Omletbloggen

Hundvänliga pannkakor

Vare sig det är lunchtid en torsdag eller en lång frukost en söndag finns det få saker som vi alla älskar lika mycket som pannkakor. Och även om de kanske inte vet det än kommer dina hundar också älska pannkakor, så länge du ser till att laga dem med hundvänliga ingredienser. Här är vårt bästa recept, som också är också ett supergott och nyttigt alternativ för människor om du vill dela en måltid med din hund!

Allt du behöver är –

 • 2 ägg
 • 2 mogna bananer
 • 1 matsked mjöl
 • Kokosolja till stekpannan

Ägg är en fantastisk källa till protein för hundar, och de är fulla med vitaminer som hundarna behöver i sin kost. Bananer innehåller också massvis med vitaminer och mineraler, och kan hjälpa till att förbättra din hunds immunförsvar och hud.

Mosa bananerna i en skål eller matberedare. Häll i ägg och blanda. Addera mjöl för tjocklek tills blandningen har en smet-liknande konsistens. Smält en liten mängd kokosolja i stekpannan på medeltemperatur. Häll på en matsked av blandningen och stek i 2-3 minuter. Vänd och tillaga på andra sidan. Låt pannkakorna svalna innan du ger dem till din hund.

Här är några saker som du kan toppa hundpannkakorna med –

 • Mer bananer!
 • Grekisk yoghurt
 • Jordnötssmör (kolla att det inte innehåller xylitol)
 • Blåbär
 • Jordgubbar
 • Äpple
 • Keso
 • Små bitar mild ost
 • Hundmat!

Fantastiskt! Ta del av det roliga på Instagram och tagga oss i filmer på din hund när hen försöker fånga pannkakan i luften med hashtaggen#FlippingFido.

Kom ihåg att hundar bara ska äta godsaker som detta ibland, så anpassa portionen för storleken på din hund för att undvika att hen äter för mycket.

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *