda för att inte smutsa ner tassarna! Därför är det viktigt att du regelbundet tar bort använd kattsand och att du väljer en kattsand med bra luktkontroll somOmlet Nr 4 Clay/Lera. Det är en klumpbildande kattsand som gör det väldigt snabbt och enkelt att lyfta bort bara den använda kattsanden utan att få med den rena sanden.
vikbar skopaför att ta bort den ihopklumpade kattsanden ikattlådan Mayaeftersom ren sand kommer att ramla tillbaka i lådan igen så att inget slösas bort.

Vilken kattlåda är bäst för ett hem med flera katter?

Om du har flera katter är det smart att välja en låda som är inkapslad eftersom det låter dina katter uträtta sina behov i lugn och ro utan att de andra katterna tittar på! Om du har flera katter är det också viktigt att du regelbundet gör rent i lådan och använder en fräsch och hygienisk kattsand som Omlet Nr 1 Silica som räcker länge och gör det lätt att hålla rent.

Vissa katter tycker heller inte om att dela låda med andra katter. Även om du är snabb med att göra rent efter ett besök kan doften av en annan katt ändå göra att din katt inte vill använda samma toalett, och om en ny katt flyttar in och ska dela låda kan det göra din andra katt riktigt irriterad. Du kan till och med behöva skaffa separata kattlådor för varje katt.

När bör du låta din katt vara ifred?

Det är inte bara när den går på lådan som din katt vill vara ifred. Den kan också känna

Tänk efter var din katt brukar gilla att sova på dagtid när det är mycket liv och rörelse hemma och gör den platsen så bekväm som möjligt. Om din katt brukar sova under en säng eller fåtölj kan du lägga en mysig filt eller en liten kattsäng som en Maya Donut där för att göra det bekvämare för den.

Om du har små barn eller hundar kan det vara en bra idé att hålla dem borta från den sovplats där din katt känner sig säker när den sover eller tvättar sig.

Det kan också vara bra att tänka på var du har placerat kattens mat- och vattenskålar och det kan vara bra att inte vara i samma rum när katten äter, eller flytta skålarna till ett lugnt hörn så att den katt äta i lugn och ro utan att behöva känna sig hotad.

Vilken kattlåda passar bäst för äldre, mindre rörliga eller dräktiga katter?

Lådor med en ingång som sitter högre, som Maya Jump In, ger din katt lugn och ro, men äldre och mindre rörliga katter kommer att känna sig mer bekväma med en låda som är lättare att ta sig in i utan att det är obekvämt för katten. Kattlådan Maya Walk In är det perfekta alternativet samtidigt som den erbjuder avskildhet, och det är fortfarande en diskret låda för katter som vill känna sig säkra och uträtta sina behov i avskildhet.

Sju anledningar både du och din katt kommer att älska kattlådan Maya

1. En kattlåda som är lätt att göra ren, reducerar dåliga lukter och håller kattsanden kvar i lådan





Vilken kattlåda ska jag välja till min katt?

Alla modeller av kattlådan Maya är lätta att rengöra och har effektiv luktkontroll i en diskret möbel som smälter in i ditt hem. Hitta den modell som passar dig och din katt bäst från våra fem modeller:

Jump On – Håller kattsanden kvar i lådan

Walk In – Passar äldre och mindre rörliga katter

Walk In + – Förvaring och passar för äldre katter

Jump In – Diskret och håller kattsanden kvar i lådan

Jump In + – Förvaring och håller kattsanden kvar i lådan

Omlets kattsand

Vårt moderna sortiment at högpresterande kattsand har fantastisk luktkontroll och högabsorberande partiklar som eliminerar dåliga lukter från kattlådan. Du kan lätt jämföra våra fem olika alternativ för att hitta den perfekta kattsanden för dig och din katt.

Svara på ett par frågor för att få en rekommendation från en av våra experter. Vi säljer endast direkt till konsument och har konkurrenskraftiga priser.

This entry was posted in Husdjur


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *