Omletbloggen

8 tecken på att din hund älskar dig

En flicka kliar magen på en hund som ligger på Topology hundsäng

Bandet mellan människor och hundar är djupt och går tillbaka flera århundraden. Som alla husdjursföräldrar vet, kommunicerar våra fyrbenta vänner ofta sin tillgivenhet genom subtila, men uppenbara tecken. Från svansviftande som säger allt till själfulla blickar som smälter ditt hjärta – våra hundvänner har ett unikt språk som uttrycker kärlek på ett sätt som är bortom alla ord. Att förstå dessa tecken stärker inte bara ert band sinsemellan, utan fördjupar också din uppskattning för det sällskap som hundar ger oss. Följ med oss ​​när vi utforskar och avslöjar 8 tecken på att din hund älskar dig.

1. Svansviftande när du kommer hem

Det finns inget som går upp mot det sprudlande, svansviftande välkomnande du får från din hund när du kommer hem efter att ha varit borta ett tag. Oavsett om du har varit borta i 5 minuter eller hela dagen, hälsas du glatt med skällande och extatiskt svansviftande. Det är som om din hund säger: “Du är hemma! Jag har saknat dig så mycket!”. Denna genuina glädje som vi ser hos våra hundar när vi kommer hem är ett bevis på deras kärlek till oss, och med ett så varmt välkomnande kan bandet mellan oss och dem bara förstärkas.

2. Gäspningar

Vi vet att gäspningar är smittsamma mellan människor, men visste du att studier visar att hundar är mer benägna att gäspa samtidigt som sina ägare än med någon de inte känner? Man tror att detta är ett sätt för hundar att visa empati, och att gäspningar tillsammans med sina ägare är ett tecken på tillgivenhet. För hundar är gäspningar i närheten av sina ägare oftast ett tecken på avkoppling och visar hur djupt deras band till dig är. Men ibland kan din hunds gäspningar tyda på stress – så se till att du kan tyda deras kroppsspråk. Nästa gång din hund sträcker ut sina käkar med en avslappnad kropp och släpper ut en gäspning, ta det som ett hjärtevärmande “jag älskar dig” på deras språk.

3. Kärleksfullt slickande

Har du någonsin märkt hur din hund ger dig en stor, slafsig puss när du minst anar det? Det är faktiskt ingen tillfällighet! För hundar handlar slickande inte bara om att rengöra sig själva eller att provsmaka något, utan det är ett av de starkaste sätten för dem att visa dig sin kärlek utan förbehåll. Allt går tillbaka till när de var valpar. Valpar slickar sin mammas ansikte för att kommunicera sina behov och visa tillgivenhet och detta beteende fortsätter in i vuxen ålder.

När din hund ger dig en våt puss på din hand eller ansikte, rensar den inte bara bort eventuella överblivna smulor från middagen; det är även hundens sätt att knyta an till dig! Så om din hund överöser dig med blöta pussar och slickande är det bara att omfamna det. Pussarna kan torkas bort, men det faktum att din hund tycker att du är det bästa näst efter godsaker med baconsmak är oersättligt.

4. Presenter från din hund

När din hund ger dig sin favorit-tuggleksak eller knuffar sin dyrbara boll i din riktning, är det inte bara en inbjudan till att leka – det är en kärleksförklaring. Hundar är till sin natur sociala djur och de ser sina människor som en del av sin flock. Så att på ett naturligt sätt dela deras älskade hundleksaker är ett sätt att skapa ett starkt band med din hund. Oavsett om det är en pipande plyschleksak eller ett slitet rep, är handlingen att dela sina leksaker med dig ett tecken på att de litar på och avgudar dig. Så nästa gång din lurviga vän lägger sin favoritleksak i ditt knä, engagera dig med dem och visa dem att du älskar dem lika mycket.

En flicka håller en hunds tass som sitter i Fido Studio hundbur från Omlet

5. Expert på dofter

Visste du att hundar har ett fantastiskt luktsinne som är 10 till 100 gånger mer exakt än människors? De använder denna superkraft till att inte bara hitta sina leksaker eller upptäcka godsaker utan också för att skapa djupa känslomässiga band. För hundar har allt sin egen unika doft – inklusive dig. Och eftersom du är deras person kan de känna igen din specifika lukt mitt i ett hav av andra människor, på grund av den känslomässiga anknytning din hund har till dig.

Man kan bli lite irriterad när ens hund stjäl ens underkläder och springer runt i huset med dem, men försök komma ihåg att denna stöld faktiskt är ett tydligt tecken på tillgivenhet. Det betyder att din hund vill ha dig nära även när du inte är i närheten. Så om du ser din hund göra detta, lämna en gammal t-shirt i sängen innan du går ut ur huset för att få dem att känna sig trygga.

6. Ögonkontakt med din hund

När det kommer till icke-verbal kommunikation är hundar experter. Om du någonsin har sett din hund stirra på dig är det förmodligen inte bara en tillfällig blick. För hundar är ögonkontakt deras sätt att berätta att de älskar dig. Faktum är att ögonkontakt frisätter hormonet oxytocin i hjärnan, vilket utlöser känslor av komfort och tillgivenhet, vilket i slutändan skapar ett starkare band mellan dig och din hund. Och vad som är ännu mer intressant är att detta tysta sätt att visa tillgivenhet vanligtvis bara är reserverat för deras ägare. Hundar använder inte ögonkontakt på samma sätt sinsemellan och långvarig ögonkontakt mellan två hundar kan till och med vara ett tecken på aggression.

7. Din hund är älskar att slappa

Det finns flera sätt för din hund att använda kroppsspråk för att visa att de känner sig helt bekväma i din närhet. När hundar har ett avslappnat kroppsspråk är detta ett tecken på deras djupt rotade kärlek och tillgivenhet till dig. Med en lös ställning, öronen i en neutral position och en lätt öppen mun, signalerar din hund total komfort och bekvämlighet i ert förhållande. Din hund kan bokstavligen få sin kropp att vara en återspegling av deras tillgivenhet till dig, vilket är ett bevis på deras stora kärlek till dig.

8. Din hund är bekväm

I naturen sover hundar hopkurade med sin flock för att få värme och trygghet. Men hemma är du den enda flocken de har, så din lurviga vän kanske väljer att mysa bredvid dig istället. Om du tillåter det, kommer hundar att sova så nära sina älskade människor som möjligt, både för att känna sig skyddade och för att skydda de människor de älskar mest – vilket är du. På liknande sätt visar hundar dig också sin kärlek genom att hålla sig nära dig när de känner sig stressade eller rädda.

Även om vi alla älskar att mysa med våra husdjur, är det viktigt att hitta en hundsäng som passar din hunds behov. Vår Topology hundsäng är den perfekta mysiga hundsängen med anpassningsbara bäddmadrasser som kan paras ihop med din hunds specifika sovstil. Varje sovstund är unik och vi designade Topology hundsäng för att återspegla det.

Omlet och din hund

Från viftande svansar till kärleksfulla blickar, en sak är säker – våra hundar kan säga mycket genom sitt outtalade kärleksspråk. På Omlet förstärker vi dessa hjärtevärmande kontakter genom produkter som för dig och ditt husdjur närmare varandra. Det är lätt att känna igen de tecken som din hund använder för att visa dig sin kärlek. Att ge dem samma villkorslösa kärlek tillbaka är vad som ligger bakom alla Omlets designer och produkter, som till exempel Topology hundsäng och roliga hundleksaker. Bandet mellan människa och hund har ju funnits i flera århundraden, vilket är något som bör firas.

En Dachshund springer ner från Omlets Topology hundsäng med Beanbag bäddmadrass

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *