Omletbloggen

Gör frysta och fruktiga godisbitar till din hund

Prova dessa smaskiga hemmagjorda frysta godbitar som hundarna kommer vara galna i! De är supersnabba och enkla att göra, och barnen kommer älska att hjälpa till.

En labrador äter frysta och fruktiga godisbitar

Du behöver…

  • En isform (gärna en något större än vanligt)
  • 500g grekisk yoghurt
  • 2dl vatten
  • Några olika hundsäkra frukter, som äpplen, bananer, blåbär, mango, persika, hallon, jordgubbar eller vattenmelon.

Vi använde en isform som ger 5cm breda kuber. Denna mängd ingredienser räckte då till ungefär 8 stycken kuber.

Gör såhär

Förbered frukten och skär den i mindre bitar.

Beroende på hur stora isbitar du kan göra, fyll formarna med ungefär en tredjedel yoghurt, och en skvätt vatten. Lägg i ett par bitar frukt och fyll sedan ändå upp med ett lager till av yoghurt, vatten och frukt.

Ställ i frysen åtminstone 4 timmar beroende på storleken på formen.

Låt kuberna tina 5-10 minuter innan du ger dem till din hund.

Andra frysta godbitar…

Om du har några frukter hemma som är på väg att bli dåliga, och som förmodligen inte kommer ätas av människorna i huset kan du skära dem i mindre bitar och lägga in i frysen. Äpplen och bananer fungerar perfekt, och du kan sen ge dem direkt till din fyrfota vän.

Glöm inte!

Kom ihåg att bara ge godisbitar till din hund ibland, vid sidan av en nyttig kost. Håll koll på din hund när hen äter dessa, och ta bort dem om du ser minsta tecken på oro eller stress. De bör ges som en belöning, och du måste hitta andra sätt att hålla din hund sval under sommaren, som tillgång till skugga i trädgården och det svalaste rummet i huset, gott om färskt vatten, promenader under svala tider på dygnet etc. Ta kontakt med din veterinär om din hund visar tecken på värmeslag.

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *