Festlig chokladkaka med julsmaker
Vilka bakverk får dig att gå igång såhär i adventstider? Enkla, nyttiga, lyxiga, glutenfria, utan extra fett? Med ägg och grönsaker från trädgården är detta recept en favorit hos många.
Ingredienser:
100 g mörk choklad av bra kvalitet
250 g riven rå rödbeta
4 stora ägg från frigående höns
100 g mandelmjöl
150 g strösocker
2 msk kakaopulver
2 tsk mixed spice (pepparkakskrydda fungerar också bra)
1 tsk bakpulver
Dekorationer du väljer själv: florsocker, choklad, skivad mandel etc.
1) Värm ugnen till 180 grader och lägg bakplåtspapper i en 20cm rund kakform.
2) Smält chokladen i en skål över varmt vatten.
2) Blanda ihop ägg, mandel, socker, kakao, kryddor och bakpulver i en stor skål.
3) Blanda i den smälta chokladen och rödbetorna.
4) Häll blandningen i formen och baka i 40 minuter tills du kan sticka en provsticka i mitten och dra ut den torr.
5) Låt svalna och dekorera!
Lycka till!
This entry was posted in Recept