Omletbloggen

Se till att dina husdjur är säkra och glada i jul

En katt under en julgran och omringad av julkappar

Julen är en fantastisk tid på året, och vi ser alla fram emot att fira tillsammans med nära och kära, inklusive våra husdjur! Det är därför viktigt att tänka på hur julen påverkar våra gulliga små djur, och se till att de har det bra. Här är några av våra bästa tips för att hålla dina husdjur säkra och glada i jul:

Ge dem inte för många godsaker

Vi vet alla att det kan vara svårt att inte ge husdjuren lite extra godsaker och rester från julbordet under julhelgen, men i de allra flesta fallen är det inte speciellt bra för dem och det kan till och med vara farligt i vissa fall. Vi föreslår istället att du spenderar mer kvalitetstid än vanligt med dina pälsklingar. De kommer med största sannolikhet att föredra att spendera mer tid med dig än att få godis och presenter! Du kan läsa vår bloggartikel håll hunden borta från julmaten – här är några saker den inte kan äta för mer information om vilken mat från julbordet hunden kan äta.

Håll rutinerna

Försök att hålla ert vanliga schema också under ledigheten, speciellt när det kommer till mat. Släpp ut hönsen vid samma tid som vanligt, ta med hunden på samma promenad, och lek en stund med din katt precis som du brukar göra. Djuren förstår inte att du har mycket att göra, och att störa deras rutiner kan addera till möjlig stress.

En pojke sitter ner i snön i en Eglu-hönsgård

Ge dina husdjur en säker plats

Julen kan bli stressig, så se till att dina husdjur har någonstans att gå för att komma bort från allt liv och rörelse, förslagsvis i ett annat, tystare rum. Om du får gäster, berätta vad de ska, och inte ska göra runt dina husdjur. Det är viktigt att alla vet vilka dörrar, fönster och grindar som måste hållas stängda, vad husdjuren får och inte får äta, och när de bör lämnas ensamma.

Åka bort

Om du ska tillbringa julen på annan ort måste du fundera på vad du ska göra med djuren. Lämna dem inte ensamma längre än de är vana vid, och se till att de har allt de behöver medan du är borta. som en kattfilt, hundsleksak eller hamsterburen. Om du inte kan ta med dem måste du hitta en annan lösning.

Se till att du planerar rutten, och var medveten om att det kan vara mer trafik än vanligt runt julhelgen. Dina husdjur måste ha tillgång till mat och vatten, och beroende på vilka djur du har kan ni behöva stanna för toalettpauser.

Julgranar och växter

Se till att din julgran är säkert fastsatt, eftersom katter ofta försöker klättra i dem. Det kan också vara bra att hänga de allra mest spännande och lockande dekorationerna högre upp i trädet där dina husdjur inte kan nå dem lika lätt. Det minskar risken för att din katt fastnar i granen och välter den.

Dammsug under och runt granen regelbundet för att få bort barren. De kan fastna i munnen eller mellan tassar, och bör inte ätas.

Många av våra vanligaste julväxter, som julstjärna, mistel och amaryllis, är giftiga för både människor och djur, så se till att undvika dem, eller ställa dem någonstans dit dina husdjur inte kommer åt.

En hund ligger på en rubinröd bolsterbädd från Omlet som står vid en julgran

This entry was posted in Husdjur


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *