Omletbloggen

6 tips för att se till att din hund är sval och bekväm på sommaren

Sommaren är en tid full av äventyr och roligheter för både människor och hundar. Men sommarens värme och unika utmaningar kan utgöra risker för våra lurviga vänner. Som ansvarsfulla husdjursägare är det viktigt att se till att våra hundar är trygga, friska och bekväma under årets varmaste månader. Här är sex oumbärliga tips på hur du håller din hund sval och bekväm och hur du kan se till att den får i sig tillräckligt med vatten under de varma sommarmånaderna.

En hund dricker från Omlets hundskål i melaminplast

  1. Se till att din hund håller sig sval

Som husdjursägare är vår främsta uppgift under sommaren att förhindra att din hund blir för varm. Till skillnad från människor svettas inte hundar. Istället flämtar de och släpper ut värme genom sina tassar och näsa för att bli svala. Så för att hjälpa dem att hålla sig svala i sommar, försök att begränsa leken utomhus till gryning och skymning för att undvika den värsta värmen. Och när du är ute i naturen, se till att alltid ge din hund tillgång till skuggiga platser.

Ett av de bästa sätten att hålla din hund sval i sommar är att skapa en cool tillflyktsort hemma med fläktar eller luftkonditionering. Du kan också använda en kylmatta för hundar eller en kylväst som är särskilt designad för hundar. Frysta godsaker och isbitar kan också vara ett roligt och uppfriskande sätt för din hund att svalka sig. Lägg bara några frysta hemgjorda godsaker i deras hundskål som de kan njuta av efter en kvällspromenad.

  1. Anpassa tiderna när du går på promenad och undvik varma trottoarer

Det är viktigt att gå ut och gå med din hund, men under sommaren kan tidpunkten och marken ni går på göra stor skillnad. När det är varmt ute kan asfalt bli farligt varm, vilket kan orsaka brännskador på din hunds känsliga tassdynor. Så hur vet du om det är för varmt att ta med din hund på en promenad??

Innan du sätter på din hunds favorithalsband och koppel känn först på marken med baksidan av din hand. Om den är för varm för dig att röra vid i mer än några få sekunder, är den också för varm att gå på för din hund. Välj istället promenader tidigt på morgonen eller sena kvällen när det är svalare ute. Om det inte går att undvika att gå på varma ytor, fundera på att skaffa skyddande skor för din hunds tassar eller håll dig till gräsbevuxna, skuggade områden.

  1. Se till att din hund får i sig tillräckligt med vatten

Att se till att din hund får i sig tillräckligt med vatten under sommarmånaderna är viktigt för deras hälsa och välbefinnande. När temperaturen stiger kan hundar snabbt bli uttorkade, vilket kan leda till allvarliga hälsoproblem som värmeslag. För att se till att din hund får i sig tillräckligt med vatten, ge den alltid färskt, kallt vatten i deras hundskålar och ta med en bärbar vattenskål eller en vattenflaska avsedd för hundar på promenader och utflykter. På sommaren är det viktigt att vara uppmärksam på tecken på uttorkning, som överdrivet flämtande, torrt tandkött eller slöhet. Om du märker något av dessa symtom, ge din hund vatten omedelbart och flytta den till en svalare plats.

För att göra det mer tilltalande att dricka vatten kan du också inkludera återfuktande godsaker i din hunds kost. Frys in kycklingbuljong eller vatten blandat med lite natriumfattig nötköttsbuljong i istärningar för ett uppfriskande, återfuktande mellanmål. Du kan också ge din hund frukter som vattenmelon, som inte bara är läskande utan också ett favoritgodis för många hundar. Och när ni leker kan ni välja vattenbaserade aktiviteter som sprinklers, eller besöka en sjö eller pool, vilket brukar uppskattas. Se bara till att övervaka din hund när den är i öppet vatten för att se till att den inte dricker vattnet och se till att den sköljs av med rent vatten efter alla bad.

  1. Boka in en tid hos veterinären

Precis som människor kan hundar drabbas av värmerelaterade åkommor som värmeslag och uttorkning. Genom att schemalägga ett veterinärbesök tidigt under sommaren kan du ligga steget före eventuella hälsoproblem och få professionell rådgivning skräddarsydd efter ditt husdjurs specifika behov. Din veterinär kan kontrollera eventuella underliggande tillstånd som kan förvärras av värmen, ge vaccinationer och även ge tips på hur du håller din hund sval och bekväm under de varmaste månaderna. Det är också ett utmärkt tillfälle att diskutera de bästa strategierna för att förebygga loppor och fästingar, eftersom dessa skadedjur trivs i varmare väder.

Före veterinärbesöket, gör en lista med frågor om vård under sommaren, som hur mycket vatten din hund ska dricka eller de bästa tiderna för promenader för att undvika den värsta värmen. Det är också en bra idé att schemalägga mötet till de svalare delarna av dagen, som tidig morgon eller sen kväll, för att göra resan dit mindre stressig för ditt husdjur. Och glöm inte att ta med en favoritleksak eller godsak för att hålla din hund lugn och bekväm under besöket. Att ta dessa steg förbereder dig inte bara för ett produktivt veterinärbesök utan visar också ditt engagemang för din hunds hälsa och välbefinnande under sommaren.

  1. Se upp för insektsbett

Myggor, fästingar och loppor är mer aktiva under sommaren och kan orsaka obehag eller till och med hälsoproblem för din hund. Kontrollera regelbundet din hunds päls och hud, särskilt efter promenader bland skog och gräs. Var uppmärksam på områden som öron, mage och mellan tårna där fästingar ofta gömmer sig. En snabb inspektion varje dag kan hjälpa dig att upptäcka och ta bort fästingar innan de fäster sig. Kom ihåg att det inte bara handlar om att leta efter insekter, utan titta även efter tecken på bett, som överdriven klåda, rodnad eller svullnad.

För att skydda din hund kan du använda insektsmedel och förebyggande medel som är godkända av din veterinär. Det finns olika alternativ, inklusive utvärtes hudbehandlingar, hundhalsband och mediciner som sväljs, så att du kan välja det som fungerar bäst för din hunds livsstil och behov. Håll din trädgård välskött genom att klippa gräsmattan regelbundet och ta bort eventuellt stående vatten, som kan vara en grogrund för myggor. Att tvätta din hunds bäddmadrass ofta kan också hjälpa till att minimera risken för loppangrepp. Vår Topology hundsäng som är designad av Omlet har bäddmadrasser som är lätta att ta av och tvätta, vilket gör det till ett bra val av säng för din hund året runt.

  1. Res säkert i bilen

Sommar innebär ofta bilresor och semester, och det kan vara väldigt roligt att ta med din hund. Det är dock viktigt att se till att din hund är bekväm och säker under bilturer. Först och främst, se alltid till att din hund är ordentligt fastspänd i bilen, antingen med ett säkerhetsbälte för husdjur eller i en hundbur. Detta håller inte bara din hund säker utan förhindrar också distraktioner under bilresor.

Kom ihåg att aldrig lämna din hund ensam i en parkerad bil. På sommaren kan temperaturen i en bil stiga till farliga nivåer på bara några minuter, även med öppna fönster. Att regelbundet stanna för att dricka vatten och låta din hund sträcka på sina ben släcker törsten och håller dem bekväma under resan. För att se till att din hund är bekväm i bilen på sommarens resor, kan det vara en bra idé att skaffa Omlets kuddsäng. Denna hundsäng är inte bara lätt att transportera utan ger också en mysig och familjär plats för din hund att vila på, oavsett vart du reser. Den hållbara designen är perfekt för utomhusbruk, oavsett om du campar, är på stranden eller bor på ett hundvänligt hotell.

Omlet och din hund

Vi på Omlet förstår att din hunds trygghet och välbefinnande är av största vikt, särskilt under sommarmånaderna. Vårt team av husdjursentusiaster och experter designar produkter med en djup förståelse för vad hundar behöver för att trivas i alla väder. Från innovativa hundburar till hundsängar att ta med på resan, Omlets utbud av produkter är framtaget för att din hund ska vara trygg och bekväm, oavsett hur varmt det är ute. Vi har de bästa produkterna för din hund, så att både du och din hund kan få en fantastisk, bekymmersfri sommar.

En hund vilar på Omlets Topology hundsäng med en gul bäddmadrass

 

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Popular Posts