Omletbloggen

Gör dina egna leksaker till dina kaniner eller marsvin

Att spendera tid med dina kaniner eller marsvin är ett bra sätt att knyta an till dem, särskilt när leksaker är involverade. Att göra dina egna leksaker till kaniner och marsvin är lätt, med material som du förmodligen redan har hemma. Och dessa leksaker är inte bara för dina husdjur – du kommer att upptäcka att det är både engagerande och underhållande att titta på och interagera med dina kaniner eller marsvin genom leksaker. Upptäck hur roligt och givande det kan vara att göra några av leksakerna till dina kaniner och marsvin själv.

En kvinna och ett barn leker med en kanin i Zippi lekhage

Varför behöver kaniner och marsvin leksaker?

För det första är det viktigt att förstå varför kaniner och marsvin behöver leksaker. Tänk tillbaka till din barndom – du lekte förmodligen med leksaker som underhållning, men de hjälpte också till med utvecklingen av dina kognitiva färdigheter. Samma sak gäller för kaniner och marsvin.

Kaniner och marsvin kan hålla sig aktiva och underhållna med leksaker, och de kan hjälpa till att utveckla deras kritiska tänkande och problemlösningsförmåga. Dessa husdjur må vara små, men de är smarta och tycker om föremål att tugga på, kasta, jaga eller mysa med. Det finns flera typer av leksaker för kaniner och marsvin som går att köpa, men det finns också många som du kan göra hemma.

Så leker du med dina kaniner och marsvin

Det är roligt att leka med dina kaniner och marsvin. När du leker med dem upptäcker du dina husdjurs individuella personligheter och kan bygga ett band med dem som varar livet ut. Genom lek lär sig dina husdjur att lita på dig och du kommer att kunna känna igen deras unika kroppsspråk och behov.

Börja med att sitta på golvet eller marken med dina kaniner eller marsvin. Att erbjuda godsaker kommer att locka dem att närma sig dig om de inte redan är bekväma med att göra det. Introducera nya leksaker en i taget så att dina husdjur inte blir överväldigade. Visa dem deras leksak och rör på den lite om ditt husdjur är bekväm med det. Häng eller placera leksaken framför ditt husdjur och se dem utforska denna nya sak.

En del kaniner och marsvin kan lära sig att hämta små leksaker, medan vissa är mer intresserade av att jaga dem. Pröva olika sätt att interagera med dina husdjur, till exempel med Zippi plattformar för kaniner och marsvin så att ni kan se varandra i ögonen.

Olika typer av hemmagjorda leksaker för kaniner och marsvin

De vanligaste typerna av leksaker för kaniner och marsvin är:

  • Tuggleksaker
  • Aktivitetsleksaker
  • Tunnlar
  • Foderlådor
  • Gömställen

Du kan göra dina egna versioner av många av dessa leksaker med hjälp av hushållsföremål eller genom att besöka din lokala järnaffär. Det är viktigt att komma ihåg att välja giftfria material. Använd aldrig behandlat virke eller målarfärg på dina kaniner eller marsvins leksaker, och se till att kartong eller tyg tas bort om dina husdjur börjar knapra på dem. Och det är alltid en bra idé att hålla ett öga på dina husdjur medan de leker med sina leksaker – speciellt om de är benägna att äta dem.

Gör dina egna tuggleksaker till kaniner och marsvin

De flesta tuggleksaker till kaniner och marsvin är gjorda av äppelträ eller komprimerat timotejhö, eller en kombination av båda. Det finns inte många substitut för äppelträ för kaniner och marsvin, eftersom det är den säkraste träsorten. Men genom att köpa gnagarpinnar av äppelträ och timotejhö i storpack kan du göra dina egna tuggleksaker genom att slå in pinnarna i hö. Klipp dem i olika längder och gör olika former för att få variation. Sisalrep kan också användas för att linda ihop äppelträ och hö – kom bara ihåg att ta bort leksaken så fort repet blir slitet eller gnagt.

Två kaniner tuggar på en hemmagjord leksak

Gör dina egna aktivitetsleksaker för kaniner och marsvin

Häng aktivitetsleksaker från din kanin- eller marsvinsgård. Aktivitetsleksaker är designade för att uppmuntra dina kaniner och marsvin att sträcka på sig, knuffa eller dra. Du kan göra sådana här leksaker av äppelträ och sisalrep, vilket är säkra alternativ för ditt husdjur. Experimentera genom att forma leksakerna som en spiral eller gren, eller genom att omväxlande trä bitar av äppelträ med andra ätbara godsaker som kanin- och marsvinsvänliga frukter eller grönsaker på ett snöre.

Du kan också hänga en Caddi godsaksbehållare för kaniner och marsvin i deras kanin- eller marsvinsgård för att uppmuntra dem att sträcka på sig, knuffa eller dra. Caddi godsaksbehållare minskar avfall och har gott om plats för dina husdjurs favoritgodsaker.

Lektunnlar för kaniner och marsvin

Lektunnlar för kaniner och marsvin som är särskilt tillverkade för små husdjur kommer att hålla bättre än hemmagjorda alternativ. Vissa husdjursägare gör tunnlar av dräneringsrör eller slangar, men de små hålen som är till för att släppa ut vatten utgör en risk för ditt husdjurs fötter. Ett Zippi tunnelsystem för kaniner och marsvin är den bästa investeringen när det gäller att främja naturliga grävbeteenden hos båda husdjuren. Det näst säkraste sättet att göra tillfälliga tunnlar för dina kaniner och marsvin är att använda papperskartonger eller lådor som ansluts till varandra.

Gör dina egna foderlådor för kanin och marsvin

En grund väska eller foderbehållare för boskap är en utmärkt bas för en foderlåda för dina kaniner och marsvin. Häll 2.5-5 cm sand eller toppjord i behållaren, eller lägg till rester av återvunnen kartong eller papper för att skapa ett lager för dina husdjur att gräva igenom. Speciellt kaniner kommer att uppskatta möjligheten att gräva i jord. När du har lagt till ett lager av substrat, lägg i små leksaker, tuggleksaker eller godsaker i lådan och se ditt husdjur leta efter sina fynd.

Gör dina egna gömställen för kaniner och marsvin

Det finns flera sätt att skapa gömställen för dina kaniner och marsvin. Då de är bytesdjur uppskattar båda husdjuren möjligheten att gömma sig när de är trötta, överväldigade eller när de jagar varandra. Zippi gömställen för kaniner och marsvin är särskilt designade för att vara en trygg tillflyktsplats för dina små husdjur och är det bästa alternativet att ha tillsammans med deras kanin- eller marsvinsbur och gård. Men korta lekperioder eller andra leksaker kan skapas med kartonger, välta plastbehållare för växter med en ingång inskuren i dem, eller med andra kreativa alternativ. Kom bara ihåg att inte använda behandlade material, och var medveten om att gör-det-själv-alternativen inte är väderbeständiga och inte bör fungera som en ersättning för deras kanin- eller marsvinsbur.

Omlet och dina husdjur

Från kanin- och marsvinsburar, till kanin- och marsvinsgårdar för utomhusbruk , upptäck hur dina husdjur möter världen när du har en aktiv roll i den. Utforska med dem, uppmuntra dem och framför allt, njut av dem varje dag med kanin- och marsvinsprodukter som har designats för att föra er närmare varandra.

Marsvin i marsvinsgården till Eglu Go bur

 

 

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *