Omletbloggen

En dag i en katts liv

Har du någonsin undrat vad din katt gör hela dagarna?
en dag i en katts liv verkligen ser ut, kände vi att det bara kan göras på ett sätt. Från en katts synvinkel.

En katt klättrar ner för Freestyle katträd till en skål mat

En ny dag gryr

Det är gryning – tiden när världen fortfarande är draperad i tystnad, och en ny dag är på väg att börja. Men inte för oss katter. Nej, vi har en egen väckarklocka, och den går igång precis när de första strålarna solljus smyger in genom gardinerna. Glöm mjuka knuffar eller lugnande melodier; vi tror på kraften i ihärdigt jamande och strategiskt placerade tassar för att väcka vår älskade matte eller husse. Hungrig och arg? Vem, jag? Nej, bara sugen på att börja dagen med en härlig blandning av krav och klagomål.

Frukostbuffé

Med solen som kikar fram över horisonten är det dags att ägna sig åt dagens viktigaste måltid – frukosten. Men låt dig inte luras av att vi är djur; vi katter älskar god mat och har en kräsen gom som kan konkurrera med matkritiker. Räkna med att vi vänder näsan åt gårdagens rester eller något som inte uppfyller våra höga krav på kulinarisk förträfflighet. Och låt dig inte luras av vårt milda spinnande och klappvänliga päls – till skillnad från hundar, som äter nästan vad som helst, är vi katter av naturen köttätare.

Konsten att ta en tupplur

Efter en frukost med kött är det dags för dagens första tupplur. Men ta inget för givet; det här är inte en vanlig tupplur. Nej, det här är en noggrant koreograferad föreställning som går ut på att hitta den bekvämaste platsen hemma. Oavsett om det är vår mysiga kattsäng, vår hängmatta i katträdet Freestyle eller din hög med nytvättade kläder, så är detta stunden när vi kan sova som kungar. Vi vill inte bli störda under våra tupplurar, för då kan vi bli arga och du vill inte råka ut för en vresig katt.

Morgonyoga

Efter morgontuppluren är det dags för vårt dagliga yogapass. Visste du att “kattställningen” faktiskt är uppkallad efter oss? Vår vighet uppvisas utan ansträngning i en serie stretchövningar som kan göra vem som helst avundsjuk. Men i själva verket så stretchar vi katter för att det är bra för vårt fysiska och mentala välbefinnande. Vi har mycket som vi måste göra under dagen – sova, hoppa, klösa, sova, hoppa och så vidare – så stretching håller igång våra muskler, håller våra sinnen engagerade och frigör en fantastisk skur av endorfiner. Ni människor borde prova det oftare.

Vi kombinerar våra härliga stretchövningar med en annan av våra favoritaktiviteter: att klösa. Gör dig själv en tjänst och se till att det finns ett klösträd av hög kvalitet på en strategisk plats hemma – vi använder gärna soffan, men föredrar något med djupa vertikala spår där vi kan klösa och stretcha av hjärtans fröjd.

Lekdags och jakten på den perfekta leksaken

Ju längre dagen går, desto mer ökar vår omättliga aptit på bus och kaos. Nu är det dags för lek – en virvelvind av aktivitet där varje föremål blir en potentiell leksak som väntar på att bli kastad. Om vi ​​använder dina leksaker eller våra är upp till dig. Dina möbler är bra leksaker, men här är några förslag på alternativ:

  • Katträd för klättring: Vi är födda till att klättra. Det finns i våra gener, och vi känner oss säkrast när vi befinner oss högre upp från marken. Så om du vill göra oss glada på bästa möjliga sätt, investera i ett robust katträd, som t.ex. katträdet Freestyle från Omlet. Varför? Eftersom det kan anpassas för att passa varje katts stil, med oändliga möjligheter till att klösa, sova, leka och gömma sig.
  • Klösträd för katter: Vår besatthet av att klösa är inte något som ska tränas bort. Det är en medfödd instinkt som hjälper oss att ha hälsosamma klor och smidiga muskler. Vårt bästa tips? Lägg ett Switch klösträd från Omlet i din varukorg – denna coola sak är ett klösträd och ljusshow i ett, med ljusinställningar som replikerar rörelserna hos bytesdjuren som vi älskar att jaga. Det kombinerar två av våra favoritaktiviteter och förenar nytta med nöje, vilket gör detta till den perfekta prylen att ha hemma.
  • Kattgård för utomhusbruk: Vi må vara inomhuskatter men våra förfäder var vilda katter. Vi gillar att gå ut för att känna lukten av den friska luften och höra naturens ljud i vinden. Vi har inget emot att du går med oss och vi erkänner (motvilligt) att vi gillar ditt sällskap. Omlets kattgård för utomhusbruk är nästan lika smart som vi är, då den gör det möjligt för oss att njuta av den friska luften utomhus samtidigt som du är med oss, om vi skulle vilja bli kliade under hakan.
  • Kattleksaker: När det gäller kattleksaker är vi verkligen inte så kräsna. Oavsett om det är en fjäder på en trollstav, en pipande uppstoppad mus eller en godsak fylld med kattmynta, så älskar vi katter att leka med leksaker. Se till att leka lite med oss varje dag, då vi gillar att leka med dig.

En katt sträcker sig upp mot klösträdet Switch från Omlet

Siesta mitt på dagen

När solen står som högst på himlen är det dags att dra sig tillbaka för att få lite mer sömn. Det är en konst att välja det perfekta stället för en tupplur och vi katter är experter på detta. Oavsett om det är en fönsterbräda som badar i skolsken eller en mysig upphöjd kattbädd, så är detta ett tillfälle när vi kan stänga ögonen mot världen och drömma oss bort till ett ställe där det finns många möss och laserpekare. Siestan mitt på dagen är en helig kattradition som är som en lugn oas mitt på dagen.

Slickande på eftermiddagen

Efter vår siesta mitt på dagen är det dags för ett slickningspass som konkurrerar med de mest sofistikerade skönhetsrutinerna. En kattpäls är ett mästerverk som kräver noggrann vård. För oss katter är våra tungor som en borste som glider genom pälsen med oöverträffad finess. Människor kan spendera förmögenheter på hårvårdsprodukter, medan vi finner tröst i enkelheten i att slicka vår päls noggrant.

Middagsdags

När eftermiddagen faller på är det snart dags för middag. Vi talar om för våra ägare att vi är redo för våra nästa kulinariska läckerheter genom jamande och kraftfulla knuffar. Måltider är något vi alltid ser fram emot. Med en konsekvent matrutin är vi bättre rustade att hantera oväntade förändringar hemma som annars skulle vara jobbiga. Så kom ihåg att fylla våra skålar med kattmat vid samma tid varje dag.

Kvällsaktiviteter

Med en nöjd och mätt mage är det nu dags att ge sig ut på kvällens bus. En vält vas här, en strategiskt placerad pälsboll där – våra konstnärliga ansträngningar känner inga gränser. Ibland spenderar vi kvällen med att gå genom benen på vår älskade husse eller matte, som en tyst påminnelse om vår närvaro. Men det är egentligen nu som våra naturliga instinkter väcks till liv. Ett tyst hus är en signal för oss att det är dags att ströva runt. Vi är trots allt rovdjur.

Läggdags

Med månen som vittne är det äntligen dags att dra oss tillbaka till vår mysiga kattsäng. Som katter behöver vi sova 12-16 timmar varje dag, så det är viktigt att vi gör det mesta av varje tupplur och vila. Dagen må vara slut, men för oss är detta bara ännu ett tillfälle att spara vår energi så att vi är redo för mer hoppande och klösande när vi vaknar nästa morgon.

Omlet och dina katter

Vi ställer frågor så att vi kan uppfinna – som “Hur ser en katts dag ut?” Hur kul det än är att glida in i våra katters fiktiva sinne, är vår strävan att förstå deras beteende och behov. Vi uppfinner produkter som tar kattvård till nya och oväntade höjder. Vårt mål är att stärka bandet mellan katter och människor genom innovativa och inspirerande produkter som
katträdet Freestyle och klösträdet Switch. Så nästa gång du undrar vad som rör sig i din katts sinne, varför inte kontakta oss? Ett av våra favoritintressen är hur vi kan göra våra katter glada och nöjda.

En katt sover på en plattform i katträdet Freestyle från Omlet

 

 

This entry was posted in Katter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *