Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Omletbloggen

Internationella kattdagen – räddningshistorier från runt om i världen! 🐱

Den 8:e augusti firade vi internationella kattdagen genom att be alla våra följare och kunder runt om i världen att dela med sig av historier om hur de tagit hand om eller adopterat hemlösa katter. Här är några av våra favoriter:


”Jag tog hand om ’Bettemis’ och hennes syster från ett djurhem i Tøstrup. Hon var så liten att vi inte trodde att hon skulle klara sig, men det gjorde hon. Och när hon var 2 år ramlade hon från ett fönster och bröt bäckenbenet på två ställen, men överlevde det också. Hon är den mysigaste och mest kärleksfulla katt jag har träffat, även om hon stampar när hon går. Jag har 4 katter och en hund.” – Lilian, från Danmark.

“Detta är min underbara kille Yumyum. Han adopterades från ett väldigt hektiskt hem. Barn jagade honom och drog honom i svansen, så de stängde in honom i ett rum med en smutsig kattlåda. Han vägde 2,5 kg och var åtta veckor. Till att börja med var han ganska lättretlig, men nu har han kommit på plats. Han är nu 14 år och har haft diabetes i många år. Han får insulin två gånger om dagen, och speciellt kolhydratfattigt foder. Han har mig absolut virad runt sin tass.” – Helen, från Storbritannien.

“Detta är Misfit, han kom från veterinären som hade hittat honom på gatan. Han var sjuk, och ingen ägare dök upp, så vi fick honom. Vi har 33 katter allt som allt, och många av dem kommer från katthemmet i Trøstrup.” – Tilla, från Danmark.

Det här är Fröken Fräs. Hon väntade i över 10 år på sitt hem hos Djurens Vänner i Lidköping. Aggressiv och svårflörtad blev hon ingens förstaval. Inte blev det lättare ju äldre hon blev och fick problem med tänderna. Nu bor hon i Dalarna och är en älskad familjemedlem hos oss sedan några år. Räkor, sova i solen, leka med boll och att bara ligga nära och bli masserad är det bästa hon vet. Det finns många som Fräsan där ute på katthemmen, dom där äldre med några skavanker som ingen, nästan ingen, vill ha.” – Pia, från Sverige.

Detta är Jessie! Hon räddades av Little Vallet Animal Shelter och de tog mödosamt hand om henne efter att hon hittats med ett ben helt förstört. De trodde att de skulle vara tvungna att amputera det, men i slutändan klarade det sig. Det tog lång tid innan hon återhämtade sig, men nu är hon friskt och glad och en älskad familjemedlem hos oss.” – Charley, från Storbritannien.

“Denna vackra katt är iPoes! Jag adopterade henne 2010 från ‘t Julialaantje in Rijswijk. Hon är visserligen min katt, men jag kan ärligt säga att hon är en av de snällaste katterna jag någonsin träffat. Hon rivs eller bits aldrig, förutom kvarterets värsta hankatt, hon ser till att han försvinner med detsamma! Enligt katthemmet brukade iPoes bo i ett hus med massvis med andra katter och hundar. I början var hon inte speciellt social, och det tog nästan två år innan hon kändes sig bekväm nog att sitta i mitt knä. Men nuförtiden är det inget problem, hon vill helst sova bredvid mig under täcket med huvudet på min kudde. Även om hon är väldigt gullig är hon inte speciellt smart. Hon är väldigt liten, och enligt veterinären är hon helt enkelt för liten för att ha en stor hjärna. Men även efter åtta år lär hon sig fortfarande saker varje dag!” – Pauline, från Holland.

Heddi är 17 år och jag fick henne från Kattjouren i början av 2001. Hon är är en stor personlighet som vet vad hon vill och jamar och tittar uppfordrande då hon vill säga något. Vill ha mat eller bli utsläppt i trädgården – även kl 5 på morgonen. Nu sover hon helst ute och lämnar aldrig trädgården. Fräser och jagar iväg besökande hankatter. Lite förhöjda njurvärden och artros men felfria tänder och pigg. Har kompis som är 2 år yngre, Nancy, som har en helt annan personlighet. Jag älskar båda lika mycket.” – Annika, från Sverige.

“Bibi adopterades för 9 år sedan! Vi hittade honom i vårt kvarter en väldigt kall och snöig dag, och vi tror att hans ägare inte ville ha honom längre. Han kom till vår dörr och jag släppte in honom, och han har aldrig gått härifrån. Han är så tacksam och har accepterat alla andra räddade djur vi har i huset, till och med denna fågel som inte vill härifrån, haha.” – Joëlle, från Frankrike.

“Hej, låt mig presentera Obi & Ficelle! Vi har nyligen adopterat Obi, han är en 3 månader gammal kattunge som vi hittade på gatan, där han var sjuk och utsvulten. Nu lever han ett perfekt liv med sin bästa vän Ficelle som vi adopterat från ett räddningscenter i norra Frankrike.” – Cassandre, från Frankrike.

“Vi hämtade vår katt Mia från ett center i Murtal i september 2017. Våra andra adopterade djur var också väldigt glada över hennes ankomst.” – Marlena, från Tyskland.

“Luna kommer från Lund Kattehjem. Vi vet inte hur hon kom dit, men vi vet att hon varit där länge. Hon var inte så pratglad när hon kom hit, men idag sover hon på min arm under täcket och kan följa kommandon.” – Charlotte, från Danmark.

Sommaren 2016 satt det plötsligt en liten kattunge utanför vårt hus. Han var extremt mager, hade ett stort sår på magen och var kraftigt angripen av öronskabb. Det tog mig 2 dagar att fånga in honom, men det tog bara ett par minuter innan han lugnat sig och började spinna. Eftersom jag redan har 4 vuxna kastrerade hankatter så var han en oväntad överraskning och planen var inte att behålla honom, men den planen fick jag snart överge. Han stal mitt hjärta! Vi döpte honom till Alvin och han är nu en del av familjen ihop med mina andra katter<3” – Jennifer, från Sverige.

“Sir George adopterades från 2 år sedan tillsammans med Diamonds från Ruff Animal Rescue i Lockport, NY. George kom till oss när han var 4 dagar gammal, och direkt från början var han ett medicinskt projekt. Han fick ett bråck från kronisk diarré vid 5 veckors ålder. Han fortsatte ha det svårt och mådde inte bra förrän han blev 9 månader. Vi gjorde massvis med tester och provade olika kost. Min veterinär är fantastisk och gav aldrig upp. Vi hittade till sist en kost som George klarade av. Han är allergisk mot mjölkprodukter, fisk och kolhydrater. Han är på kroniska mediciner och en speciell kost (som jag måste laga själv). På grund av näringsbristen tidigt i livet är han min “minikatt”, men han är glad och mår nu bra!” – Cathryne, från USA.


Du kan läsa fler fantastiska historier på vår Facebook-sida!

This entry was posted in Katter