Omletbloggen

Tips på lekar och aktiviteter för kaniner

Barn leker med kaniner i Omlets Zippi tunnelsystem

Kaniner är väldigt nyfikna, energiska och sociala djur som gillar att vara sysselsatta. De behöver därför aktiviteter som utmanar deras fysiska förmåga och tilltalar deras intellektuella sida. Att låta dina kaniner få utlopp för deras naturliga beteenden och ge sina sinnen och kroppar möjlighet att bli starkare och smidigare är några av de viktigaste aspekterna av att ta hand om dem. I denna blogg beskriver vi vad detta innebär för kaniner och hur ägare kan ge denna typ av stimuli till sina husdjur.

Varför är berikande aktiviteter för kaniner viktigt?

I naturen är kaniner ständigt i hög beredskap och letar efter potentiella hot, framtida måltider och de bedömer väderförhållanden. Detta kräver mycket energi – och som ett resultat är deras ämnesomsättning väldigt snabb. Tama kaniner å andra sidan har omtänksamma ägare som skyddar dem från rovdjur och dåligt väder och ger dem sin nästa måltid. Men dessa naturliga beteenden finns fortfarande hos tama kaniner, vilket gör att deras ämnesomsättning och energinivåer är höga.

En glad kanin är en aktiv kanin och för att främja dessa beteenden och få utlopp för sin energi behöver tama kaniner berikande aktiviteter. Kaniner som inte har engagerande aktiviteter, leksaker eller miljöer kan lätt bli uttråkade – vilket snabbt kan orsaka problem.

Lekar och aktiviteter för kaniner

Det finns många sätt att hitta lekar och aktiviteter för dina kaniner – från enkla förändringar i deras miljö till att interagera med dem ofta, med eller utan leksaker och godsaker. Här är olika sätt du kan göra dina kaniners dagliga aktiviteter trevligare.

Dina kaniners bostad

Alla kaniner bör ha en rymlig kaninbur och kaningård som är tillräckligt stor för dem att springa och hoppa i, och tillräckligt hög för dem att stå upp i på deras bakben. Bara detta kan få kaniner att bli uttråkade om de inte kan sträcka ut sina muskler som de är skapade till att göra.

Du kan skapa mera plats med Zippi kaningårdar och lekhagar för att ge dina kaniner gott om utrymme att uttrycka sina naturliga beteenden.
Koppla ihop dina kaniners bur och kaningård till deras lekhage med
Zippi kanintunnlar för att ge dem ett system som efterliknar hålor i naturen. Dina kaniner kommer att älska känslan av att springa i tunnlarna, och du kommer att älska att låta dem springa utan att vara orolig för att de orsakar skador, på ett sätt som får dem att känna sig som ett med naturen.

Kaninplattformar

Ett annat sätt att lägga till utrymme och variation till deras kaningård är att använda kaninplattformar.

Zippi plattformar tar upp dina kaniner till din nivå så att de kan interagera med dig och ger dem en ny utsiktspunkt. Utrymmet under plattformarna ger dina kaniner extra utrymme och ett skuggigt skydd på sommaren. Gör ett gömställe under plattformen när det är kallare ute, eller en plats där kaniner som gillar att ha en avskild plats kan varva ner efter en dag av springande i sina tunnlar.

Tillbehör till kaningården

Med ett Zippi kaningömställe, kan dina kaniner kan ha en modern version av kaninhålor i naturen. Den robusta konstruktionen efterliknar kanintunnlar i naturen som vilda kaniner drar sig tillbaka till när de söker vila och skydd, och tunnlarna gör att dina kaniner kan känna sig trygga när de kommer till deras gömställe.

Kaninleksaker

Leksaker är också berikande för kaniner. Det kan ta flera försök för att ta reda på vilka leksaker dina kaniner föredrar – vissa kaniner gillar leksaker med ljud som leksaker med klockor, medan andra kan njuta av tysta leksaker som de kan bära runt på.

Bollar med eller utan klockor (som de för katter), tuggleksaker för kaniner, snusmattor eller pusselleksaker är favoriter för kaniner. Hemmagjorda leksaker gjorda av hushållspappersrullar eller plastlådor är också underhållande och enkla att göra.

Om dina kaniner inte är intresserade av att leka med individuella leksaker, prova att göra en grävlåda för dem. Lägg strimlat papper eller sand i en behållare som är tillräckligt stor för att din kanin ska kunna hoppa i. Alla kaniner älskar att gräva, så de som inte är så intresserade av att leka med leksaker kommer att njuta av gräva runt i sin låda.

Godsaksbehållare

Att förgylla dina kaniners mellanmål på detta sätt ger dem ett nytt perspektiv tillsammans med ett näringstillskott. Servera färska grönsaker och kaninvänliga frukter och grönsaker i en Caddi godsaksbehållare för kaniner som är stimulerande både för deras kropp och själ. Justera höjden på Caddi för att passa kaninernas storlek, eller för att uppmuntra dem att sträcka på benen för att nå sina godsaker. Genom att ge dem godsaker på detta sätt uppmuntrar du dem att använda sina naturliga instinkter – precis som vilda kaniner skulle nå bär eller andra sällsynta godsaker i naturen.

Tillgivenhet

Kaniner trivs med att få tillgivenhet från sina ägare och detta berikar också deras liv. Att lära dig dina kaniners kärleksspråk
kommer att hjälpa er att knyta an till varandra genom att spendera kvalitetstid tillsammans och visa varandra tillgivenhet. Vissa kaniner är gosigare än andra och en del gillar att bli klappade eller kliade medan de sträcker på sig. Hitta det som gör dina kaniner mest avslappnade och ge dem det. I gengäld kommer du att märka att dina kaniner uppvisar beteenden och ljud för att visa sin tillgivenhet till dig.

Omlet och dina kaniner

Vårs genialt designade produkter är gjorda för att stärka bandet mellan dig och dina kaniner. Eglu Go kaninbur och Zippi kaningårdar och lekhagar är inte bara den idealiska bostaden för dina kaniner, utan den lättskötta designen gör det enklare än någonsin att njuta av att ta hand om dina husdjur. Och när du lägger till Zippi kaninplattformar höjer du upp dina kaniner till din nivå. Upplev hur berikande det kan vara att ha kaniner när du berikar deras liv med Omlets produkter.

En pojke och en flicka tar hand om sina kaniner i Omlets Eglu Go kaninbur

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *