Omletbloggen

Så här använder du plattformar i din kaningård

Kanin hoppar på Omlet Zippi kanin-plattform medan ägaren ser på

Varför behöver kaniner plattformar?

Att lägga till den extra våning i din kaningård ger dina fluffiga vänner mer utrymme att leka på och hjälper dem att använda muskler som de skulle använda om de var vilda och behövde klättra upp och ner i tunnlar under marken, och det utan att ta upp någon mer markyta i din trädgård. När dina kaniner hoppar upp och ner på plattformarna håller det deras muskler och ben starka och det är därför plattformar rekommenderas av veterinärer som ett viktigt tillbehör.

Ge dina kaniner lekfulla omgivningar

Som kaninägare är det ditt ansvar att se till att dina kaniner har allt de behöver, och det inkluderar ett säkert inhägnat område där de kan leka, motionera, äta och tvätta sig. Att ge dina kaniner olika leksaker för roliga lekar och motion kommer att hjälpa dem att hålla sig glada och friska och Zippi-plattformar är toppen för att ge dina kaniner en lekplats de kommer att älska.

Hur kan jag skapa mer plats till mina kaniner?

Plattformar är ett annat lätt sätt att ge dina kaniner mer utrymme för spännande upptäcktsfärder utan att ta upp mer markyta. Genom att montera en plattform i din kaningård kan du bättre använda höjden och ge dina kaniner ännu mera utrymme för leksaker och motion. Plattformar ger dina kaniner ett utkikstorn så att de bättre kan se vad som händer i omgivningarna, plus ett mer spännande sätt att motionera på. Området under plattformarna förvandlas också till en plats där kaninerna kan känna sig säkra och knapra på hö eller ta skydd om det är dåligt väder.

Vad är Zippi plattformar från Omlet?

Zippi kaningårdar och plattformar från Omlet har designats som ett system med olika moduler som du kan bygga till efter hand. Plattformarna monteras säkert i en Zippi-kaningård så att de känns säkra under kaninernas tassar och de är vattentäta så att du lätt kan rengöra dem genom att spola av dem med vattenslangen. Börja litet och förläng genom att lägga till nya plattformar när som helst för att skapa en fantastisk lekplats för dina kaniner.

Kaniner utanför deras Omlet utomhus-kaningård som använder sina kanin-plattformar

Fem sätt att använda Zippi-plattformarna på

Behöver du inspiration för hur du kan använda plattformarna? Vi har listat några idéer för hur skapa ett roligt och säkert område för dina kaniner att motionera på.

1. Gömställen på nya höjder!

Zippi-plattformarna ger dina kaniner någonstans de kan ta skydd under när det är dåligt väder, men dina kaniner kan använda den nya våningen i kaningården även när det är dåligt väder med ett Zippi-gömställe och lektunnel.

Om du har en plattform som är tre paneler bred kan du till och med montera ett Zippi-gömställe på varje sida och koppla ihop dem med en lektunnel. Eller ställ ett gömställe uppe på plattformen och ett under. Glöm inte att lägga lite hö inuti gömstället så att dina kaniner kan mumsa på något gott medan de väntar på att vädret ska bli bättre!

2. L-formad övervåning

Hörnsektionen för kaningårdar kan användas tillsammans med en plattform som är flera paneler bred för att skapa en L-formad övervåning med två ramper. Beroende på hur lång och bred din Zippi-kaningård är kan du antingen montera båda ramperna åt samma håll, eller skapa en mer spännande lösning som på bilden här under.

Här har vi använt en hörnsektion för kaniner och satt ihop den med en Zippi-plattform som är tre paneler bred i en 3 x 3 Zippi kaningård i dubbel höjd.

3. Full fart ner och sen upp igen!

Om du har en längre Zippi-gård som är fyra eller fem paneler lång kan du montera Zippi-plattformar mittemot varandra så att dina kaniner kan springa ner för en ramp och sen upp igen på den andra för en rolig bana! Glöm inte att Zippi-plattformarna är tåliga och stabila så dina kaniner kan känna sig säkra när de hoppar och skuttar upp och ner för ramperna.

4. Vill herrn äta lunch på balkongen?

Positionera godsaksbehållaren Caddi så att den hänger över plattformen så att dina kaniner kan äta sin lunch med utsikt över trädgården. Se till att du serverar något spännande i godsaksbehållaren så att dina kaniner ger din nya restaurang en 5-stjärnig recension! De här godsaksbehållarna kan också användas för hö så att du kan hålla golvet i buren eller lekområdet rent.

5. Ta Zippi-tunneln till övervåningen!

Kombinera en Zippi-plattform med vårt populära Zippi tunnelsystem för kaniner genom att placera den ena öppningen till tunneln uppe på plattformen. Det betyder att dina kaniner kan skutta upp och ner i tunneln för att ta sig från en gård till plattformen i en annan kaningård.

Här har vi använt Zippi-plattformar med en Zippitunnel – Dubbeltunnel med anslutningskit bur till gård och ställ för Zippi-tunnel för att koppla ihop en Zippi kaningård och kaninburen Eglu Go. Du kan också använda en tunnel för att koppla ihop en kaninbur i trä med en annan kaningård.

Mer information om Zippi-plattformar för kaniner hittar du här.

Mer information om hur du sköter om kaniner hittar du här.

Omlet och dina kaniners hem

Som kaninägare är det ditt ansvar att förse dina kaniner med allt de behöver, och det inkluderar en säker inhägnad där de kan leka, motionera, äta och tvätta sig själva. Att ge din kanin leksaker som främjar lek och motion hjälper till att hålla din kanin glad och frisk och med Omlets Zippi plattformar ihop med Zippi tunnelsystem för kaniner och Eglu Go kaninbur kan du göra just det, med en lekplats de kommer älska.
Två kaniner använder Omlet Zippi kanin-plattformar

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *