Omletbloggen

Aktiviteter för dina kaniner och marsvin

Vill du ha tips på aktiviteter för dina små husdjur? Det finns flera sätt som du kan leka med dina kaniner och marsvin som kommer att vara till glädje för er alla. Här får du tips på några sätt som du kan leka med dina små husdjur nästa gång, från labyrinter till kurragömma.

Marsvin leker i Zippi tunnelsystem

Vikten av att leka för dina små husdjur

Att leka med dina kaniner och marsvin bygger upp deras tillit och självförtroende, vilket i sin tur hjälper dig att bygga ett mer meningsfullt och varaktigt band till dem. Det är fantastiskt att se blyga eller tillbakadragna husdjur komma ut ur sina metaforiska skal när de leker med dig. Det är både bra för deras kropp och själ att vara aktiva, och det är ett av de bästa sätten att uppmuntra ditt lilla husdjur att bli mer utåtriktad och fysiskt vältränad. Och genom dedikerad lektid kommer du att kunna knyta ett starkare band till dina kaniner eller marsvin.

Det är också viktigt att komma ihåg att kaniner och marsvin är bytesdjur av naturen, så överraskningar, plötsliga rörelser eller höga ljud kan lätt skrämma dem. Alla aktiviteter med dina små husdjur bör ske i en lugn miljö och med massor av godsaker att erbjuda som uppmuntran och belöning för deras ansträngningar.

Skillnader mellan kaniner och marsvin när det gäller lek

Kaniner och marsvin skiljer sig åt i storlek och de har olika färdigheter som de kan använda när de leker. Till exempel har kaniner långa, kraftfulla ben, så att hoppa över sidorna i en hemmagjord labyrint för att komma fram till godbiten i slutet är fullt möjligt för dem. För följande aktiviteter kommer vi att ge förslag på hur du kan anpassa varje lek beroende på om du har ett marsvin eller en kanin.

Förbered en särskild plats för lek

Det bästa stället att leka med dina kaniner och marsvin är på en säker och inhägnad plats. Kanin- och marsvinsgårdar för utomhusbruk är ett perfekt ställe att spendera tid med dina husdjur och leka med dem. Det inhägnade utrymmet kommer att se till att de är inhägnade och bekväma, och ger dig gott om utrymme för att förbereda dina lekar. Andra platser att leka på kan vara säkra utrymmen i ditt hem – se bara till att rummet där du leker med dina husdjur är säkert för dem.

Bowling

Den här leken är mest lämplig för kaniner, men en del marsvin gillar också att välta föremål. Ställ upp små bowlingkäglor, (man kan köpa set för inomhusbruk som är avsedda för småbarn i en leksaksaffär eller dylikt), och låt dina kaniner välta dem. Belöna ditt husdjurs ansträngningar med en godbit innan du ställer upp käglorna igen inför nästa omgång.

Modifiering för marsvin: en del marsvin kan tycka att bowlingkäglor för barn är för höga och skrämmande – i så fall kan du använda tomma toapappersrullar istället.

Magiska muggar

Visa dina kaniner eller marsvin att du gömmer en godbit under en upp och nedvänd plastmugg. Lägg till en eller två till upp och nedvända muggar utan något under dem, skjut sedan runt dem innan du låter ditt husdjur sniffa sig till den dolda godsaken. Färska örter eller andra väldoftande godsaker kan också användas för denna lek.

Apport

Tror du att apport bara är för hundar? Då är det dags att tänka om, för vissa kaniner och marsvin tycker också om att bära små föremål i munnen. Försök att kasta små leksaker som bollar, äppel-träpinnar eller bitar av kartong för denna lek. Kasta först föremålet bara några centimeter framför din kanin eller marsvin. Om de tar upp det, beröm dem och ge dem en godbit. När de konsekvent plockar upp sin leksak, kasta den längre bort varje gång och uppmuntra dem att ta den tillbaka till dig.

Kurragömma

Kaniner och marsvin är nyfikna av naturen, så att locka dem med lite mystik kommer att väcka deras intresse. Lägg dig på golvet med ditt ansikte i dina händer. Din kanin eller marsvin kommer då att komma för att undersöka dig. Visa dem ditt ansikte och se till att inte skrämma dem när du reser på dig. Ge dem sedan en godbit som belöning.

Modifiering för kaniner: göm dig under en mjuk filt och kalla på din kanin. Kaniner älskar att gräva, så din kanin kommer att bli glad över att få möjlighet att “gräva” för att hitta dig.

Labyrinter

Gör labyrinter av kartonger, byggklossar eller andra hushållsföremål med en godbit placerad längst in. Se till att labyrinter alltid ställs på marknivå och att det inte finns några små luckor eller utrymmen där dina husdjurs fötter kan fastna.

Modifiering för kaniner: gör en labyrint av Zippi kanintunnlar

Omlet och dina kaniner och marsvin

Från en kanin- eller marsvinsbur till gårdar för utomhusbruk och lekhagar, vi har gjort det möjligt att skapa den perfekta miljön där husdjursägare kan spendera kvalitetstid med sina små husdjur. Designa din egen lekplats med Zippi tunnelsystem för kaniner och marsvin, och lägg till plattformar till kaniner och marsvin för att hjälpa dina små husdjur att möta dig på en helt ny nivå. Med Omlet är lektid inte bara möjlig – det är den bästa kvalitetstiden som du kan spendera med dina kaniner och marsvin.

En kanin hoppar in i Eglu Go

 

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *