Omletbloggen

Kan Omlets tunnelsystem för kattgården förbättra tillvaron för inomhuskatter?

På Omlet frågar vi oss alltid hur vi kan designa produkter som för människor och deras katter närmare varandra. Genom att förstå våra katters naturliga behov och beteenden kan vi uppfinna nya sätt att berika deras liv och ge dem en känsla av trygghet och förnöjsamhet, vilket leder till ett starkare band mellan katter och deras ägare.

Vårt tunnelsystem för kattgården låter din katt gå från A till B på egen hand, vilket passar deras nyckfulla natur och innebär att du inte längre behöver bära dem till och från kattgården. Vi skapade vår kattgård och katträdet Freestyle för utomhusbruk så att inomhuskatter kan njuta av att vara utomhus på ett säkert sätt, utan att utsätta varken sig själva eller andra vilda djur för fara.

En katt går i Omlets tunnelsystem till kattgården

VARFÖR HAR MAN EN KATT INOMHUS?

Det finns olika anledningar till varför man kan välja att ha sin katt inomhus. Vissa raser är helt enkelt bättre lämpade för ett lugnare liv inne och det kan vara farligt för dem att gå ute utan tillsyn. Katter är rovdjur och kan utgöra ett hot för mindre däggdjur och reptiler som har växt upp utan katter i närheten. Katter är inte alltid utrustade för att kunna hantera hotet de utgör för mindre djur, vilket gör att de ibland bör hållas inomhus av säkerhetsskäl. Trafiken är också ett ständigt hot för katter. För många kattälskare är det en risk att släppa ut din katt på egen hand som du helt enkelt inte vill utsätta den för.

ÖPPNA UPP UTSIDAN

Men katter älskar att hoppa och klättra och att känna solen i ansiktet och vinden i pälsen. De är nyfikna och självständiga och är inte lämpade för att gå i koppel, eller tillräckligt lyhörda för att komma när vi kallar på dem, som hundar är. Med en kattgård för utomhusbruk och ett Freestyle katträd kan din inomhuskatt njuta av att vara utomhus utan att du behöver vara orolig. Det fanns dock fortfarande ett problem kvar – att gå från huset till deras kattgård och tillbaka. Så vi designade ett tunnelsystem för kattgården som tar deras längtan efter att vara utomhus till en ny nivå, så att din katt kan uppleva glädjen i att vara ute när den vill.

SYSTEMATISKT TÄNKANDE

En av våra grundläggande övertygelser är att vår design ska passa så många katter och människor som möjligt, så att varje innekatt kan gå ut på ett säkert sätt. En annan av våra värderingar är att vi sätter hållbarhet och livslängd i centrum för all vår design. En av våra lösningar till båda dessa utmaningar är att skapa modulära system som enkelt kan anpassas, byggas ut och underhållas med minimal kostnad och ansträngning.

“Det handlar om att enkelt och kostnadseffektivt kunna byta ut delar om och när du behöver. Planerad inkurans (när en tillverkare medvetet fattar design- och tillverkningsbeslut som resulterar i en begränsad livslängd för produkten) är tyvärr inte ovanligt. Ett exempel på detta är när en produkt tillverkas på ett sätt som gör att du måste byta ut hela produkten om en liten komponent går sönder. Alla våra produkter är designade för att vara motsatsen till detta, så att du alltid kan byta ut en del om den skulle gå sönder eller försvinna”.

Charlie Watson, Produktingenjör

Vårt tunnelsystem för kattgården har designats med fyra komponenter, som tillsammans kan skapa ett system som passar alla hus och utrymmen utomhus. Vi har använt särskilt utvalda material som är idealiska för ändamålet och kommer att hålla under en lång tid. Om någon del behöver bytas ut kan det göras enkelt, vilket innebär att vårt tunnelsystem aldrig behöver hamna på soptippen.

“Dessa fyra element ger dig flexibilitet i din installation. Genom att designa ett modulärt system kunde vi skapa ett tunnelsystem som är både prisvärt och hållbart, vilket gör det till ett lönsamt alternativ för fler människor. Om du flyttar kan du ta med dig ditt tunnelsystem och bygga om det efter behov.”

Charlie Watson

DESIGN SOM GER MER

Du kan göra ditt tunnelsystem för kattgården så enkelt eller komplicerat som du vill. Om du vill ha en rak tunnel för att ta din katt från fönstret till kattgården, eller en labyrint som låter den gå vid sidan av huset och genom trädtopparna är helt upp till dig.

  • Skapa en säker utgångspunkt med en fönsterlåda eller fönsterbräda
  • Tunnlar kan väggmonteras, gå längs marken eller vara fristående med hjälp av en ställning
  • Hörndelar gör det möjligt för tunnlarna att gå runt hörn
  • Torn med inbyggda trappsteg låter din katt klättra upp eller ner

EN ROBUST VÄG

Hur långt du än gör ditt tunnelsystem kan du vara säker på att vi aldrig tar genvägar med vår design. Vårt tunnelsystem är tillverkat av pulverlackerat stål som både är robust och säkert. Våra väderbeständiga tunnelsystem har golv som är lätt böjda och gör att regnet rinner av direkt, och ett halkfritt underlag så att din katt får ett stadigt grepp.

Du behöver inte oroa dig om du har sluttande mark eller nivåskillnader i din trädgård heller, eftersom vi har sett till att höjden på stativen som stöder tunnlarna enkelt kan justeras och basen kan vridas för att kompensera för lutningar på upp till 10 grader. Inget vingel och inga bekymmer.

OMLETS PROCESS FÖR PERFEKTION

Våra designer är klara först när vi är helt nöjda. Tills dess testar och förfinar våra produktingenjörer ständigt våra produkter – och det inkluderar våra katter, som går ovanför och bortom (bokstavligen, i det här fallet) det som är nödvändigt för att se till att innekatter överallt ska kunna njuta av världen utanför på ett säkert sätt.

“Våra noggranna tester avslöjade att vi behövde förbättra våra fästen för att se till att tunnelsystemet är stabilt i luften och kan motstå den fulla kraften av katters hoppande och jagande. Så vi designade förstärkta fästen som skapar extremt hårda, täta bindningar som inte går upp, oavsett hur hårt tunnlarna skakas.”

Charlie Watson

Varje mikroskopisk detalj i vårt tunnelsystem för kattgården är noggrant genomtänkt – från att göra om våra befintliga fästen för att säkerställa att de säkert kan hålla ihop vertikala torn, till att se till att alla delar enkelt kan konfigureras om och bytas ut efter behov.

Omlet och din katt

Vi har designat våra produkter så att din katt kan utforska naturen på ett säkert sätt, i sin egen takt och på sina egna villkor, och inte ska behöva jama vid fönstret när de vill känna den friska luften i sin päls eller vila i solen. Med större självständighet kan de tillfredsställa sin nyfikenhet på ett säkert sätt och komma tillbaka hem när de är redo att krypa upp i soffan med dig.

En katt sitter i Omlets tunnelsystem för kattgården

 

This entry was posted in Katter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *