Omletbloggen

Ska jag stänga dörren till min Eglu på kvällen?

Hönshuset Eglu Cube från Omlet som stängs med Omlets automatiska dörr till hönshuset

Vi får ofta frågor från blivande hönsägare om saker de vill få klarhet i innan de skaffar sina första fåglar. Några klassiker är: vad ska jag ge mina höns att äta, och hur skyddar jag mina höns från rovdjur? En annan fråga som ofta dyker upp är: Ska jag stänga dörren till min Eglu på natten?

Folk frågar ofta detta eftersom tanken på ännu en sak att lägga till i sin dagliga rutin är något som gör dem tveksamma till att skaffa höns. Du vill förmodligen inte sova med ytterdörren öppen, och tyvärr vill inte dina höns det heller, så vi skulle rekommendera att stänga dörren till hönshuset de allra flesta kvällar. Men själva uppgiften att stänga dörren behöver du som hönsägare faktiskt inte göra själv, tack vare Omlets nyligen lanserade automatiska dörr. Den löser dessa problem.

Även om Eglu-hönshusen är speciellt designade för att hålla dina höns varma på vintern med ett unikt isoleringssystem med dubbelväggar som fungerar på liknande sätt som tvåglasisolering kommer en natt av kall luft in i huset sänka temperaturen, vilket under vintern kan resultera i att äggen fryser och att dina höns blir sjuka. Därför rekommenderar vi att du stänger om dina höns när du sett att alla gått in.

Lika viktigt som det är att stänga dörren för att skydda dina höns mot kylan är det att stänga den för att skydda dem från potentiella rovdjursattacker. De flesta rovdjur väntar med att gå till attack tills efter solen gått ner, så bara att stänga dörren om hönsen kommer göra att de är skyddade från de flesta rovdjur. Men som sagt, alla har inte möjlighet att komma hem i tid att stänga dörren vid solnedgång varje kväll. Av denna anledning bestämde vi oss för att lansera en automatisk dörr till hönshus som kan fästas direkt på vilket hönshus som helst, direkt på träet eller hönsnätet. Har du en Eglu Cube kan du installera dörren direkt på huset.

Lite som en personlig dörrvakt kommer den automatiska dörren se till att huset är stängt och säkert kvällar då du inte är hemma och kan stoppa om hönsen själv. Vare sig du bestämmer dig för att ställa in dörren att öppnas och stängas vid vissa tidpunkter eller utifrån ljus kommer den öppnas och stängas vid gryning och skymning, eller vid den tidpunkt du ställt in. Dörren har också en unik säkerhetssensor som känner av möjliga blockeringar för att minska risken för att hönsen skadas om de bestämmer sig för att slå sig ner i dörröppningen.

Några av fördelarna med Omlets automatiska dörr:

  • Lätt att montera, kräver inget underhåll
  • Kan ställas in efter tid eller ljus
  • Batteridriven
  • Fungerar med alla hönshus
  • Ökar säkerheten i hönshuset, och adderar isolering
  • Passar med Eglu Cube
  • Pålitlig i alla väderlekar
  • Inbyggd säkerhetssensor
  • Kan också monteras på nät

För att sammanfatta rekommenderar vi absolut att stänga dörren till hönshuset för att skydda dina höns från både kyla och rovdjur, men det är möjligt att förenkla denna process med Omlets autodörr.

Tack Omlet för fantastiska produkter och service. Dörren kom snabbt, bra paketerad och alla mina orosmoment över att montera den var onödiga eftersom jag kunde sätta ihop den utan hjälp. Dörren är lätt att använda; mina höns är säkert omstoppade på kvällen och jag slipper gå upp löjligt tidigt på morgonen för att släppa ut dem!” – Wendy

Läs fler recensioner här

Hönor utanför hönshuset Eglu Cube med hönsgård

This entry was posted in Höns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *