Omletbloggen

Motion för kaniner och marsvin

Motion för kaniner och marsvin är viktigt för att de ska må bra, men det är också en unik möjlighet för dig att knyta an till dem och leka med dem. Det finns flera sätt att spendera kvalitetstid med dina kaniner och marsvin – från att leka med dem till att ge dem motion – vilket gynnar deras fysiska och mentala hälsa. Lär dig hur mycket motion dina husdjur behöver, hur man håller dem i form och hur man kan knyta an till sina kaniner och marsvin genom olika aktiviteter så att de inte blir uttråkade.

Två marsvin i Zippi lekhage från Omlet

Hur mycket motion behöver kaniner och marsvin?

Kaniner och marsvin behöver både kunna motionera på egen hand och delta i aktiviteter med sina ägare. Hur mycket motion som varje husdjur behöver varierar och beror på deras gener, kost och miljö. Dessa husdjur behöver rymliga kaningårdar för utomhusbruk eller lekhagar för marsvin för att de ska ha tillräckligt med plats för att kunna skutta, springa, sträcka på sig och utforska.

Vildkaniner är i ständig rörelse för att överleva. Detta ständiga behov av att röra på sig håller dem pigga och i form – vilket är egenskaper som inte alla tama kaniner och marsvin har. Då våra kaniner och marsvin är släkt på avstånd med deras vilda motsvarigheter, fungerar deras kroppar på samma sätt. Alla kaniner har långa, kraftfulla bakben, och alla marsvin har formen av en potatis med korta ben och halsar.

Marsvin är särskilt benägna att bli överviktiga, vilket belastar deras små ben och leder. Men kaniner är inte immuna mot problem som orsakas av för lite motion – de kan också bli överviktiga och uttråkade om de inte får tillräckligt med stimulering. Uttråkade kaniner kan bli deprimerade och utveckla destruktiva vanor. Genom att ge kaniner och marsvin gott om plats hjälper du dem att få tillräckligt med motion så att de kan hålla sig friska och glada.

Uppmuntra dina kaniner och marsvin att träna

Att låta dina husdjur få utlopp för sina naturliga beteenden är ett av de bästa sätten att uppmuntra dem att träna. På grund av sin anatomi och naturliga instinkter behöver kaniner stora utrymmen utomhus för att få sina behov av att skutta och gräva uppfyllda. Zippi tunnelsystem för kaniner simulerar hålor i naturen som kaniner springer igenom, vilket uppmuntrar dina kaniner att utforska och leka. Och även om marsvin kanske inte gräver sina egna tunnlar i naturen, kommer de gärna att använda hålor grävda av andra djur – eller när det gäller tama marsvin, de som tillhandahålls av människor.

Marsvin kan inte stå på bakbenen som kaniner kan, så de uppskattar en högre utsiktspunkt för att kunna se sig omkring. Zippi plattformar för marsvin ger dina marsvin en upphöjd plats att utforska från och en skuggig, avskild plats att gömma sig under. Ramperna uppmuntrar dina marsvin att bära sin vikt i en sluttning, vilket stärker deras muskler och hjälper dem att behålla sin figur.

Saker du kan göra med dina kaniner och marsvin

Det finns flera sätt att interagera med dina kaniner eller marsvin samtidigt som du uppmuntrar dem till att träna. Några idéer är:

Dessa är alla roliga sätt att se till att dina husdjur är vältränade både fysiskt och mentalt, samtidigt som de ger dig en unik möjlighet att bygga upp ett förtroende hos dem och stärka deras självförtroende. Försök att leka med dina kaniner och marsvin minst en halvtimme om dagen för att hålla deras kroppar och sinnen stimulerade. All interaktion med dig och rörelse som de annars inte skulle få, kommer att ge dem både bättre självsäkerhet och starkare muskler.

Saker att undvika med dina kaniner och marsvin

Det finns en del utrustning som marknadsförs för kaniner och marsvin som bör undvikas, och vissa aktiviteter de inte bör delta i. Dessa inkluderar:

  • Träningshjul eller bollar (som liknar de som finns för hamstrar) som marknadsförs för kaniner eller marsvin
  • Koppel och selar
  • Promenader i ditt närområde

Även om det kan vara frestande att ta dina kaniner eller marsvin på promenad i en sele, tycker de allra flesta små husdjur att selar är obekväma och jobbiga att ha på sig, så det är bäst att leka med dina kaniner och marsvin i lekhagar som är designade för dem, eller i ett område i ditt hem som är säkert för husdjur. Kaniner och marsvin är bytesdjur, och kan därför lätt skrämmas av plötsliga syner och ljud och belastningen om de blir skrämda i sele kan orsaka allvarliga skador på deras nacke, ryggar och ben.

Omlet och dina kaniner och marsvin

Från lekhagar till marsvin till kaningårdar för utomhusbruk, vi har skapat säkra och smarta inhägnader som ger dina husdjur friheten att röra på sig och utforska. Dessa rymliga inhägnader gör det också möjligt för dig att gå med dem – vilket ställer dig i centrum i deras liv. Se dina kaniner och marsvin utforska omvärlden med Zippi tunnlar, gå upp och möta dig ansikte mot ansikte med Zippi plattformar, och se dem uppleva glädjen av färskt gräs med flyttbara burar för kaniner och marsvin. Du, ditt husdjur och Omlet är en vinnande trio under många år framöver med glädje och hälsa.

En kanin i Zippi lekhage från Omlet med Zippi tunnelsystem

 

 

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *