Omletbloggen

Internationella kattdagen – rĂ€ddningshistorier frĂ„n runt om i vĂ€rlden! ?

Den 8:e augusti firade vi internationella kattdagen genom att be alla vÄra följare och kunder runt om i vÀrlden att dela med sig av historier om hur de tagit hand om eller adopterat hemlösa katter. HÀr Àr nÄgra av vÄra favoriter:


”Jag tog hand om ’Bettemis’ och hennes syster frĂ„n ett djurhem i TĂžstrup. Hon var sĂ„ liten att vi inte trodde att hon skulle klara sig, men det gjorde hon. Och nĂ€r hon var 2 Ă„r ramlade hon frĂ„n ett fönster och bröt bĂ€ckenbenet pĂ„ tvĂ„ stĂ€llen, men överlevde det ocksĂ„. Hon Ă€r den mysigaste och mest kĂ€rleksfulla katt jag har trĂ€ffat, Ă€ven om hon stampar nĂ€r hon gĂ„r. Jag har 4 katter och en hund.” – Lilian, frĂ„n Danmark.

“Detta Ă€r min underbara kille Yumyum. Han adopterades frĂ„n ett vĂ€ldigt hektiskt hem. Barn jagade honom och drog honom i svansen, sĂ„ de stĂ€ngde in honom i ett rum med en smutsig kattlĂ„da. Han vĂ€gde 2,5 kg och var Ă„tta veckor. Till att börja med var han ganska lĂ€ttretlig, men nu har han kommit pĂ„ plats. Han Ă€r nu 14 Ă„r och har haft diabetes i mĂ„nga Ă„r. Han fĂ„r insulin tvĂ„ gĂ„nger om dagen, och speciellt kolhydratfattigt foder. Han har mig absolut virad runt sin tass.” – Helen, frĂ„n Storbritannien.

“Detta Ă€r Misfit, han kom frĂ„n veterinĂ€ren som hade hittat honom pĂ„ gatan. Han var sjuk, och ingen Ă€gare dök upp, sĂ„ vi fick honom. Vi har 33 katter allt som allt, och mĂ„nga av dem kommer frĂ„n katthemmet i TrĂžstrup.” – Tilla, frĂ„n Danmark.

Det hĂ€r Ă€r Fröken FrĂ€s. Hon vĂ€ntade i över 10 Ă„r pĂ„ sitt hem hos Djurens VĂ€nner i Lidköping. Aggressiv och svĂ„rflörtad blev hon ingens förstaval. Inte blev det lĂ€ttare ju Ă€ldre hon blev och fick problem med tĂ€nderna. Nu bor hon i Dalarna och Ă€r en Ă€lskad familjemedlem hos oss sedan nĂ„gra Ă„r. RĂ€kor, sova i solen, leka med boll och att bara ligga nĂ€ra och bli masserad Ă€r det bĂ€sta hon vet. Det finns mĂ„nga som FrĂ€san dĂ€r ute pĂ„ katthemmen, dom dĂ€r Ă€ldre med nĂ„gra skavanker som ingen, nĂ€stan ingen, vill ha.” – Pia, frĂ„n Sverige.

Detta Ă€r Jessie! Hon rĂ€ddades av Little Vallet Animal Shelter och de tog mödosamt hand om henne efter att hon hittats med ett ben helt förstört. De trodde att de skulle vara tvungna att amputera det, men i slutĂ€ndan klarade det sig. Det tog lĂ„ng tid innan hon Ă„terhĂ€mtade sig, men nu Ă€r hon friskt och glad och en Ă€lskad familjemedlem hos oss.” – Charley, frĂ„n Storbritannien.

“Denna vackra katt Ă€r iPoes! Jag adopterade henne 2010 frĂ„n ‘t Julialaantje in Rijswijk. Hon Ă€r visserligen min katt, men jag kan Ă€rligt sĂ€ga att hon Ă€r en av de snĂ€llaste katterna jag nĂ„gonsin trĂ€ffat. Hon rivs eller bits aldrig, förutom kvarterets vĂ€rsta hankatt, hon ser till att han försvinner med detsamma! Enligt katthemmet brukade iPoes bo i ett hus med massvis med andra katter och hundar. I början var hon inte speciellt social, och det tog nĂ€stan tvĂ„ Ă„r innan hon kĂ€ndes sig bekvĂ€m nog att sitta i mitt knĂ€. Men nuförtiden Ă€r det inget problem, hon vill helst sova bredvid mig under tĂ€cket med huvudet pĂ„ min kudde. Även om hon Ă€r vĂ€ldigt gullig Ă€r hon inte speciellt smart. Hon Ă€r vĂ€ldigt liten, och enligt veterinĂ€ren Ă€r hon helt enkelt för liten för att ha en stor hjĂ€rna. Men Ă€ven efter Ă„tta Ă„r lĂ€r hon sig fortfarande saker varje dag!” – Pauline, frĂ„n Holland.

Heddi Ă€r 17 Ă„r och jag fick henne frĂ„n Kattjouren i början av 2001. Hon Ă€r Ă€r en stor personlighet som vet vad hon vill och jamar och tittar uppfordrande dĂ„ hon vill sĂ€ga nĂ„got. Vill ha mat eller bli utslĂ€ppt i trĂ€dgĂ„rden – Ă€ven kl 5 pĂ„ morgonen. Nu sover hon helst ute och lĂ€mnar aldrig trĂ€dgĂ„rden. FrĂ€ser och jagar ivĂ€g besökande hankatter. Lite förhöjda njurvĂ€rden och artros men felfria tĂ€nder och pigg. Har kompis som Ă€r 2 Ă„r yngre, Nancy, som har en helt annan personlighet. Jag Ă€lskar bĂ„da lika mycket.” – Annika, frĂ„n Sverige.

“Bibi adopterades för 9 Ă„r sedan! Vi hittade honom i vĂ„rt kvarter en vĂ€ldigt kall och snöig dag, och vi tror att hans Ă€gare inte ville ha honom lĂ€ngre. Han kom till vĂ„r dörr och jag slĂ€ppte in honom, och han har aldrig gĂ„tt hĂ€rifrĂ„n. Han Ă€r sĂ„ tacksam och har accepterat alla andra rĂ€ddade djur vi har i huset, till och med denna fĂ„gel som inte vill hĂ€rifrĂ„n, haha.” – JoĂ«lle, frĂ„n Frankrike.

“Hej, lĂ„t mig presentera Obi & Ficelle! Vi har nyligen adopterat Obi, han Ă€r en 3 mĂ„nader gammal kattunge som vi hittade pĂ„ gatan, dĂ€r han var sjuk och utsvulten. Nu lever han ett perfekt liv med sin bĂ€sta vĂ€n Ficelle som vi adopterat frĂ„n ett rĂ€ddningscenter i norra Frankrike.” – Cassandre, frĂ„n Frankrike.

“Vi hĂ€mtade vĂ„r katt Mia frĂ„n ett center i Murtal i september 2017. VĂ„ra andra adopterade djur var ocksĂ„ vĂ€ldigt glada över hennes ankomst.” – Marlena, frĂ„n Tyskland.

“Luna kommer frĂ„n Lund Kattehjem. Vi vet inte hur hon kom dit, men vi vet att hon varit dĂ€r lĂ€nge. Hon var inte sĂ„ pratglad nĂ€r hon kom hit, men idag sover hon pĂ„ min arm under tĂ€cket och kan följa kommandon.” – Charlotte, frĂ„n Danmark.

Sommaren 2016 satt det plötsligt en liten kattunge utanför vĂ„rt hus. Han var extremt mager, hade ett stort sĂ„r pĂ„ magen och var kraftigt angripen av öronskabb. Det tog mig 2 dagar att fĂ„nga in honom, men det tog bara ett par minuter innan han lugnat sig och började spinna. Eftersom jag redan har 4 vuxna kastrerade hankatter sĂ„ var han en ovĂ€ntad överraskning och planen var inte att behĂ„lla honom, men den planen fick jag snart överge. Han stal mitt hjĂ€rta! Vi döpte honom till Alvin och han Ă€r nu en del av familjen ihop med mina andra katter<3” – Jennifer, frĂ„n Sverige.

“Sir George adopterades frĂ„n 2 Ă„r sedan tillsammans med Diamonds frĂ„n Ruff Animal Rescue i Lockport, NY. George kom till oss nĂ€r han var 4 dagar gammal, och direkt frĂ„n början var han ett medicinskt projekt. Han fick ett brĂ„ck frĂ„n kronisk diarrĂ© vid 5 veckors Ă„lder. Han fortsatte ha det svĂ„rt och mĂ„dde inte bra förrĂ€n han blev 9 mĂ„nader. Vi gjorde massvis med tester och provade olika kost. Min veterinĂ€r Ă€r fantastisk och gav aldrig upp. Vi hittade till sist en kost som George klarade av. Han Ă€r allergisk mot mjölkprodukter, fisk och kolhydrater. Han Ă€r pĂ„ kroniska mediciner och en speciell kost (som jag mĂ„ste laga sjĂ€lv). PĂ„ grund av nĂ€ringsbristen tidigt i livet Ă€r han min “minikatt”, men han Ă€r glad och mĂ„r nu bra!” – Cathryne, frĂ„n USA.


Du kan lÀsa fler fantastiska historier pÄ vÄr Facebook-sida!

This entry was posted in Katter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *