Omletbloggen

Vilket klösträd är bäst för min katt?

En katt sitter högst upp på klösträdet Switch

Katter och klösande går tass i tass. Om de får möjlighet klöser katter på vad som helst, så att välja rätt klösträd är viktigt för att rädda alla kattägares möbler och väggar. Men alla klösträd är inte likadana. Så hur vet du vilket klösträd som är bäst för din kattpå en marknad där många klösträd är kortlivade och tråkiga? Låt oss gräva oss in i klösträdens värld och upptäcka hur du kan tillfredsställa din katt på bästa sätt.

Låt din katt klösa av hjärtans lust

En katt som klöser på din soffa är inte olydig. Det är snarare lika naturligt för katter att klösa som det är för dem att jama. Katter klöser inte bara för att ta hand om sina klor, utan det är också deras sätt att göra sig av med stress, markera sitt revir och en form av motion för katter. Eftersom detta beteende är så viktigt för en katts fysiska och mentala välbefinnande, fyller ett klösträd fler funktioner än att bara skydda ditt hem från vassa klor.

Hitta ett klösträd som passar din katt

Klösträd i trä

Trä är ett robust val för ett klösträd och kan se snyggt ut i ditt hem. Högkvalitativa klösträd av trä är också otroligt hållbara. Det är ett alternativ för katter som gillar att klösa på trämöbler, men de flesta katter föredrar i allmänhet att klösa på mer motståndskraftiga material. Kräsna katter kan också ha preferenser för vilken typ av trä de föredrar att klösa på. Så även om du är nöjd med hur deras nya klösträd ser ut, kanske din katt inte är lika imponerad.

Klösträd i kartong

Katter älskar kartong och ibland kan de tycka lika mycket om att leka med kartongen som deras nya leksak som kom i kartongen! Även om klösträd i kartong har fördelen av att vara billigare, finner många ägare att de måste slänga hela produkten en kort tid efter köpet, vilket skapar onödigt avfall.

Klösträdet Stak har tillverkats med hållbarhet i åtanke. Det är en stor favorit bland katter och den hållbara kartongen hos klösträdet Stak betyder att katter kan njuta av att klösa i timmar. Och när de äntligen klöser bort det sista av kartongen kan du helt enkelt lägga till en refill till klösträdet Stak och det roliga kan börja igen.

Klösmattor

Klösmattor är bekväma för kattassar att klösa på på grund av materialets natur. Dessa typer av klösmattor har dock sina nackdelar. De kan tex leda till förvirring hos katter och de kan bli osäkra på vilken matta i hemmet som det är okej att klösa på och vilken matta som ska lämnas ifred. Klösmattor är också ökända för att samla på sig smuts och päls, vilket återigen kan skapa avfall då de behöver bytas ut ofta.

Klösträd i sisal

Sisal efterliknar den naturliga strukturen av bark på träd, vilket gör det till ett utmärkt val för katter som vill komma i kontakt med sin vilda sida. Klösträd i sisal är antingen gjorda av sisalrep eller sisaltyg, men för katter som inte gillar grövre texturer kan det ta tid att lära sig hur man använder dem.

Klösträdet Switch med blå ljus

Ett klösträd som kan göra allt

Men hur är det med ett klösträd som gör allt? Varför måste vi kompromissa när det kommer till våra katters leksaker? Kan det inte finnas ett klösträd som har fördelarna av ett högkvalitativt klösträd i kartong, som inte tar timmar att lära din katt att vänja sig vid och som skapar ett nytt sätt för katter och deras ägare att knyta an? Våra designers började tänka och efter flera omgångar med produkttester (och med hjälp av våra egna kattvänner) skapade vi det ultimata klösträdet.

Vi introducerar Switch. Interaktiv, hållbar och genialiskt designad – klösträdet Switch
kommer att ta din katts klösande till en ny nivå. Switch är tillverkad med en slitstark naturlig bas i bambu och biologiskt nedbrytbar sisal, och har expertkonstruerats för att klara av även de vassaste klorna.

Och den coolaste biten är att detta klösträd lyser. Med över 1200 ljusinställningar är Switch nästan lika rolig för människor som för katter. Välj helt enkelt från en rad ljusprogram, färger, ljusstyrkor och hastighetsinställningar för att din katt ska bli underhållen i timmar. Nu är det ute med tunna, tråkiga och ohållbara klösträd och inne att få kontakt med din katt i färg.

Switch är också 20% högre än det genomsnittliga klösträdet, vilket innebär att katter kommer att njuta av fördelarna med att klösa och stretcha. Dessutom garanterar anti-tipptekniken din katts säkerhet och ökar deras självförtroende, oavsett hur hårt de klöser.

Ta hand om din katt med Omlet

På Omlet slutar vi aldrig att ställa frågor, vilket ledde oss till den geniala designen hos klösträdet Switch. Kompromisser är aldrig ett alternativ när det kommer till husdjurs välbefinnande, och vi strävar efter att fortsätta att designa produkter för att hjälpa husdjur och deras ägare att bygga starka band. Shoppa vårt utbud av kattprodukter, inklusive katträdet Freestyle för att släppa lös din katts inre utforskare och mysiga kattbäddar för en garanterad god natts sömn efter timmar av klösande och klättrande.

En katt tittar upp på klösträdet Switch

This entry was posted in Katter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *