Baka en smaskig morotskaka till påskfikat
INGREDIENSER
Morotskaka:
- 175g farinsocker
- 175g strösocker
- 150g rumstempererat smör
- 100g naturell yoghurt
- 1 1/2 teskedar mald kanel
- 1 1/2 teskedar mixed spice
- 1 tesked vanilj
- 1/2 tesked salt
- 3 medelstora ägg
- 300g rivna morötter
- 3cm färsk ingefära
- 180g mjöl
- 2 teskedar bakpulver
För glasyren:
- 50g florsocker
- 200g färskost
- 1 lime
- 100g valnötter
SÅHÄR GÖR DU
1) Sätt ugnen på 170 grader. Lägg bakplåtspapper på sidorna och botten av två runda formar, och smöra lätt. Vispa smör (rumstempererat), yoghurt, båda sorters socker, vanilj, kanel, mixed spice och salt. Häll i äggen ett i taget. Blanda i de rivna morötterna och ingefäran. Använd en spatel för att vika ner mjöl och bakpulver.
2) Häll smeten i formen och baka i 55 minuter tills en gaffel du sticker ner i mitten på kakan kommer ut torr. Om den fortfarande har smet på sig, sätt tillbaka kakorna i ugnen fem minuter till innan du kollar igen. Låt svalna i formen i två timmar.
3) För att göra glasyren, blanda färskost, florsocker och juice och zest från limen. Ta ut kakorna från formen och lägg på varandra med halva glasyren mellan. Avsluta med resten av glasyren och valnötter.
Nybakad morotskaka håller ungefär 1 vecka i kylen om du förvarar den på rätt sätt.
Som godast att ätas vid rumstemperatur.
This entry was posted in Recept