Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Omletbloggen

8 sätt hundar visar att de älskar sina ägare

Varma välkomnanden

En av de bästa sakerna med att vara hundägare är att komma hem och mötas av en glad (och något galen) hund. Det spelar ingen roll om du har varit och handlat i tio minuter, eller har varit på jobbet hela dagen, din hund kommer bete sig som att du har varit borta i dagar och hoppa, dansa, slicka och vifta på svansen. Detta är ett väldigt tydligt tecken på att din hund älskar dig och är glad att du kommit tillbaka till dem.

Gäspningar

Vi vet att gäspningar smittar mellan människor, men visste du att studier visar att hundar är med benägna att gäspa på samma gång som sina ägare än med någon de inte känner. Man menar att detta är ett sätt för hundar att visa empati, och att gäspningarna är en kärleksförklaring.

Slickande

Väcker din hund dig med blöta pussar på morgonen, eller slickar hen dig i ansiktet när ni leker tillsammans? Detta är en av de absolut tydligaste tecknen på att din hund känner sig helt avslappnad runt dig, eftersom det är en variant hur de skulle hjälpt till att rengjort dina föräldrar och syskon i flocken.

Dela med sig av leksaker

Du kanske tror att din hund bara vill leka när hen kommer springande med sin favoritleksak. Viljan att leka är också ett tydligt tecken på kärlek, men genom att ge dig deras favoritsaker visar de att du är flockledaren och att de är helt hängivna dig.

Älskar din doft

Du kanske blir lite irriterad när din hund knycker dina underkläder och springer runt i huset med dem, men försök att komma ihåg att detta stöldbegär faktiskt är ett tydligt kärlekstecken. Det betyder att din hund vill känna sig nära dig även när du inte är där. Om du ser att din hund gör detta kan det vara bra att lämna en av dina gamla T-shirtar i deras säng när du inte är hemma för att få hen att känna sig trygg.

Ögonkontakt

Om din hund tittar dig i ögonen när du pratar eller leker med hen försöker hen säga att hen älskar dig. Ögonkontakt utlöser hormonet oxytocin i hjärnan, vilket triggar känslor av välmående, och skapar ett starkare band mellan dig och din hund. En intressant sak är att hundar inte använder ögonkontakt på samma sätt inom sin egna art. Faktum är att utdragen ögonkontakt mellan hundar kan vara ett tecken på aggression.

Avslappnat kroppsspråk

Hundar använder på många sätt kroppsspråk för att berätta för dig att hen känner sig avslappnad i din närvaro. En viftande svans är en ledtråd, men du kan också se avslappnade ansiktsdrag med en något öppen mun och hängande tunga, blinkande ögon, höjda ögonbryn med huvudet på sned, och att hen rullar över på ryggen för att bli kliad på magen.

Gosande

I det vilda sover hundar nära de andra i flocken, och eftersom du nu är din hunds flock kan hen välja att krypa upp nära dig och vila. Om de får kommer hundar ofta vilja sova så nära sina älskade människor som möjligt, både för att känna sig trygga och för att skydda de som de älskar mest av allt. På liknande sätt kan du också se hur din hund håller sig nära och ibland lutar sig mot dig när de känner sig stressade eller hotade.

 

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *