Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Omletbloggen

Låt hönsen ha kul – våra bästa tips för att motverka uttråkning i hönsgården!

Ingen tycker om att ha tråkigt, och det gäller för höns också. Uttråkade höns är mer benägna att börja mobba varandra, försöka rymma från trädgården eller äta ägg. Vissa menar också att uttråkade hönor i större utsträckning blir liggsjuka. Om du inte har någonting annat att göra, varför inte stanna i sängen hela dagen?

Du ger förmodligen redan, utan att tänka på det, dina höns leksaker och underhållning. Allting som uppmuntrar naturliga beteenden är roligt för dina höns, även om det bara handlar om att sitta på pinnar eller picka efter majs. Men om du vill se till att de har så roligt de bara kan kommer här några tips:

 

Ge dem sittpinnar. Vi kanske inte riktigt kan förstå storheten i att sitta på pinnar, men det är en av de bästa sakerna höns vet! Försök att variera pinnarna så att de är olika stora och sitter på olika höjder. Du kan luta en stege mot ena sidan av gården, hitta några döda grenar i skogen eller använda Omlets superenkla sittpinnar.

Lägg ut högar av löv, halm eller hö.

Sätt upp en spegel. Höns bryr sig om sitt utseende och älskar att kolla frisyren i en spegel, så att sätta upp någonting de kan spegla sig i kommer vara superpopulärt! Se dock till att spegeln är fäst på ett säkert sätt så att den inte ramlar ner och skadar dina tjejer, och var försiktig om du har tupp – de tycker inte om att se “andra män” i flocken!

Pickleksaker. Istället för att mata dina höns från en automat eller behållare kan du variera matstunderna och få dem att jobba för sina godsaker! Att picka och leta efter mat är naturliga beteenden för höns, och de kommer älska Elvis and Rocky, Omlets superroliga pickleksaker. De kommer slumpmässigt ge ifrån sig godsaker när hönsen pickar på dem, och ger psykisk stimulans samtidigt som det förbättrar flockbeteende!

Hönsspecifika leksaker. Det finns ett flertal produkter på marknaden som är specifikt designade för att underhålla dina höns och hålla dem aktiva. The Chicken Swing är ett måste i alla hönsgårdar, och dina husdjur kommer älska att jaga Manna Pro hönsfotboll i jakt på godsaker, och kommer passa den till varandra som träning inför nästa match!

Var inte rädd för förändring! Det är lätt att tänka att du är klar när du har ditt hönshus och din gård på plats, men höns mår bra av variation. Kanske kan du flytta din Eglu till en ny plats i trädgården, hänga upp några leksaker eller skaffa ett nytt sandbad som de kan rulla runt i?

Tillbringa tid med dem. Alla hönsägare vet att tiden med dina höns både är rolig och väldigt terapeutisk, och hönsen känner likadant. Även om de ser dig som en stor matbehållare kommer de älska att hänga med dig!

 

 

This entry was posted in Höns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *