Omletbloggen

Hur varmt är för varmt? Hur du tar hand om din hund när vädret är varmt

När vädret blir varmare är det viktigt att inte bara tänka på att vi själva är bekväma utan att även se till att våra hundar är bekväma och mår bra. Då hundar har päls och begränsad förmåga att kyla ner sig själva, kan det vara jobbigt med varmt väder för dem. Att veta hur man kan ta hand om sin hund under sommarmånaderna är viktigt för att se till att våra hundar är glada och mår bra. I den här bloggen går vi igenom hur du kan se till att din hund är bekväm och mår bra i värmen, hur du vet när det är för varmt för den och vi ger också tips på hur du kan kyla ner din hund.

En-schäferhund-på-Omlets-bolsterbädd

 

Hur vet du när det är för varmt för din hund?

När sommarsolen gassar är det viktigt att se till att din hund är bekväm och mår bra. Ett av de bästa sätten att avgöra om det är för varmt för din hund är att känna på trottoaren med dina egna bara fötter. Om marken är för varm för dig att stå på i mer än några sekunder är det definitivt för varmt för din hunds känsliga tassar.

Känn igen tecknen på överhettning

Kom ihåg att hundar reglerar sin kroppstemperatur annorlunda än människor och de kan snabbt överhettas, vilket kan leda till farliga hälsoproblem som värmeslag. Så var uppmärksam på hur din hund beter sig och se upp för dessa tecken;

  • Överdrivet flåsande
  • Dreglande
  • Slöhet
  • Oro
  • Allmänt obehag

Detta är tecken på att det är dags att ta din hund inomhus och kyla ner den omedelbart.

En annan viktig indikation är temperaturen och luftfuktigheten utomhus. Hundar är mer mottagliga för att bli för varma när temperaturen når 30°C, speciellt om de har en tjock päls eller är en ras med platt nos som t.ex. bulldogg eller mops. Att se till att din hund har tillgång till skugga och friskt vatten och att undvika promenader när det är som varmast är viktiga försiktighetsåtgärder. Tänk också på hur aktiva de är – lekfulla valpar förstår inte att de kan bli för varma när de leker. Genom att ta dessa steg kan du se till att din hund håller sig glad och frisk och är redo att njuta av sommaren vid din sida utan risk för att få värmerelaterade problem.

Detta ska du göra när din hund är för varm

När vädret är varmt är det viktigt att ändra din hunds rutin för att förhindra att den blir för varm. Börja med att se till att den har tillgång till mycket rent, kallt vatten hela tiden och undvik att ta ut den när det är som varmast under dagen. Välj istället promenader tidigt på morgonen eller sena kvällen när trottoaren är svalare och solen mindre intensiv.

Fundera på att investera i en kylmatta eller kylväst till din hund, som kan ge betydande lindring från värmen. Om din hund tycker om vatten kan en barnpool i skuggan vara ett roligt och effektivt sätt att hjälpa din hund att hålla sig sval samtidigt som den får motion.

Ett annat bra sätt att tackla värmen är att skapa ett svalt ställe inomhus för din lurviga vän. Dra igen persiennerna och sätt på fläktarna eller luftkonditioneringen för att hålla en behaglig temperatur inomhus. Engagera din hund med inomhusaktiviteter, som t.ex interaktiva hundleksakeroch leksaker som stimulerar deras hjärna,

Kom ihåg att om din hund visar tecken på överhettning, såsom överdriven flämtning, dregling eller slöhet, är det viktigt att agera snabbt och kontakta en veterinär. Att hålla din hund sval när det är varmt ute är viktigt för deras hälsa och välbefinnande, och med lite kreativitet kan du se till att den är bekväm hela sommaren.

Vad du ska göra om din hund är för varm

Förebyggande åtgärder är viktigt för att undvika att din hund blir för varm. Så när temperaturen stiger ute på sommaren, undvik ansträngande aktiviteter under de varmaste delarna av dagen och ge din hund gott om skugga och vatten. Och lämna aldrig din hund i en parkerad bil. Om din hund fortfarande visar tecken på överhettning är det viktigt att agera snabbt.

  1. Flytta den till en svalare miljö med en gång.
  2. Ge din hund färskt, kallt vatten att dricka, men tvinga den inte att dricka om den inte är intresserad.
  3. Applicera svalt (inte iskallt) vatten på kroppen, fokusera på tassar, mage och hals för att hjälpa till att sänka temperaturen gradvis.
  4. Håll ett öga på din hunds temperatur och titta efter tecken på förbättring eller försämring.

Efter att ha läst den här bloggen kommer du att vara förberedd på att ta hand om din hund om den blir för varm, men om symtomen är allvarliga, kontakta din veterinär omedelbart. Värmeslag kan eskalera snabbt och kan bli dödligt om det inte behandlas snabbt. Medan du väntar på veterinärhjälp kan du hjälpa till att kyla din hund genom att blöta pälsen med svalt (inte iskallt) vatten och använda fläktar. Undvik att använda iskallt vatten eller ispåsar direkt på hunden, eftersom detta kan få blodkärlen att dra ihop sig, vilket minskar kyleffekten.

Omlet och din hund

På Omlet förstår vi att varje hund är unik och behöver särskild omsorg, särskilt när det är extra kallt eller varmt ute. Det är därför vi ställer de rätta frågorna för att skräddarsy våra produkter för att möta behoven hos alla hundar, oavsett temperatur utomhus. Våra innovativa lösningar, från kylmattor för hundar till designer-hundsängar för välbehövlig vila, är designade för att se till att din hund är bekväm och mår bra. Med Omlet kan du och din hund njuta av varandras sällskap även på årets varmaste dagar.

En schäferhund dricker ur Omlets hundskål

 

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *