Omletbloggen

Vill du att din hund ska vara en del av ditt bröllop? Här är några saker att tänka på

Bröllopssäsongen är i full gång, och fler och fler par väljer att inkludera sina älskade fyrfota vänner i bröllopet, och ger dem möjligheten att spela en viktig roll i den stora dagen!

Om du planerar ditt bröllop och vill att din hund ska vara med finns det ett par viktiga saker du måste tänka på.

1 – Kolla att lokalen är djurvänlig

Många bröllopslokaler tillåter inte djur, så kom ihåg att kolla om du faktiskt får ta med dem om du vill att de ska vara en del av vigseln.

2 – Bestämt vilken roll de ska ha

Kommer de vara med under vigseln? Kanske kommer de vara pup of honor och leda bruden ner för altargången? Ni kanske vill att de ska vara brudnäbbar med små buketter eller hålla ringarna (om ni kan lita på att de inte springer iväg med dem!), eller vill ni kanske bara att de ska vara med på ett par bilder efter vigseln?

3 – Vad ska de ha på sig?

Många bröllop har ett färgtema, så du kanske vill klä upp din hund med ett halsband som matchar brudtärnorna, eller en fluga i samma färg som brudgummens?

4 – Kom överens om hur länge de ska stanna

Vill du att din hund ska stanna hela dagen, eller kan du ordna med en hundvakt som kan komma och hämta dem när festen börjar? Alla människor och all mat och musik kan blir för mycket för dem, så det är bra att ha en plan för hur de kan komma hem om det skulle behövas. 

5 – Kan hundarna spela en roll i tårtan eller dekorationerna?

Bröllopstårtor kommer i all former och färger, så du kan be personen som gör er tårta låta hunden vara med på ett hörn. Kanske kan hunden få ett bord namngett efter sig? Har ni bilder på er själva hängande i lokalen? Se till att hunden också får vara med.

6 – Välj rätt blommor

Vissa blommor är giftiga för hundar, så var försiktig när ni bestämmer vilka blommor ni ska ha i buketten och på borden om ni vill att hunden ska vara med på er stora dag. Tusenskönor, tulpaner, hyacinter, påskliljor och andra liljor är t.ex. väldigt skadliga för hundar.

7 – Glöm inte att ta bilder!

Kom ihåg att ta med ett par godisbitar i handväskan eller fickan så att du kan uppmuntra hundarna att posera för ett par foton, så att ni alla har minnen att se tillbaka på i framtiden.

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *